Γαλακτοκομικά προϊόντα Κολιός από την Lidl

Ξεναγηθήκαμε στο τεράστιο εργοστάσιο γαλακτοκομικών Κολιός, και γνωρίσαμε τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται σε κάθε πλευρά του κόσμου!
Γαλακτοκομικά προϊόντα Κολιός από την Lidl
Τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια είναι λίγο-πολύ γνωστά. Γνωρίζουμε για την κρίση, γνωρίζουμε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μας κάνει τόσο χαρούμενους να βλέπουμε μια ντόπια επιχείρηση να ακμάζει, να αναπτύσσεται. Μια επιχείρηση όπως η εταιρία γαλακτοκομικών Κολιός, της οποίας τις τεράστιες εγκαταστάσεις επισκεφθήκαμε πρόσφατα στον Λιμνότοπο του Κιλκίς. Μέσα από την συνεργασία της εταιρίας Κολιός με την Lidl, ανοίγουν νέοι, αισιόδοξοι ορίζοντες για την ελληνική επιχειρηματικότητα.



Στο εργοστάσιο της εταιρίας Κολιός, που καλύπτει επιφάνεια 46 στρεμμάτων – ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη – ό,τι συμβαίνει, ακολουθεί δύο βασικούς κανόνες: άριστη πρώτη ύλη και άριστη ποιότητα του προϊόντος. Αυτός είναι και ο λόγος που, σε κάθε στάδιο της παραγωγής, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ελέγχονται με πολύ αυστηρά μέτρα. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η Lidl επέλεξε αυτή την συνεργασία—και που η εταιρία Κολιός έχει βραβευτεί πολλές φορές. Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και αυτοελέγχου που εφαρμόζει η εταιρία είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα: ISO 22000, ISO 9001:2008, BRC, IFS, όπως και AGROCERT και BIO HELLAS.



Βέβαια, υπάρχει και άλλος τρόπος να κρίνουμε την επιτυχία μιας επιχείρησης—τα νούμερα. Ο τζίρος της εταιρίας υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ, με τις εξαγωγές, μάλιστα, να καλύπτουν περισσότερο από το 55% αυτού του ποσού. Δεκαπέντε νταλίκες με γαλακτοκομικά φεύγουν κάθε Παρασκευή από το εργοστάσιο Κολιός, για να διανεμηθούν σε 50 χώρες, και στις πέντε ηπείρους.



Για την Lidl, συγκεκριμένα, η εταιρία Κολιός παράγει γάλα, λευκό τυρί και φέτα, όπως και ημίσκληρο τυρί με την επωνυμία ΓΑΛΠΟ, όπως και γραβιέρα, καπνιστό τυρί, κεφαλοτύρι και άλλα τυριά με την επωνυμία Τρεις Βοσκοί. Όλα τα προϊόντα έχουν την πλούσια, αυθεντική γεύση που υπόσχεται η εταιρία Κολιός, χωρίς αλλαγές στον τρόπο παραγωγής ή στην σύσταση του προϊόντος.

Κατά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο, παρακολουθήσαμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής γιαουρτιού, φέτας, όπως και ημίσκληρου τυριού, από την παραλαβή του γάλακτος, μέχρι και την συσκευασία, με αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής. Η προσοχή στην λεπτομέρεια, η άριστη τεχνογνωσία αλλά και η τεράστια προσήλωση στην καθαριότητα και την απολύμανση που είδαμε ήταν ακόμα ένας λόγος να ξέρουμε πως αυτή η εταιρία ενδιαφέρεται να προσφέρει στον καταναλωτή μόνο προϊόντα της καλύτερης ποιότητας.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, και πρέπει να γνωρίζουμε τι βάζουμε στο πιάτο και στο ποτήρι μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Lidl, σε συνεργασία με την εταιρία Κολιός, δημιούργησε μια σειρά γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων υψηλής ποιοτικής (αλλά και γευστικής—τα δοκιμάσαμε, άλλωστε) αξίας, αντάξια των απαιτήσεών της, αλλά και των απαιτήσεων των καταναλωτών. Και όλα αυτά επιστρέφουν στην δύναμη και στις ικανότητες μιας ελληνικής επιχείρησης.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v