Όσα θες να ξέρεις για το Nomads

Οι παίκτες, το εξωτικό νησί, τα μυστικά του παιχνιδιού και όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν δεν πήρατε ακόμα χαμπάρι τι εστί Nomads.
Όσα θες να ξέρεις για το Nomads
Ο ΑΝΤ1 έριξε στην τηλεοπτική αρένα την απάντησή του στο Survivor του ΣΚΑΪ. Αν ήδη έχετε αρχίσει να ακούτε τους γύρω σας να μιλούν γι’ αυτό και δε θέλετε να μείνετε στην απ’ έξω, διαβάστε περί τίνος πρόκειται παρακάτω.

Τι, ποιος, πού
Λέγεται Nomads, γυρίζεται στο νησί Palawan των Φιλιππίνων στην νοτιοανατολική Ασία και το παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Το παιχνίδι θα διαρκέσει 12 εβδομάδες.

Ποιος είναι ο στόχος του παιχνιδιού
Η μάχη για τη διαμονή, την επιβίωση και την παραμονή στο παιχνίδι, μέσα από αγωνίσματα και δοκιμασίες. Στο τέλος θα παραμείνει ένας μόνο παίκτης, που θα κερδίσει 150.000€.

Ποιες είναι οι ομάδες
Στο Nomads διαγωνίζονται 21 παίκτες, χωρισμένοι σε τρεις επταμελείς ομάδες. Ο «Ωκεανός» με το μπλε χρώμα είναι η ομάδα των αθλητών. Η «Φωτιά» με το κόκκινο χρώμα είναι η ομάδα των «διασημοτήτων». Η ομάδα «Ζούγκλα» με το πράσινο χρώμα είναι οι απλοί άνθρωποι, οι «πολίτες του κόσμου» με ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες.



Ποιοι είναι οι παίκτες
Στους αθλητές συγκαταλέγονται οι Μιχάλης Ζαμπίδης (kick boxing), Βάσω Μιλλούση (ενόργανη), Γιώργος Κατσινόπουλος (ζίου ζίτσου), Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), Όλγα Πηλιάκη (ρυθμική-μπαλέτο), Νίκος Παπαδόπουλος (personal trainer/κλασικός αθλητισμός), Δήμητρα Φραντζή (γυμνάστρια στίβου).
Στους διάσημους της showbiz συγκαταλέγονται οι Γιώργος Μαυρίδης (παρουσιαστής), Μάνος Πίντζης (ηθοποιός), Αποστολία Ζώη (τραγουδίστρια), Νίκος Αναδιώτης (ηθοποιός), Χριστίνα Κολέτσα (τραγουδίστρια), Δημήτρης Αλεξάνδρου (μοντέλο), Μαντώ Γαστεράτου (παρουσιάστρια).
Στους πολίτες του κόσμου συγκαταλέγονται οι Λευτέρης Παρασκευάς (κομμωτής), Νατάσα Καλογρίδη (καλλιτέχνης), Κωνσταντίνος Οροκλός (ιδιοκτήτης μπαρ), Παναγιώτης Βασιλάκος (real estate agent), Φώτης Φιλιππόπουλος (σύμβουλος έρευνας και καινοτομίας), Ειρήνη Ζάχου (καθηγήτρια γυμναστικής), Εύη Ιωαννίδου (μοντέλο).

