Ελληνικά σίριαλ του χειμώνα: Η tv σε κρίση

Και μαζί της η ελληνική οικογένεια, όπως φαίνεται από την θεματολογία των -ελάχιστων- νέων σίριαλ που κάνουν πρεμιέρα σε λίγες μέρες σε Mega και Ant1. Από αυτά ξεχωρίσαμε τα έξι που συζητιούνται περισσότερο και σας τα παρουσιάζουμε, για να δούμε τι θα δούμε φέτος.
Ελληνικά σίριαλ του χειμώνα: Η tv σε κρίση
της Έλενας Μπούλια

Με λιγότερες ελληνικές σειρές από κάθε άλλη φορά ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν, καθώς η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρέασε και τα κανάλια, τα περισσότερα εκ των οποίων δείχνουν να προτιμούν τις πιο συμφέρουσες αναμεταδώσεις επιτυχημένων αμερικανικών σειρών (βλέπε: Grey’s Anatomy και Lost) παρά μία πολυδάπανη ελληνική παραγωγή με αμφίβολη τηλεθέαση. Έτσι, πέρα από κάποιες περσινές σειρές που αγαπήθηκαν και συνεχίζονται (όπως το L.A.P.D., η Πολυκατοικία, ο Λάκης ο Γλυκούλης, τα Μυστικά της Εδέμ, το Λιτσα.com και το Λόλα), μόνο δεκατρείς θα είναι συνολικά οι νέες σειρές των Mega και Antenna, αποκλειστικά -εκ των οποίο παρουσιάζονται παρακάτω οι έξι που έχουν ήδη ξεχωρίσει. Το δε Mega έχει την τιμητική του φέτος, αφού με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του έχει ετοιμάσει ένα επετειακό πρόγραμμα με, μεταξύ άλλων, τέσσερα νέα επεισόδια από τις «Τρεις Χάριτες», την συνέχεια της ιστορίας του «Πενήντα-Πενήντα», την ταινία «Ο γάμος της κόρης μου» με τον Γιάννη Μπέζο και πολλές ταινίες σε Α’ προβολή.

Ο τηλεοπτικός χειμώνας που ξεκινά σε λίγες μέρες, λοιπόν, αναμένεται «κρύος» από άποψη ποικιλίας σε ελληνικές σειρές, αλλά «καυτός» από άποψη τηλεθέασης, καθώς ο ανταγωνισμός στην prime time ζώνη φέτος αφορά μόνο στους καλύτερους. Ας δούμε τι θα δούμε, λοιπόν:

Mega
Η οικογένεια βλάπτει
Πρεμιέρα: Τετάρτη 21/10 στις 21.00
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Διασκευή Σεναρίου: Αλέξανδρος Ρήγας- Μάνος Ψιστάκης
Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Σάκης Μπουλάς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αγγελική Λάμπρη, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αντώνης Κρόμπας και ο Γιάννης Βογιατζής.
Το story: «Έχουμε δει ευτυχισμένες οικογένειες, αγαπημένες οικογένειες, οικογένειες που μοιράζονται όνειρα. Δεν έχουμε όμως δει την οικογένεια Τράμπαλη. Οικογένεια φαρμάκι, όπου ο καθένας έχει ένα και μόνο στόχο: την προσωπική του ευτυχία αδιαφορώντας για όλα τ’άλλα! Ο Γεράσιμος (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) έκανε το «λάθος» ν’αγαπήσει την Χριστίνα (Αγγελική Λάμπρη) και να θέλει να μείνουν στο σπίτι των ονείρων τους. Όμως ο πατέρας της (Σάκης Μπουλάς) έχει διαφορετική άποψη και επενδύει τα χρήματα τους σε μία κυριολεκτικά φανταστική επιχείρηση. Με λίγα λόγια τα χρήματα τους αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν και δεν προβλέπεται να επιστρέψουν σύντομα. Ο πανικός του Γεράσιμου μετατρέπεται κι επίσημα σε απόγνωσή όταν υποχρεώνεται να μείνει μαζί τους μιας και πλέον δεν έχει ούτε καν σπίτι να μείνει! Θα τα καταφέρει το νεαρό ζευγάρι να δραπετεύσει και να βρει την ευτυχία του;»

