Ελληνική τηλεόραση: Τα ευτράπελα που άφησαν ιστορία

Παρουσιαστές ειδήσεων και εκπομπών, προσκεσκλημένοι σε πάνελ, καλλιτέχνες ακόμα και σπορτκάστερ έχουν βάλει κατά καιρούς το… λιθαράκι τους στον σουρεάλ, γεμάτο σαρδάμ, ατοπήματα και αμήχανες στιγμές κόσμο της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης.
Ελληνική τηλεόραση: Τα ευτράπελα που άφησαν ιστορία
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Ουδείς άσφαλτος», είχε δηλώσει κάποτε η μεγάλη λαίδη του ελληνικού τραγουδιού Άντζελα Δημητρίου, συνοψίζοντας (άθελά της) μέσα σε δύο μόλις λέξεις το σουρεάλ κλίμα που επικρατεί στην σύγχρονη ελληνική τηλεόραση. Η «ασφαλτοσύνη» αυτή βέβαια δεν χαλάει καθόλου όλους εμάς τους ταπεινούς και μεγαλόψυχους τηλεθεατές, μιας και τα τελευταία χρόνια το σαρδάμ, το μαργαριτάρι και η αθάνατη ελληνική «κοτσάνα» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των VHF-UHF. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο repeat – ο Θεός να έχει καλά το Youtube - όλα τα προαναφερθέντα τηλεοπτικά… ατοπήματα και να γελάσουμε με την ψυχούλα μας, τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Ύστερα από ώρες «καψίματος» στην οθόνη του υπολογιστή συνοδεία ποπ κορν, δακρύων (από τα γέλια) και συσκέψεων, καταλήξαμε σε ορισμένα βίντεο διαχρονικής αξίας τα οποία οφείλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Παρά τα αυστηρά κριτήρια με τα οποία έγινε η παρακάτω επιλογή (ή καλύτερα διαλογή), είναι σίγουρο ότι κάτι θα μας ξέφυγε. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μοιραστείτε αυτό το «κάτι» μαζί μας στα σχόλια του κειμένου.

Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν και… let the (tv) games begin!

H Μάρω Λεωνάρδου κρυώνει
Ο διευθυντής της ΕΜΥ διαπιστώνει μια μικρή τάση εξασθένησης των ανέμων και η παρουσιάστρια του MEGA απαντά «Να ζεσταθεί το κωλαράκι μας».



Ο Γιώργος Λεβέντης είναι εξοργισμένος
Και εκφράζει την οργή του αυτή με μια ατάκα που έγραψε τηλεοπτική ιστορία.



Η Ελένη Μενεγάκη είναι… η Ελένη Μενεγάκη
Κανονικά θα έπρεπε να αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο για την ξανθιά παρουσιάστρια στην ολοκαίνουργια κατηγορία μας, μιας και τα σαρδάμ και οι «κοτσάνες» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των τηλεοπτικών της εμφανίσεων. Παρ’ όλα αυτά θα συγκρατηθούμε και θα παραθέσουμε δύο… διαμάντια.

* Το αιδοίο ειδήσεων 


* Το όμικρον στο ωμέγα




Η Χριστίνα Λαμπίρη ανάβει τσιγάρα στην εκκλησία
Τι κάνουμε στην πρώτη δυσκολία; Λέμε «Βοήθα Παναγιά μου» και πάμε στην εκκλησία να ανάψουμε ένα…;



Οι ιαπωνικές ασθένειες (ή μηχανές; ) και ο Γιώργος Αυτιάς
Suzuki ή Kawasaki;



Αυτιάς και Ψωμιάδης επί τρία
Ο αγαπημένος του Γιώργου Αυτιά Μάκης Ψωμιάδης, προφανώς δεν μπορούσε να εμφανιστεί στην εκπομπή του δημοσιογράφου τρεις συνεχόμενες ημέρες. Κανένα πρόβλημα. Το βίντεο με τις δηλώσεις του στην πρώτη εκπομπή παίχτηκε και τις δύο επόμενες ημέρες, με τον Αυτιά να κάνει πως συνομιλεί μαζί του, ενώ στην πραγματικότητα είχε διάλογο με το… βίντεο.



Η Όλγα Τρέμη (και βρίζει)
Ο καλύτερος επίλογος δελτίου ειδήσεων ανήκει δικαιωματικά στην παρουσιάστρια του MEGA.



H Βίκυ Καγιά τα έχει… χίλια
Το διάσημο μοντέλο – παρουσιάστρια επιδεικνύει για πρώτη φορά ζωντανά τις ικανότητές της στα Μαθηματικά.



Το γ…. μπλοκάκι του διαιτητή
Από το ξεκίνημα του αγώνα όμως.



Τι είδε ο Πικέ;
Ο Κώστας Βερνίκος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σπορτκάστερ.

Δείτε γιατί κάνοντας κλικ εδώ.

Η Μπήλιω Τσουκαλά και η καρδιολογία
Διαβάζοντας τα μηνύματα αναγνωστών προς τον φιλοξενούμενο επισκέπτη, η Μπήλιω Τσουκαλά έχει σίγουρα γούστο και άφθονο μαύρο χιούμορ.



Ο Γιάννης Πρετεντέρης μιλάει παράξενα
Γλωσσολόγοι σε παγκόσμια κλίμακα προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν τι ήθελε να πει ο γνωστός παρουσιαστής σε εκείνη την «Ανατροπή».



Κοινωνία Ώρα «Τούμπα»
Ένας εφευρέτης είναι έτοιμος να παρουσιάσει με χαρά το νέο του δημιούργημα στην εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα, όμως η μοίρα του επιφυλάσσει ένα παράξενο παιχνίδι. Μέσα στον όλον χαμό ξεχωρίζει η φωνή του Οικονομέα να διαλαλεί: «Δεν πειράζει, δεν πειράζει!».




Special Guest: Η Άντζελα Δημητρίου
Ακόμα μια προσωπικότητα της ελληνικής τηλεόρασης για την οποία αξίζει να γίνει ειδικό αφιέρωμα. Παραθέτουμε ολόκληρη την συνέντευξή της στην εκπομπή «Με τα μάτια της Έλλης» και συνιστούμε να την παρακολουθήσετε μέχρι τέλους.








Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v