Πού θα βρείτε τις πιο φθηνές μπύρες στον κόσμο;

Μισόλιτρο ποτήρι ντραφτ με λιγότερα από 50 σεντ; Και όμως, δεν ονειρεύεστε. Δείτε σε ποιες πόλεις του κόσμου οι μπύρες κοστίζουν… ψίχουλα.
Πού θα βρείτε τις πιο φθηνές μπύρες στον κόσμο;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Την στιγμή που στην Αθήνα το ποτήρι μπύρα στα μαγαζιά μόλις και μετά βίας πέφτει κάτω από τα 3€, σε άλλες πόλεις του κόσμου για την ίδια ποσότητα οι απανταχού μπυρο-λάτρεις πληρώνουν κάτι λιγότερο από 50 σεντς!

Όχι, δεν πρόκειται για «μαγειρεμένα» νούμερα, αλλά για ρεαλιστικές μετρήσεις της έγκυρης ιστοσελίδας Numbeo, η οποία συλλέγει πληροφορίες από όλον τον κόσμο αναφορικά με το κόστος ζωής.

Σε ποιες πόλεις λοιπόν οι κάτοικοι έχουν την τύχη να απολαμβάνουν την πιο φθηνή μπύρα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα πρωτεία κατέχει η πόλη Guangzhou στην Κίνα όπου το ποτήρι (0,5l) draught κοστίζει μόλις 0,27€. Ακολουθεί η Manila στις Φιλιππίνες γνωστή για τις άκρως δημοφιλείς ετικέτες San Miguel’s Pale Pilsen’s, Red Horse και Beer na Beer! Pale Pilsen, στην οποία το κόστος της draught ανέρχεται στα 0,36€. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομίες των δύο αυτών χωρών αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ εξίσου «δυναμική» είναι η εγχώρια παραγωγή μπύρας.

Η τρίτη θέση έχει άρωμα… Ευρώπης. Εδώ βρίσκουμε την πόλη Dnipropetrovsk στην Ουκρανία με 0,41€ το μισόλιτρο ποτήρι, ενώ τις επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν τρεις πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, το Ad Dammam, η Riyadh και η Jeddah με 0,44€ το ποτήρι. Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το αλκοόλ είναι παράνομο στην χώρα, η παραπάνω τιμή αφορά τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Το Top 10 κλείνει με την Yogyakarta στην Ινδονησία (0,43€), το Hanoi στο Vietnam (0,45€) και τις πόλεις Lviv και Donetsk πάλι στην Ουκρανία (0,46€). Δείτε την φωτογραφία με τις μέσες τιμές για τις draught, τις εγχώριες και της μπύρες εισαγωγής για κάθε πόλη.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v