Η οικογένεια, και όλα τα δεινά αυτής, γίνεται πάλι το επίκεντρο της νέας εβδομαδιαίας σειράς του Mega, με κεντρικό άξονα τα οικονομικά προβλήματα και ένα ερωτευμένο ζευγάρι που προσπαθεί να γλιτώσει (και από την οικογένεια και από τα προβλήματα). Αρκετά έξυπνο το trailer της σειράς, που παρουσιάζει την εν λόγω οικογένεια ως άλλη Adams family, δοκιμασμένος ο σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος (βλέπε: Είσαι το ταίρι μου, Εγκλήματα, Στο παρά πέντε) αλλά και το δίδυμο Ρήγας – Ψιστάκης στην προσαρμογή του αργεντίνικου σεναρίου, με ένα killer cast από καρατερίστες κωμικούς... εξαιρετική μαγιά για μία πολλά υποσχόμενη σειρά. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το trailer της σειράς


Παιδική χαρά
Πρεμιέρα: Δευτέρα 12/10 στις 21:00
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης
Προσαρμογή σεναρίου: Χριστίνα Κοτζάμπαση
Παίζουν: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Αλεβιζάκης, Βασίλης Γαλαίος, Γιάννης Κύρικος.
Το story: «Η οικογένεια Μπούσκα μετακομίζει στο νέο της σπίτι, παίρνοντας μαζί τις κούτες και το ταμπεραμέντο της. Η Ρένια και ο Κώστας προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη, ενώ ο Χάρης μαλώνει με τον Λουκά για ένα δωμάτιο κι ο Νικόλας μαλώνει με την ιδέα της μετακόμισης. Στην απελπισία των γονιών έρχεται να προστεθεί ένα νέο, ακόμα πιο ατίθασο, μέλος...»

Μία ακόμα «μέση» ελληνική οικογένεια, με τρία αγόρια-διαβόλια και δύο γονείς-καριερίστες που έχουν άπλετο χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και τις καθημερινές τους περιπέτειες, δείχνει να διεκδικεί την διαδοχή της περσινής (και προπέρσινης) επιτυχημένης σειράς «Ευτυχισμένοι μαζί». Η Ρένια Λουιζίδου και ο Κώστας Κόκλας εγγυώνται για την πειστικότητά τους ως γονείς (έχουν επαναλάβει τον ρόλο αυτόν αρκετές φορές στο παρελθόν), τα δε παιδιά -από το trailer τουλάχιστον- ξεφουρνίζουν με ευκολία ξεκαρδιστικές ατάκες-βόμβες, όσο για το σενάριο, το οποίο θα εκτυλίσσεται σε αυτοτελή επεισόδια, βασίζεται σε γαλλοκαναδέζικη σειρά, για την οποία δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες οπότε… ίδωμεν!

Δείτε το trailer της σειράς


4 (Τέσσερις)
Πρεμιέρα: Δευτέρα 12/10 στις 21:50
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέπας - Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Σενάριο: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Νένα Μεντή, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Δανάη Σκιάδη, Κατερίνα Διδασκάλου, Πάνος Μουζουράκης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άννα Μονογιού, Έμιλυ Κολιανδρή, Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Ζιόβας και η Ζέτα Μακρυπούλια.
Το story: «Άλκης-Πέτρος-Βασίλης-Άρης... 4 άντρες. 4 αδέλφια ή αλλιώς 4 εποχές, όπως έλεγε η μητέρα τους όταν ήταν παιδιά. 4 διαφορετικοί τύποι αντρών με διαφορετικές ζωές, διαφορετικές γυναίκες και καριέρες, διαφορετικά θέλω και πρέπει. Αυτό που τους ενώνει και παράλληλα τους χωρίζει είναι η οικογένειά τους. Μία οικογένεια φαινομενικά άψογη. Όλα θα ανατραπούν και η άψογη οικογένεια θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την αληθινή ζωή. Αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε, λάθη που κουβαλάμε, σκέψεις που κάνουμε, σχέσεις που χρειαζόμαστε και έρωτες που ονειρευόμαστε να ζήσουμε. Τι γίνεται όταν ανακαλύπτουμε πως τελικά στη ζωή μας θέλουμε άλλα από αυτά που νομίζαμε; Είναι αργά για αλλαγή πλεύσης; Αρκεί ένα απρόσμενο γεγονός και οι ζωές των 4 αντρών θα ελευθερωθούν για πάντα.»

