Έξι σειρές για να "μάθεις" Ιστορία

Απολαυστικές, καλογραμμένες και… εκπαιδευτικές. Δείτε έξι σειρές που θα σας ψυχαγωγήσουν και θα σας μορφώσουν.
Έξι σειρές για να μάθεις Ιστορία

Αληθινές ιστορίες τοποθετημένες σε αυθεντικό ιστορικό πλαίσιο. Φανταστικοί χαρακτήρες τοποθετημένοι σε ρεαλιστικά ιστορικά γεγονότα. Οι παρακάτω σειρές αποδεικνύουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πως η εκμάθηση της Ιστορίας μπορεί - και πρέπει- να είναι διασκεδαστική.  

Vikings



Το ιστορικό δράμα του History Channel τοποθετεί πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας της Σκανδιναβίας σε ένα άκρως ρεαλιστικό και επιβλητικό περιβάλλον. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια του Ράγκναρ Λόντμπορκ, μυθικού βασιλιά, και τις προσπάθειές του να εξερευνήσει τις άγνωστες ακτές της Αγγλίας. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, οι μάχες επικές και άγριες, και η σειρά ό,τι πρέπει για να βυθιστείτε στον «παγωμένο» κόσμο των Βίκινγκ.

Band of Brothers



Βασισμένη στο βιβλίο του ιστορικού και βιογράφου Stephen Ambrose, η μίνι αυτή σειρά σε παραγωγή Στήβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς μεταφέρει στην μικρή οθόνη το έπος των ανδρών του 506ου σμήνους, της 101ης αεροπορικής μοίρας, το οποίο έμεινε γνωστό στην ιστορία ως «Easy Company». Η αριστουργηματική σειρά για γερά στομάχια ξεδιπλώνει άγνωστα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπείτε στην… πρώτη γραμμή της μάχης.

Rome



Συμπαραγωγή του HBΟ και του BBC η διάρκειας δύο σεζόν «Ρώμη» τοποθετείται στο ιστορικό πλαίσιο της κυριαρχίας του Ιούλιου Καίσαρα, με τον θεατή να ζει τις εξελίξεις από την πλευρά του εκατόνταρχού του Lucius Vorenus. Η αναπαράσταση του κλίματος της εποχής είναι εξαιρετική, η δράση αρκετή, οι δολοπλοκίες άφθονες, το ερωτικό στοιχείο έντονο και οι διάλογοι καλογραμμένοι.

Black Adder



Η «Μαύρη Οχιά» στους 4 κύκλους της αποτέλεσε ένα από τα πιο διασκεδαστικά μαθήματα ιστορίας της μικρής οθόνης. Αν και οι απεικονίσεις αρκετών χαρακτήρων της σειράς έχουν κάποιες χιουμοριστικές αποκλίσεις από την πραγματικότητα, στο σύνολό της η «Οχιά» παραμένει πιστή στο κλίμα της Αγγλίας του 15ου, 16ου  και 17ου  αιώνα, καθώς επίσης και στο κλίμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της παραμένει ίσως το πιο διασκεδαστικό τηλεοπτικό μάθημα ιστορίας.

Marco Polo



Τι θα λέγατε για ολίγη από ιστορία της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων και του πλέον θρυλικού εξερευνητή; Η σειρά του Netflix διήρκεσε δύο σεζόν, στις οποίες αληθινά ιστορικά περιστατικά – η δυναστεία των Καν κ.α.- αποτελούν βάση για μοντέρνα τηλεοπτική μυθοπλασία. Και το αποτέλεσμα είναι ένα απίθανο ταξίδι στην ιστορία μέσα από καλογραμμένο σενάριο και εντυπωσιακή σκηνοθεσία.

Hell on Heels



Ένα εντυπωσιακό καθαρόαιμο γουέστερν, το Hell on Heels καταπιάνεται με την κατασκευή της πρώτης διηπειρωτικής σιδηροδρομικής γραμμής της Αμερικής, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου των Βορείων και Νοτίων. Ένα ιστορικό κομμάτι όχι τόσο δημοφιλές στην Ευρώπη, αλλά άκρως ενδιαφέρον και αρκετά «σύγχρονο» για τα προβλήματα των ΗΠΑ του σήμερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v