Τελεφερίκ αποκτά η Θεσσαλονίκη!

Τελεφερίκ πρόκειται να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, το οποίο θα συνδέει την πλατεία της ΧΑΝΘ με το Σέιχ Σου. Το κόστος του υπολογίζεται σε 7 με 10 εκατομμύρια ευρώ.
Τελεφερίκ αποκτά η Θεσσαλονίκη!
Σε μελέτη για την κατασκευή τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει ο δήμος της συμπρωτεύουσας, ύστερα από την έγκριση που εξασφάλισε από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τη Δασική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη, το ζήτημα της μελέτης κατασκευής του τελεφερίκ, που θα συνδέσει την πλατεία της ΧΑΝΘ με το Θέατρο Δάσους στο Σέϊχ Σου μπορεί να προχωρήσει, ενώ το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 7 με 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η ετήσια συντήρηση του αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 350.000 ευρώ και υπάρχει η εκτίμηση ότι «θα τα βγάλει τα λεφτά του», εκτός από την ελάφρυνση που θα υπάρξει στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, το τελεφερίκ θα ξεκινά από σημείο κοντά στη θάλασσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης θέσης στάθμευσης των αυτοκινήτων και θα καταλήγει στις παρυφές του δάσους του Σέιχ Σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v