TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/9)

Δυνατές πρεμιέρες, οσκαρικές ταινίες, αφιερώματα στην 11η Σεπτεμβρίου και, φυσικά, Παραολυμπιακούς Αγώνες έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/9)
Οι Ολυμπιακοί τελείωσαν… ας αρχίσουν οι Παραολυμπιακοί! Οι Αγώνες ξεκινούν την Τετάρτη – τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ προβάλλει την τελετή έναρξης, ενώ τις προσπάθειες των αθλητών – μεταξύ των οποίων 54 έλληνες – θα τις παρακολουθούμε κάθε μεσημέρι και βράδυ στην ΕΡΤ2. Κατά τα άλλα… έχουμε πολλές και ωραίες ταινίες να παρακολουθήσουμε στην ελληνική τηλεόραση αυτή την εβδομάδα. Έχουμε και λέμε:

*Rosetta (1999), Δευτέρα στις 22.00, ΕΡΤ2
Η νεαρή Ροζέτα, που ζει με την αλκοολική μητέρα της σε μια παραγκούπολη κάπου στο Βέλγιο, κυνηγημένη από την ντροπή του περιθωρίου, δεν διστάζει να διεκδικήσει μια θέση στην κοινωνία, ξεκινώντας από τη βασική προϋπόθεση: να βρει δουλειά. Βραβευμένος ρεαλισμός από τους αδερφούς Νταρντέν.

*Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ο Κόλντερ, ο αθάνατος κυνηγός μαγισσών, έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με την πιο μοχθηρή και παντοδύναμη μάγισσα όλων των εποχών προκειμένου να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τον Μαύρο Θάνατο... Σκοτεινή περιπέτεια σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ.

*Απλά Σ’ Αγαπώ (2008), Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Η Τζουλιέτ διαπράττει ένα φόνο και καταδικάζεται σε φυλάκιση. Η οικογένειά της την απορρίπτει και τα χρόνια περνούν. Μέχρι που αποφυλακίζεται και μένει με την οικογένεια της αδερφής της, προσπαθώντας να επανενταχτεί. Συγκινητικό δράμα του Φιλίπ Κλοντέλ με την Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Victoria (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Εχοντας μόλις μετακομίσει στο Βερολίνο, η Βικτόρια ακολουθεί μια παρέα νεαρών ανδρών για να γνωρίσει τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Η βραδιά, όμως, δεν αργεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, σκηνοθετημένη από τον Σεμπάστιαν Σίπερ.

*Pacific Rim (2013), Πέμπτη στις 22.00, Star
Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων – γνωστά ως Καϊτζού – αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος, και η ανθρωπότητα καλείται να προστατευθεί κατασκευάζοντας τα δικά της ρομπότ. Επική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας διά χειρός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

*Brothers of the wind (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ενας νεογέννητος αετός πέφτει από τη φωλιά του αλλά, για καλή του τύχη, τον βρίσκει ο νεαρός Λούκας, ο οποίος του δείχνει τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται για να επιστρέψει στο περιβάλλον του. Ευαίσθητη κοινωνική ταινία του Χεράρδο Ολιβάρες.

*Εξαιρετικά Δυνατά κι Απίστευτα Κοντά (2011), Παρασκευή στις 23.00, Star
Δύο μέρες πριν την 16η επέτειο της πτώσης των Δίδυμων Πύργων, το Star θυμάται μία από τις πιο ευαίσθητες ταινίες που άγγιξαν το θέμα: Αυτή του Στίβεν Ντάλντρι, που ακολουθεί την αναζήτηση ενός μικρού αγοριού στη Νέα Υόρκη, για να ανακαλύψει το μυστικό του πατέρα του που χάθηκε στο χτύπημα της 11/9. Συγκινητική ερμηνεία από τους Σάντρα Μπούλοκ και Μαξ Φον Σίντοου.

*Σκοτεινή Ανάμνηση (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Ερευνώντας μια σπαρακτική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ο ντετέκτιβ Μπρους Κένερ και ο ψυχολόγος Κένεθ Ρέινς ξετυλίγουν σιγά σιγά το νήμα ενός φρικιαστικού μυστηρίου που εκτείνεται σε όλη τη χώρα... Μυστηριώδης ατμόσφαιρα από τον μετρ του είδους Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, με πρωταγωνιστές τους Έμα Γουότσον και Ίθαν Χοκ.

*Spotlight (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία της ομάδας 'Spotlight' της εφημερίδας Boston Globe, η οποία διερεύνησε και αποκάλυψε το κύκλωμα παιδεραστίας που δρούσε στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Η ταινία του Τομ Μακάρθι απέσπασε δύο Οσκαρ και ξεχώρισε για το τολμηρό θέμα που έθιξε.

*Jurassic Park (1993), Κυριακή στις 22.00, Alpha
Τι συμβαίνει όταν οι κλωνοποιημένοι δεινόσαυροι ενός θεματικού πάρκου το σκάσουν. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αναλαμβάνει να μας δείξει, σε μία από τις πιο εμβληματικές sci fi περιπέτειες των ‘90s.

*Λούφα και Παραλλαγή (1984), Κυριακή στις 22.50, Star
Οι περιπέτειες μιας ομάδας φαντάρων που ξέρουν να χειρίζονται τις κάμερες, λίγο πριν ξεσπάσει η Χούντα, γίνονται «ντοκιμαντέρ» μιας ολόκληρης εποχής, αυτής που έθεσε τις βάσεις για πολλά «στρεβλά» της μεταπολίτευσης. Σκηνοθετεί ο Νίκος Περάκης.

*Πτήση 93 (2006), Κυριακή στις 0.30, ΕΡΤ1
Το τέταρτο αεροπλάνο της 11/9, αυτό που δεν βρήκε τελικά τον στόχο του και έπεσε σε αγροτική περιοχή, γίνεται η αφορμή για μια ταινία που φλερτάρει με το ντοκιμαντέρ, δείχνοντας τις προσπάθειες των επιβατών να ανακαταλάβουν τον έλεγχο του αεροσκάφους. Σκηνοθετεί ο Πολ Γκρινγκράς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v