Γιούνκερ: Αυτά είπα σε ΓΑΠ-Βενιζέλο στις Κάννες

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στο Euro2day.gr o Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ. Δείτε τι λέει για Τσίπρα και για τα όσα έγιναν στις Κάννες.
Γιούνκερ: Αυτά είπα σε ΓΑΠ-Βενιζέλο στις Κάννες
«O Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας», υποστηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκλειστικά στο Euro2day.gr.

Σε μια αποκλειστική, αλλά και αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Euro2day.gr, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, κάνει απολογισμό της ιστορικής πλέον συνάντησης των Καννών και αποκαλύπτει τι είπε σε Παπανδρέου και Βενιζέλο και με ποιον τρόπο μπήκε στο συρτάρι η ιδέα για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της τρόικας είναι αντιδημοκρατική, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν είναι άμεσα εκλεγμένοι και ότι πρέπει να αλλάξει μορφή και να δοθεί ηγετικός ρόλος στους (εκλεγμένους) υπουργούς Οικονομικών και στον πρόεδρο του Εurogroup.

Όσο για την Ελλάδα, μιλάει για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά και παραδέχεται ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για την κρίση που έπληξε τη χώρα μας. Υπογραμμίζει, όμως, ότι η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, τήρησε τις δεσμεύσεις και τώρα ήρθε η ώρα των δανειστών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012. Αναφέρει, ωστόσο, ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί.

Θεωρεί όμως ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα και ότι -επιτέλους- τα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να αγγίξουν και τους πλούσιους Έλληνες ώστε να σταματήσει η επιβολή λιτότητας στον μέσο πολίτη.

Δείτε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δίνει νέα διάσταση στο πολιτικό σκηνικό των Eυρωεκλογών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v