Τα ειρηνικά σύνορα της Ευρώπης σε φωτογραφίες

Ένας φωτογράφος απαθανατίζει τα ειρηνικά σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης, προτού αντικατασταθούν από φράχτες και «τείχη».
Τα ειρηνικά σύνορα της Ευρώπης σε φωτογραφίες
Βρισκόμαστε τρεις δεκαετίες μετά την υπογραφή της συνθήκης του Σένγκεν, που ουσιαστικά κατάργησε τα σύνορα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας κίνησης που έκανε την Ενωμένη Ευρώπη πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης.

Βρισκόμαστε όμως και λίγες ώρες μετά την άκαρπη σύνοδο κορυφής της σημερινής Ευρώπης, που με φόντο χιλιάδες πρόσφυγες να επιχειρούν να περάσουν στα εδάφη της για να ζήσουν σε αυτή την περιοχή- «πρότυπο», επιμένει σε κλειστά σύνορα.

Κι ενώ στη θέση πολλών από τα άλλοτε ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης, ορθώνονται τείχη για να εμποδίσουν τις προσφυγικές ροές, ένας φωτογράφος από την Ολλανδία μας θυμίζει πώς μοιάζει πραγματικά η ειρήνη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών: Ο Valerio Vincenzo πήρε ένα GPS και την φωτογραφική του μηχανή, και φωτογράφισε τα σύνορα διάφορων ευρωπαϊκών κρατών, που κάθε άλλο παρά σιδερένια παραπετάσματα και τείχη του παρελθόντος(;) θυμίζουν.

Δείτε παρακάτω τους γαλήνιους «αρμούς» της Ενωμένης Ευρώπης, και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του ενδιαφέροντος project του Vincenzo εδώ



































Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v