Αναμφίβολα η πιο πολυαναμενόμενη σειρά της σεζόν, αφού επρόκειτο να ξεκίναγε τον περασμένο Γενάρη, αλλά το μεγάλο κανάλι αποφάσισε να κρατήσει τον «άσσο» του για την πανηγυρική 20η χρονιά του. Και τι «άσσος»: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας από την τηλεόραση με μία δραματική-ερωτική σειρά που μπορεί να μην απέχει μεν από την πεπατημένη των οιδιπόδειων, των έντονων ερωτικών σκηνών, της προβληματικής οικογένειας και του πάντα «homme fatal» πρωταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Παπακαλιάτη, αλλά τι σημασία έχει; Όσοι τον κατηγόρησαν στο παρελθόν για ανυπαρξία ταλέντου ή για «τραβηγμένα» σενάρια που δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, άλλοι τόσοι λάτρεψαν τις σειρές του, τις οποίες συζητάμε συχνά μέχρι σήμερα. Αυτήν τη φορά, έχοντας στο πλευρό του τρία ακόμα ταλαντούχα νέα παιδιά (τα τηλεοπτικά του αδέλφια), την καλλονή Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς και μία εξαιρετική (όπως πάντα) Νένα Μεντή, η επιτυχία είναι -σχεδόν- σίγουρη.

Δείτε το trailer της σειράς


Μίλα μου βρώμικα
Πρεμιέρα: Πέμπτη 15/10 στις 22:15
Σκηνοθεσία: Σκηνοθεσία: Μυρτώ Κοντοβά, Βασίλης Κεχαγιάς
Σενάριο: Μυρτώ Κοντοβά
Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Γιάννης Σπαλιάρας, Κλέλια Ρένεση, Μάρα Μπαρόλα, Γιώργος Κοψιδάς, Βασιλική Κακοσαίου.
Το story: «Η ιστορία μιας παρέας που όταν οργανωθεί, θα τραντάξει την Αθήνα. Η ιστορία του Τριαντάφυλλου και της Αστερόπης που όταν ερωτευτούν, θα γεράσουν μαζί. Η ιστορία ενός μπαρ που, όταν ανοίξει, θα γράψει ιστορία. Η μόνη λεπτομέρεια είναι ότι το μπαρ δε λέει ν’ ανοίξει, η Αστερόπη δε λέει να «δει» τον Τριαντάφυλλο και η παρέα δε λέει να οργανωθεί. Ένα παλιό καφενείο στα όρια Γκαζιού-Μεταξουργείου, ενώνει οχτώ διαφορετικούς ανθρώπους με οχτώ διαφορετικά χαρίσματα που δόθηκαν απ’ το Θεό κι επιστρατεύονται όπου και όταν (δεν;) χρειάζεται. Ο ταλαντούχος και τεμπέλης Τριαντάφυλλος, η Αστερόπη που διαβάζει τις βρώμικες σκέψεις των αντρών, ο Σωτήρης που ονειρεύεται να κάνει την Αθήνα Μανχάταν, η pinup Ρίτα, ο κοσμικός γόης Νίκος Στεφάνου, η χασάπισσα Λίλη με τον εφευρέτη Παντελάκη της και η Τέρη που γουστάρει τα κορίτσια, συσπειρώνονται και πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά. Στόχος τους, να ανοίξουν το πιο σούπερ, «χειροποίητο» μπαρ του κόσμου σε μια εποχή κρίσης που κανείς δεν έχει λεφτά και που ο κόσμος ζει βλέποντας τηλεόραση. Το βέβαιο είναι ότι μέσα εκεί θα συναντηθούν η μαγεία με την πραγματικότητα, η αλήθεια με το παραμύθι, ο κυνισμός με την τρυφερότητα, το rock ’n’ roll με την όπερα, η ζωή της πόλης με την «μέσα» ζωή των ανθρώπων.»