Και ποια η διαδικασία του παιχνιδιού που το κάνει να διαφέρει;
Στην αρχή κάθε εβδομάδας, οι τρεις ομάδες διαγωνίζονται για τη διαμονή τους, μέσω μίας σειράς ομαδικών αγωνισμάτων. Η νικήτρια ομάδα, εξασφαλίζει τη διαμονή της σε ένα πολυτελέστατο θέρετρο, όπου θα γευτεί τις απολαύσεις της τοπικής κοινωνίας και θα «ζήσει» την καλή ζωή. Η ομάδα που έρχεται δεύτερη, καλείται να συμβιώσει με μια οικογένεια ψαράδων σε ένα ψαροχώρι. Θα συμμετέχει στις καθημερινές δουλειές του χωριού και θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις όποιες αντιξοότητες, για να εξασφαλίσει την τροφή και τη στέγη της. Η τρίτη και τελευταία ομάδα, «εξορίζεται» σε μία ερημική παραλία, όπου θα πρέπει να παλέψει για την επιβίωσή της, αναζητώντας τροφή και βασικούς πόρους. Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα υπάρχουν 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση. Το κοινό θα ψηφίζει τον παίκτη που θέλει να «προστατέψει», δίνοντας του τη θετική του ψήφο. Οι 2 παίκτες με τις λιγότερες θετικές ψήφους, θα μονομαχήσουν σε μια σειρά από σκληρές δοκιμασίες, με στόχο την παραμονή τους στο Nomads. Αυτός που χάνει, αποχωρεί.

Και τι βλέπουμε στο μεταξύ;
Πέρα από την επιβίωση και την καθημερινότητα των παικτών, βλέπουμε κάθε εβδομάδα να επιλέγεται ένας αρχηγός για την καθεμία, μετά τον πρώτο αγώνα Επικράτειας της πρώτης μέρας (αυτός στον οποίο κάθε ομάδα καταλήγει στον τόπο διαμονής της). Τη δεύτερη μέρα, διεξάγεται το αγώνισμα της ασυλίας, με την ομάδα που χάνει να βγάζει δύο υποψήφιους προς αποχώρηση (έναν επιλέγει ο αρχηγός και έναν η ομάδα με ψηφοφορία). Την τρίτη ημέρα διεξάγεται νέο αγώνισμα ασυλίας μεταξύ των ομάδων που δεν έχασαν στον προηγούμενο. Από ψηφοφορία της ηττημένης ομάδας βγαίνει άλλος ένας υποψήφιος προς αποχώρηση. Την τέταρτη ημέρα αγωνίζονται μεταξύ τους οι αρχηγοί κάθε ομάδας για ένα έπαθλο, ενώ την πέμπτη μέρα ανακοινώνεται ποιος από τους τρεις υποψηφίους σώζεται από το κοινό και ακολουθεί μονομαχία των δύο υποψήφιων προς αποχώρηση, για το ποιος θα παραμείνει και ποιος θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Τι ξέρουμε για το εξωτικό νησί;
Το Παλουάν, όπου γυρίζεται το παιχνίδι, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, με 222.673 κατοίκους και ψηφίστηκε το 2014 και 2015 ως το ομορφότερο νησί του κόσμου, ενώ βρίσκεται στη λίστα της UNESCO με τα προστατευμένα μέρη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαθέτει το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι της Ασίας και οι ακτές του είναι πνιγμένες στη βλάστηση, που καταλήγει σε εντυπωσιακά, εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά.

Ποιοι ξεχώρισαν ήδη;
Από την ομάδα των διασήμων, ο Γιώργος Μαυρίδης, πρώην συνεργάτης του Σάκη Τανιμανίδη, τον οποίο είχε κατηγορήσει για την παρουσίαση του Survivor, ήδη δημιούργησε εντυπώσεις με τα πρώτα δάκρυα για την περιθωριοποίησή του από την ομάδα του, αφού τον έβγαλαν υποψήφιο. Από την ομάδα των πολιτών, συζητήθηκε τις πρώτες ημέρες πολύ η Νατάσα Καλογρίδη, που παρ’ ότι γνωστή ηθοποιός, δεν θέλησε να ενταχθεί στην ομάδα των διασήμων, θεωρώντας τον εαυτό της «πολίτη του κόσμου». Παράλληλα, κάποιοι τραυματισμοί στα αγωνίσματα δημιουργούν το απαραίτητο σασπένς, αλλά ακόμα δεν έχει ξεσπάσει κάποια μεγάλη κόντρα ανάλογης με αυτές του περσινού Survivor. Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα βρεθεί αφορμή για πόλωση και ίντριγκα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v