8 τρελοί τρόποι να βγάλεις λεφτά

Δείτε τους πιο παράξενους και ασυνήθιστους τρόπους που μπορεί κανείς να κερδίσει από λίγα έως… εκατομμύρια ευρώ.
8 τρελοί τρόποι να βγάλεις λεφτά
Μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα μαλλιά της κεφαλής σου ή να κάνεις την τύχη σου πέφτοντας για ύπνο; Πώς γίνεται να κάνεις επάγγελμα τις αγκαλιές ή να φτιάξεις ολόκληρη περιουσία από κοινό, συνηθισμένο χώμα; Γίνεται. Το καταφέρνουν περίεργοι (αλλά όχι πια άνεργοι) τύποι από όλο τον κόσμο, και δείχνουν τον δρόμο μέσα από οκτώ περίεργους τρόπους με τους οποίους βγάζουν τα προς το ζην.

*Πουλώντας μαλλιά
Τα αξεσουάρ που φτιάχνονται από αληθινή τρίχα δεν είναι αμελητέο κομμάτι της αγοράς, και εταιρίες ανά τον κόσμο αγοράζουν ανθρώπινα μαλλιά – ναι, αυτά που αφήνετε στο πάτωμα του κομμωτηρίου – εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προτιμώνται για παράδειγμα τα μακριά μαλλιά που δεν έχουν βαφτεί ή δεν έχουν επηρεαστεί από χημικές ουσίες. Αυτή εδώ η ιστοσελίδα δημοσιεύει αγγελίες εταιριών και ανθρώπων που ζητούν τρίχες, τις οποίες αγοράζουν από λίγα κέρματα έως και μερικές εκατοντάδες ευρώ, ανάλογα τις ανάγκες τους.

*Φορώντας διαφημιστικά μπλουζάκια
Ιδού τι σκαρφίστηκε ο Jason Sadler, ένας αμερικανός που αποφάσισε να διαθέσει τον εαυτό του σαν… κινούμενη διαφημιστική πινακίδα: Δήλωσε ότι θα φορά ένα διαφορετικό t-shirt κάθε μέρα, με το logo μιας διαφορετικής κάθε φορά εταιρίας, διαφημίζοντάς την με αυτόν τον τρόπο όπου βρίσκεται. Μάλιστα, τιμολόγησε τον… κορμό του σώματός του «ημερολογιακά». Μια επιχείρηση θα έπρεπε να του δώσει ένα δολάριο την 1η Ιανουαρίου, ενώ όποια τον επέλεγε στις 31 Δεκεμβρίου έπρεπε να πληρώσει 365 δολάρια. Κι αν αναρωτιέστε ποια εταιρία θα ενδιαφερόταν για μια τόσο «μεμονωμένη» διαφήμιση, σας πληροφορούμε ότι αυτός ο τύπος έβγαλε πάνω από 66.000 δολάρια σε λίγους μόλις μήνες (προφανώς, μόλις είδε την επιτυχία της ιδέας, αύξησε το κασέ του).

*Θρηνώντας
Φανταστείτε τις παλιές καλές μοιρολογίστρες, αλλά στο πιο επαγγελματικό τους: Είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να βγάζεις χρήματα σε χώρες της Αφρικής, όπου οι συγγενείς του νεκρού θεωρούν χρέος τους να δείξουν στους παρευρισκόμενους ότι ο άνθρωπός τους ήταν δημοφιλής, αγαπητός και σημαντικός. Και τι είναι πιο πειστικό από ανθρώπους που (πληρώνονται αδρά για να) σπαράζουν στο κλάμα στην κηδεία του; Πρόσφατα μάλιστα, η «μπίζνα» επεκτάθηκε και στον δυτικό κόσμο: Στην Βρετανία ιδρύθηκε η εταιρία Rent A Mourner που νοικιάζει «θρηνητές» για 45 λίρες την ώρα.

