TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/6-3/7)

Οι προημιτελικοί αγώνες του Euro και οι ταινίες που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/6-3/7)
Η πιο δημιουργική περίοδος για τα ελληνικά κανάλια είναι οι εβδομάδες που διανύουμε, μιας και τώρα ετοιμάζουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, και τα νέα που ακούγονται από ορισμένα εξ αυτών είναι θετικά – ο Alpha για παράδειγμα, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πηγαδάκια, ετοιμάζει περισσότερες από 7 σειρές για την επόμενη χρονιά, ενώ και ο ΑΝΤ1 θα κινηθεί δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση με αιχμή του δόρατος τον Λευτέρη Παπαπέτρου που επιστρέφει με νέα σειρά μετά το άδοξο τέλος του Κάτω Παρταλιού στο Mega. Ως τότε, προέχει… το ποδόσφαιρο, και το Euro που πλησιάζει στην κορύφωσή του. Δείτε… τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Euro 2016
Φάση των 16, ΕΡΤ1: Δευτέρα στις 19.00 και στις 22.00
Φάση των 8, ΕΡΤ1: Πέμπτη έως Κυριακή στις 22.00

Οι ταινίες της εβδομάδας

*Οι τρεις σωματοφύλακες (2011), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο νεαρός και παράτολμος Ντ΄ Αρτανιάν ενώνει τις δυνάμεις του με τους τρεις βετεράνους σωματοφύλακες, Άθω, Πόρθο, Άραμι. Μαζί βάζουν σκοπό να σταματήσουν τις βλέψεις του καρδινάλιου Ρισελιέ για το θρόνο της Γαλλίας και να τον εμποδίσουν να βυθίσει την Ευρώπη στον πόλεμο. Ο σκηνοθέτης Πολ Άντερσον (“Resident Evil”) χρησιμοποιεί το 3D σύστημα κάμερας που επινόησε και χρησιμοποίησε για το “Avatar” ο Τζέιμς Κάμερον, για να παρουσιάσει με μοντέρνο τρόπο τις περιπέτειες των θρυλικών ηρώων του Αλέξανδρου Δουμά.

*Η αίσθηση του έρωτα (2011), Δευτέρα στις 22.00, ΕΡΤ2
Η γνωριμία της Σούζαν, μίας απορροφημένης στη δουλειά της επιστήμονα, με τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ, θα ανατρέψει την ανιαρή και τακτοποιημένη ζωή της. Καθώς η Σούζαν και ο Μάικλ ζουν τον έρωτά τους, μια πανδημία εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όσοι μολύνονται, χάνουν σταδιακά τις αισθήσεις τους... πρώτα την όσφρηση, μετά τη γεύση μέχρι να στερηθούν και τα πέντε αισθητήρια όργανά τους. Παίζουν οι Εύα Γκριν και Γιούαν Μακγκρέγκορ.

*Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι (1989), Δευτέρα στις 0.20, ALPHA
Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας; Η συνύπαρξη και οι περιπέτειες του Χάρι και της Σάλι, του Μπίλι Κρίσταλ και της Μεγκ Ράιαν, επιχειρεί να απαντήσει, μέσα από μία κλασική ρομαντική κομεντί για τον έρωτα.

*Στην άκρη του νήματος (2010), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο Τόμας Κρέιβεν είναι ένας βετεράνος αστυνομικός και ανύπανδρος πατέρας. Όταν η 24χρονη μοναχοκόρη του δολοφονείται, όλοι υποθέτουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν εκείνος. Πολύ σύντομα όμως, οι υποψίες του Τόμας στρέφονται αλλού και ξεκινά μια έρευνα προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και τη δολοφονία της. Πρωταγωνιστεί ο Μελ Γκίμπσον.

*Η κατάσταση των πραγμάτων (2009), Τετάρτη στις 22.00, Star
Ένας ρεπόρτερ, ο Καλ Μακ Κάφρεϊ καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία, που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα φίλο του, τον γοητευτικό και ανερχόμενο πολιτικό Στίβεν Κόλινς. Τι θα γίνει όταν η εφημερίδα του τον πιέζει για αποκαλύψεις; Στο all star cast φιγουράρουν οι Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*Η γυναίκα με τα μαύρα (2012), Τετάρτη στις 2.30, Star
Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, στον πρώτο του ρόλο μετά από αυτόν του Χάρι Πότερ, πρωταγωνιστεί σε ένα δυνατό θρίλερ, στο οποίο υποδύεται έναν νεαρό χήρο δικηγόρο που αναλαμβάνει μια δουλειά στη βρετανική επαρχία και έρχεται αντιμέτωπος με ένα στοιχειωμένο σπίτι με πολλά μυστικά.

*Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία (1994), Πέμπτη στις 21.50, ALPHA
Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετήσει την εργένικη ζωή. Η εκκεντρική παρέα του δεν αποτελεί εξαίρεση, μιας και αυτοί έχουν ο καθένας τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Όλα όμως αλλάζουν, όταν κάποια στιγμή συναντήσει σε ένα γάμο την ξεχωριστή αμερικανίδα Κάρι. Ένα ρομαντικό ειδύλλιο ξεκινά. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν πολλοί γάμοι ακόμα απ’ ότι φαίνεται, αλλά και μια… κηδεία. Κλασική βρετανική κομεντί των ‘90s με τους Χιου Γκραντ, Τζέιμς Φλιτ, Σάιμον Κάλοου, Άντι ΜακΝτάουελ.

*Απλά σ’ αγαπώ (2008), Πέμπτη στις 22.00, ΕΡΤ2
Η Τζιουλιέτ διαπράττει ένα φόνο και καταδικάζεται σε φυλάκιση. Η οικογένειά της την απορρίπτει και τα χρόνια περνούν χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία. Δεκαπέντε χρόνια μετά, αφήνεται ελεύθερη και αποφασίζει να έρθει σε επαφή με τη μικρότερη αδελφή της Λέα και περνά αρκετό χρόνο με την οικογένειά της. Κατά την προσπάθεια επανένταξής της και της τριβής της με τα παιδιά, το ερώτημα παραμένει: πώς μια τόσο γλυκιά και θετική γυναίκα διέπραξε ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα; Πρωταγωνιστεί η Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*The Heat (2013), Πέμπτη στις 22.00, Star
Δύο γυναίκες πράκτορες του FBI ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες ικανότητές τους στο τμήμα τους. Καμία από τις δύο όμως, δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες. Κωμωδία με τις Σάντρα Μπούλοκ και Μελίσα Μακάρθι.

*Διχασμένη (2008), Παρασκευή στη 1.30, ΕΡΤ1
Σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, η Τζίνα νομίζει ότι βλέπει τον εαυτό της να οδηγεί στο παρελθόν, το δικό της αυτοκίνητο. Σοκαρισμένη από αυτό το περίεργο γεγονός, ακολουθεί την μυστηριώδη γυναίκα μέχρι το διαμέρισμά της. Από εδώ, και πέρα ένα σωρό απόκοσμα συμβάντα προκαλούν το φόβο για το χειρότερο έως ότου η Τζίνα καταλάβει ότι ξεγλιστρά από την στερεά πραγματικότητα σε έναν κόσμο που την στοιχειώνει περισσότερο και από τους εφιάλτες. Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Σον Έλις.

*Δίχως Ίχνη (2010), Σάββατο στη 1.30, ΕΡΤ1
Ο Ετιέν σε λίγο θα κλείσει τα σαράντα. Καθώς δεν θα αργήσει να αναλάβει την προεδρία του ομίλου του, θέλει να ξαλαφρώσει τη συνείδησή του για μια αδικία που είχε κάνει στην αρχή της καριέρας του –και ήταν ακριβώς αυτή η αδικία που τον εκτόξευσε ψηλά. Μόνο που, προσπαθώντας να βοηθήσει τον άνδρα που αδίκησε, θα μπλέξει σε υπόθεση φόνου, και η ζωή του θα πάρει άλλη τροπή.

*The Terminal (2004), Κυριακή στις 20.00, ΑΝΤ1
Ένας Ανατολικοευρωπαίος μετανάστης, ο Βίκτορ Ναρόβσκι καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και... μένει στην κυριολεξία εκεί, καθώς στη χώρα του έγινε πραξικόπημα και έχει ξεσπάσει πόλεμος. Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν πια τη χώρα του ως επίσημο κράτος, το διαβατήριό του είναι άκυρο, κι εκείνος περνά τη ζωή του στο μικρό εμπορικό «χωριό» του αεροδρομίου, περιμένοντας κάποια εξέλιξη, που όμως δεν έρχεται ποτέ. Η καθημερινότητά του με τους ανθρώπους του αεροδρομίου γίνεται το υλικό για ένα γλυκόπικρο δράμα σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και ερμηνεία Τομ Χανκς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v