TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/6)

Οι περιπέτειες, οι ελληνικές κωμωδίες, τα μιούζικαλ, οι αθλητικές μεταδόσεις και όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (22-28/6)
Η ΕΡΤ επιστρέφει με ωραίες ευρωπαϊκές ταινίες με το «θερινό σινεμά» της κάθε βράδυ, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια μπαίνουν κι αυτά σε καλοκαιρινή λογική, με επαναλήψεις σειρών αλλά και μπλοκμπάστερ περιπέτειες που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αν μείνουμε στο σπίτι. Δείτε… τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*2 Guns (2013), Δευτέρα στις 21.10, STAR
Δύο αξιωματικοί, από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της Δίωξης και ο άλλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν… κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας. Η συνέχεια της αστυνομικής καταδίωξης στις οθόνες, με τους Ντένζελ Γουάσινγκτον και Μαρκ Γουόλμπεργκ.

*Κάτι σαν Έρωτας (2012), Δευτέρα 22.15, ΕΡΤ1
Η Ακίκο είναι μια νεαρή φοιτήτρια από την επαρχία που ζει στο Τόκιο και εξασφαλίζει τα δίδακτρά της κάνοντας το κολ- γκερλ. Μ’ αυτή την ιδιότητα θα συναντηθεί με τον ευγενικό και μοναχικό ηλικιωμένο καθηγητή Τακάσι, ο οποίος την υποδέχεται σπίτι του, της μαγειρεύει, της βάζει ρομαντική μουσική και της φέρεται σαν ερωτευμένος. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη σχέση – σκηνοθετεί Αμπάς Κιαροστάμι.

*Sacro Gra (2013), Τρίτη στις 22.15, ΕΡΤ1
Η ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκος του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της Ιταλίας GRA (Grande Raccordo Anulare/ Great Ring Road). Ήρωες της ταινίας είναι οι απλοί άνθρωποι, τους οποίους γνωρίζουμε κρυφοκοιτάζοντας την καθημερινότητά τους: μια καθημερινότητα στο όριο του ουσιαστικού και του ανούσιου, του μπανάλ και του συναρπαστικού. Ο Τζιανφράνκο Ρόσι πέρασε δύο χρόνια κινηματογραφώντας τη ζωή γύρω από τον αυτοκινητόδρομο, σε ένα ντοκιμαντέρ που έγινε το πρώτο το οποίο κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία.

*Παράπλευρες Απώλειες (2009), Τρίτη στις 23.20, ALPHA
O Γουίλ Μοντγκόμερι, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, επιστρέφει εσπευσμένα στην πατρίδα του μετά τον τραυματισμό του σε μια αποστολή στο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του μετατίθεται στη Στρατιωτική Διεύθυνση Αναγγελιών Θανάτου. Το δύσκολο καθήκον του εκεί είναι να μεταφέρει την άσχημη είδηση του θανάτου των στρατιωτών στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το δράμα του Όρεν Μούβερμαν απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ Σεναρίου και β’ ανδρικού ρόλου για τον Γούντι Χάρελσον.

*Ακόμα και η Βροχή (2010), Πέμπτη στις 22.15, ΕΡΤ1
Ένας σκηνοθέτης, ο Σεμπάστιαν, πηγαίνει στη Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο πέρα από τον μύθο. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια έπειτα από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσάφι αυτή τη φορά, αλλά για το πιο απλό και πολύτιμο αγαθό, το νερό. Η ταινία ήταν η υποψηφιότητα της Ισπανίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

*Οι Θαλασσιές οι Χάντρες, Παρασκευή στις 21.45, ALPHA
Ο Τζιμ, ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας, έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να ανοίξει νυχτερινό κέντρο. Και κάπως έτσι αρχίζει ένα από τα πιο πολύχρωμα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, με τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη, τον Φαίδωνα Γεωργίτση και την Ζωή Λάσκαρη, που μέχρι και μουστάκι θα τον βάλει να ξυρίσει.

*We Bought A Zoo (2011), Σάββατο στις 21.10, STAR
Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους πραγματικότητα. Με τους Ματ Ντέιμον και Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Μαλένα (2000), Παρασκευή στις 23.45, ALPHA
Την ημέρα που η Ιταλία μπαίνει στον πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας, σε ένα μικρό χωριό της Σικελίας ο δωδεκάχρονος Ρενάτο αποκτά το πρώτο του ποδήλατο. Καθώς ξεχύνεται στους δρόμους που είναι γεμάτοι κόσμο εν όψει του πολέμου, θα αντικρίσει για πρώτη φορά την πανέμορφη Μαλένα, που ήρθε στην πόλη του άντρα της για να τον περιμένει να επιστρέψει από το μέτωπο. Η εκθαμβωτική ομορφιά της προκαλεί σιωπηλά κύματα πανικού στη μικρή σισιλιάνικη κοινωνία, και η Μόνικα Μπελούτσι εκτοξεύεται στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. Σκηνοθετεί ο Τζουζέπε Τορνατόρε.

*Διπλοπενιές (1966), Κυριακή στις 21.10, STAR
Από τις πιο εμβληματικές κωμωδίες του ζεύγους Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ, το συγκεκριμένο μιούζικαλ με τις ζήλειες ενός φτωχού ζεύγους που ξαφνικά γίνεται… φίρμα στα μπουζούκια, έχει την υπογραφή του Γιώργου Σκαλενάκη, και σκηνές-ορόσημα όπως αυτή του «Λευτέρη» και της ανακοίνωσης της εγκυμοσύνης.

*Danny the Dog (2005), Κυριακή στις 23.00, STAR
Υποδουλωμένος από την ημέρα της γέννησής του, ο Ντάνι έχει μετατραπεί σε μία αδίστακτη, αιμοβόρα και άκρως αποτελεσματική πολεμική μηχανή. Ο Μπαρτ, ο τοκογλύφος, που τον κρατάει δέσμιο, τον έχει εκπαιδεύσει «καλά» και με τη βοήθεια ενός κολάρου εκμεταλλεύεται τη μαχητική δεινότητα του Ντάνι, τον οποίο χρησιμοποιεί για να συλλέγει τα χρέη από τους εκάστοτε «δανειολήπτες». Κάποια στιγμή όμως, ο Ντάνι δραπετεύει, και το βίαιο δράμα αρχίζει – σκηνοθετεί ο Λικ Μπεσόν και πρωταγωνιστούν οι Τζετ Λι, Μπομπ Χόσκινς, Μόργκαν Φρίμαν.

*Η Χορωδία του Χαρίτωνα (2005), Κυριακή στις 23.30, Mega
'Ανοιξη του 1968. Μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. 'Ολοι ζουν στον ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών. Ο χαρισματικός γυμνασιάρχης Χαρίτων διευθύνει με μαγικό τρόπο την σχολική χορωδία. Ωστόσο, η εμφάνιση του φιλόδοξου Ταγματάρχη Δημητρίου θα πυροδοτήσει την σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άντρες, για τα μάτια της «ωραίας Ελένης». Νοσταλγική ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη με τους Γιώργο Χωραφά, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλα Καραζήση, Χρήστο Στέργιογλου, Δημήτρη Πιατά, Υβόννη Μαλτέζου.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της εβδομάδας
*1ο Ευρωπαϊκοί Αγώνες – Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, κάθε απόγευμα στην ΕΡΤ2
*Copa America 2015, προημιτελική φάση, Πέμπτη ως Σάββατο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v