*Πουλώντας χώμα
Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα, η πώληση χώματος ξεκίνησε από την Ιρλανδία. Ο Pat Burke σκέφτηκε να μετατρέψει τη νοσταλγία των ιρλανδών μεταναστών της Αμερικής σε ζεστό χρήμα, λανσάροντας κουτάκια με χώμα από την ιρλανδική γη, το οποίο όχι μόνο τους χαρίζει στην κυριολεξία ένα κομμάτι από την πατρίδα τους, αλλά γίνεται και το χώμα που μπορούν οι συγγενείς να πετάξουν πάνω από τον τάφο του όταν πεθάνει, για να είναι… ελαφρύ (και ιρλανδικό) το χώμα που θα τον σκεπάζει. Τα κουτάκια με το χώμα πωλούνται στα 0,15 δολάρια έκαστο, και ο δαιμόνιος επιχειρηματίας έχει συγκεντρώσει κέρδη άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

*Πέφτοντας για ύπνο
Όλα τα προϊόντα, προτού φτάσουν στην αγορά και στο καταναλωτικό κοινό, πρέπει να τεστάρονται στην πράξη. Το ίδιο ισχύει και για τα στρώματα ή τα μαξιλάρια, για τον έλεγχο των οποίων οι κατασκευαστές τους προσλαμβάνουν… επαγγελματίες υπναράδες. Πρόσφατα, για παράδειγμα, το Ξενοδοχείο Finn του Ελσίνκι έγινε διάσημο όταν έβαλε αγγελία, ζητώντας άνθρωπο που θα πληρωνόταν για να κοιμηθεί σε 35 από τα δωμάτιά του για να βαθμολογήσει την ποιότητα ύπνου του στον χώρο του ξενοδοχείου τους.

*Αγκαλιάζοντας αγνώστους
Αυτό που κάποιοι μοιράζουν δωρεάν στους δρόμους μέσω της δράσης «Free Hugs», κάποιοι το προσφέρουν έναντι αμοιβής. Κι όμως, στο Λος Άντζελες, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρονται υπηρεσίες αγκαλιάσματος (και τίποτα παραπάνω – σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών τους, τουλάχιστον) έναντι 36 βρετανικών λιρών τη μέρα. Η Jackie Samuel, επί παραδείγματι, βγάζει μέχρι και 160 λίρες τη μέρα, δεχόμενη άνδρες στο σπίτι της για να αράξουν αγκαλιασμένοι για λίγο. Όπως λέει η ίδια, το σεξ απαγορεύεται, αλλά η σεξουαλική διέγερση δικαιολογείται.

*Μαζεύοντας ακαθαρσίες σκύλων
Όσοι έχετε σκύλο, θα υπήρξε κάποια στιγμή που ευχηθήκατε κατά την διάρκεια της καθημερινής σας βόλτας μαζί του, να υπήρχε κάποιος άλλος να μαζέψει από κάτω τις ακαθαρσίες του. Αυτό ακριβώς προσφέρουν εταιρίες ανά τον κόσμο, όπως η Pooper Scooper της Ατλάντα, που στέλνει ανθρώπους για να καθαρίσουν ό,τι αφήνει ο σκύλος του πελάτη της ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, μπορεί να στείλει τον ίδιο άνθρωπο κάθε φορά, εφόσον θέλετε να δημιουργηθεί οικειότητα μεταξύ του σκύλου σας και του υπαλλήλου.  

*Million dollar home page
Το internet ανοίγει νέους δρόμους για γρήγορο και εύκολο χρήμα. Έναν τέτοιο δρόμο σκαρφίστηκε και 21χρονος τότε φοιτητής Alex Tew, προτείνοντας σε εταιρίες που ήθελαν να διαφημιστούν στο διαδίκτυο, να το κάνουν στην ιστοσελίδα του. Μόνο που δεν επρόκειτο για μια τυχαία σελίδα: Την ονόμασε The Million Dollar Homepage, και την έστησε ως εξής: Αποτελούταν από το homepage και μόνο, το οποίο το νοίκιασε ως διαφημιστικό χώρο… ανά πίξελ: Κάθε πίξελ της σελίδας στοίχιζε 1 δολάριο. Όχι κι άσχημη τιμή για μια διαφήμιση. Μόνο που η σελίδα αποτελούταν από 1 εκατομμύριο πίξελ. Κι έτσι, με μια στατική σελίδα και μερικές εκατοντάδες linkable κουτάκια, το ιντερνετικό «μωσαϊκό» του Άλεξ, τον έκανε σε μια νύχτα εκατομμυριούχο. Δείτε την σελίδα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v