Η Μυρτώ Κοντοβά υπογράφει την νέα -ομότιτλη με την στήλη της στην Athens Voice- σειρά του Mega, με το δροσερό, νεανικό καστ που υπόσχεται να μας διασκεδάσει με ιστορίες (μη) καθημερινής τρέλας. Η Μυρτώ Κοντοβά, η οποία κέρδισε βραβείο πρωτότυπου σεναρίου στο «Πρόσωπα 2008» για τα περσινά Υπέροχα Πλάσματα του Alpha, επιστρέφει με ένα πολλά υποσχόμενο, κωμικό αλλά και «ψαγμένο» σενάριο, ενώ αυτή την φορά εμπλέκεται και στην σκηνοθεσία της σειράς. Ατού της σειράς θα είναι, σύμφωνα με τους συντελεστές, η μουσική επένδυση με νέα τραγούδια που γράφτηκαν (και από την ίδια την Κοντοβά, αλλά και από τους Μatisse) για τις ανάγκες κάποιων σκηνών. Όσοι αγάπησαν τα Υπέροχα Πλάσματα αποτελούν ήδη το δεδομένο κοινό του «Μίλα μου βρώμικα».

Δείτε το trailer της σειράς


Ant1
Κάρμα
Πρεμιέρα:
Σάββατο 10/10 στις 19:00
Σκηνοθεσία: Κώστας Κωστόπουλος, Ρέινα Εσκενάζυ, Βασίλης Ντούρος, Στάμος Τσάμης.
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Παίζουν: Αντώνης Φραγκάκης, Ισαβέλλα Κογιεβίνα, Μυρτώ Αλικάκη, Μάξιμος Μουμούρης, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιώτα Φέστα, Ταμίλα Κουλίεβα, Βάσια Παναγοπούλου, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Σαράντος Γεωγλερής, Γιώργης Τσαμπουράκης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σταύρος Καραγιάννης, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Κατερίνα Δημητρόγλου, Ισιδώρα Δωροπούλου,Ιουλία Καλογρίδη, Σπύρος Μπούτσιας.
Το story: «Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα; Και αν ναι, μπορούμε να την έχουμε σε μια άλλη ζωή; Η Σμαράγδα επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από απουσία 8 χρόνων. Δε γνωρίζει όμως ότι την περιμένει ένα μοιραίο ραντεβού με το παρελθόν της, όχι μόνο από αυτή, αλλά κι από μία…προηγούμενη ζωή. Ένας έρωτας που θα σαρώσει στο πέρασμά του δυο οικογένειες και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Στο επίκεντρο όλων αυτών, ένα μικρό παιδί. Ό,τι κι αν συμβεί, μπορεί να μοιάζει τυχαίο, αλλά… είναι μοιραίο.»

