Bios: Underground... upstairs

Bios: Underground... upstairs
Ο εναλλακτικός χαρακτήρας του δημοφιλούς πολυχώρου στην Πειραιώς, μεταφέρθηκε από αρχές Ιουνίου λίγο πιο... ψηλά και απέκτησε ήδη cult διαστάσεις. Δεκάδες νέοι, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν την industrial ταράτσα του Bios για ένα χαλαρό ποτό μετά τις συναυλίες στο Γκάζι ή και πριν. Μιλάνε, φωνάζουν, γελάνε, σπανίως χορεύουν και απολαμβάνουν την φοβερή θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Ζευγαράκια, ανδροπαρέες και κοριτσοπαρέες, καλλιτέχνες, κριτικοί κινηματογράφου, gay ζευγάρια. Ο κόσμος που συχνάζει εδώ περιλαμβάνει λίγο... απ’ όλα.

Ο χώρος είναι επίτηδες παραμελημένος (πεσμένοι σοβάδες, τούβλα που φαίνονται κτλ.) για να ταιριάζει στον urban χαρακτήρα του μαγαζιού , ενώ σε διάφορα σημεία της ταράτσας έχουν τοποθετηθεί φωτεινά τραπέζια – μπάρες με έντονο λαχανί χρώμα και χαμηλά τραπεζάκια με καθιστικά από βαρέλια... μπύρας, τα οποία συνθέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στον τοίχο της απέναντι ερημωμένης πολυκατοικίας προβάλλονται συνήθως ασπρόμαυρες ταινίες, αν και συνήθως κανείς δεν κάθεται να τις παρακολουθήσει. Παρ’ όλα αυτά συμβάλλουν και αυτές στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου.

Η μουσική, αρκετά προχωρημένη για τα mainstream αυτιά, περιλαμβάνει ηλεκτρονικές μελωδίες και «περίεργα» μπάσα και κινείται σε αρκετά ήπιους τόνους – προφανώς για να μην αναστατώσει τις γύρω πολυκατοικίες. Το bar σερβίρει μεγάλη πληθώρα από cocktails και απλά ποτά, ενώ ξεχωρίσαμε την μαργαρίτα και το αρκετά δυνατό caipirinha. Για τα cocktails δεν θα δώσετε παραπάνω από 9€.

Πειραιώς 84, Κεραμικός, είσοδος ταράτσας από την Σαλαμίνος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v