Τα επιτυχημένα «Μυστικά της Εδέμ» του Mega έρχεται να ‘χτυπήσει’ η νέα καθημερινή σειρά του Ant1, με τον μεταφυσικό τίτλο «Κάρμα». Σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, πρώην συνεργάτιδας της Έλενας Ακρίτα, η σειρά πραγματεύεται -όπως σωστά υποθέτετε- μεγάλα πάθη, μίση και έρωτες, που κρατούν πολλά-πολλά χρόνια ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ο Αντώνης Φραγκάκης και η Ιζαμπέλα Κογιεβίνα, που αποτελούν και το… καρμικό ζευγάρι της σειράς, πρόκειται να ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα που, ως συνήθως, θα περάσει από τα σαράντα κύματα. Ποια σαπουνόπερα θα κάνει τελικά τις περισσότερες μαμάδες να δακρύσουν; Την άλλη εβδομάδα τέτοια μέρα θα ξέρουμε…

Δείτε το trailer της σειράς


Dr. Ρούλης
Πρεμιέρα: Τετάρτη 14/10 στις 21:00
Σκηνοθεσία: Στέφανος Κοντομάρης
Σενάριο: Χάρης Ρώμας
Παίζουν: Χάρη Ρώμα, Ναταλία Δραγούμη, Τάνια Τρύπη, Ζωζώ Ζάρπα, Πατρίτσια Μίλικ – Περιστέρη, Θεοχάρη Ιωαννίδη, Δημήτρη Καρατζιά, Ορέστη Σοφοκλέους, Εύα Δήμου, Ανέστη Κατούντη, Μαρία Γαλάτη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Στρατή Αμπανούδη, Μαρία Μπράιλα, Σίμο Παπαναστασόπουλο και οι μικροί Χριστίνα – Ιουστίνα Αρχοντή και Μιχαήλ Αγγελής.
Το story: «Ο μεγαλογιατρός dr. Αλέξανδρος Φικιώρης είναι το χειρότερο στραβόξυλο που έχετε γνωρίσει. Έχει την πιο πολυτελή έπαυλη, την πιο ηλίθια γυναίκα και την πιο κακιά πεθερά των Βορείων προαστίων. Ώσπου ξαφνικά ο μεγαλογιατρός μας μένει στους πέντε δρόμους, χωρίς δουλειά, χωρίς οικογένεια και χωρίς ούτε ένα ευρώ, εξαιτίας μιας καλοστημένης κομπίνας του βοηθού του. Καλά να πάθει βέβαια, αλλά η τιμωρία του δεν τελειώνει εδώ! Γιατί ο μόνος που προσφέρεται να τον φιλοξενήσει είναι ένας ζαβός πρώην υπάλληλός του. Έτσι ο dr. Αλέξανδρος γίνεται dr. Ρούλης και καταλήγει στο χαμόσπιτο της οικογένειας Λεμέ στο γραφικό Ζεφύρι! Εκεί αναγκάζεται να συγκατοικήσει με τα πιο βλαμμένα και χονδροειδή άτομα της Δυτικής Αττικής και με ένα γουρούνι! Θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτή την κόλαση και να ξαναπάρει πίσω τη ζωή του;»

Ο Χάρης Ρώμας επιστρέφει στην τηλεόραση του Ant1 μετά από έναν χρόνο απουσίας και με έναν πολύ γνωστό γι’αυτόν ρόλο: Του αντιπαθητικού, αλλά κατά βάθος καλού, διανοούμενου. Η ιδέα της σειράς, σύμφωνα με τους συντελεστές, προέκυψε από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έφερε (θεωρητικά) τα πάνω κάτω στο status κάποιων ‘προυχόντων’ της κοινωνίας –ένας από αυτούς είναι και ο Dr. Ρούλης. Κωμική, στα πλαίσια του γέλιου που μπορεί να βγάζουν τα χονδροειδή, ρατσιστικά αστεία για τους «πλούσιους» και τους «φτωχούς» της Ελλάδας, τραγική, αν κανείς σκεφτεί ότι πολλά από αυτά τα στερεότυπα δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, και με δεδομένη τηλεθέαση, καθώς ο Χάρης Ρώμας έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια το δικό του φανατικό κοινό, που δείχνει να τον στηρίζει σε κάθε επιτυχημένη ή αποτυχημένη του προσπάθεια.

Δείτε το trailer της σειράς


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v