Μήπως με βαρέθηκε; Τα σημάδια μιας κουρασμένης σχέσης

Δέκα σημάδια που δείχνουν ότι το ταίρι σου κουράστηκε στην σχέση σας αλλά δεν ξέρει πώς να σου το πει.
Μήπως με βαρέθηκε; Τα σημάδια μιας κουρασμένης σχέσης
Δεν κάνει σχέδια μαζί σου, δεν λέει "σ’αγαπώ", δεν σε αγκαλιάζει όπως παλιά και έχει πάντα πολύ δουλειά. Αν το άλλο σου μισό παρουσιάζει κάποιο από αυτά τα σημάδια, μάλλον η σχέση σας τον/την έχει κουράσει. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τον πλήρη… δεκάλογο μιας φθαρμένης σχέσης που μαρτυρά πως το ταίρι σου… μάλλον έχει βαρεθεί.

Δίνει πάντα προτεραιότητα στη δουλειά
Προτιμά να κάθεται με τις ώρες και να κάνει υπερωρίες στο γραφείο από το να επιστρέψει στο σπίτι.

Συζητά μαζί σου μόνο ουδέτερα θέματα
Ή ακόμα χειρότερα, δεν μιλά καθόλου. Η σιωπή και η κουβέντα για τον καιρό και την ακρίβεια δείχνουν τάση αποφυγής της πολλής οικειότητας και ιδιαίτερα συζητήσεων που έχουν να κάνουν με τη σχέση και τα συναισθήματά σας.

Η γλώσσα του σώματος δηλώνει απόσταση
Θυμάστε τότε που κάθε βράδυ χουχουλιάζετε αγκαλιά βλέποντας ταινίες ή που κρατιόσασταν χέρι-χέρι στον δρόμο; Τώρα πια το ταίρι σας το αποφεύγει, και αυτή είναι η σωματική έκφραση της απομάκρυνσης που επιδιώκει.

Αποφεύγει το σεξ
Από τις πιο προφανείς ενδείξεις της φθοράς, το ελαττωμένο ή το… ελαττωματικό (ήτοι χωρίς πάθος και φαντασία, το διεκπεραιωτικό) σεξ θα πρέπει να σας κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου.

Δεν σου στέλνει τόσο συχνά μηνύματα
Η επικοινωνία είναι καλός δείκτης της υγείας μιας σχέσης, κι αν τα ξαφνικά τηλεφωνήματα για να δει τι κάνεις, τα SMS με τα «μου λείπεις» και η συχνή επαφή όσο δεν είστε κοντά έχουν εκλείψει, τότε η ρουτίνα έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα στη δύναμη της σχέσης σας.

Δεν σε προσκαλεί όταν βγαίνει με την παρέα του/της
Επιστρέφει όλο και περισσότερο στις προ της σχέσης σας συνήθειες και συμπεριφέρεται σαν single με την παρέα του/της.

Εκνευρίζεται με το παραμικρό
Δεν βρίσκει τα παπούτσια του/της. Άργησε το delivery. Δεν περνά καλά σε αυτό το μπαράκι. Και σε όλες τις περιπτώσεις, ξεσπά πάνω σου. Τα νεύρα σε φαινομενικά άσχετες καταστάσεις είναι συχνά σημάδι ότι έχει συσσωρεύσει παράπονα ή αρνητικές σκέψεις για την μεταξύ σας σχέση, οι οποίες διοχετεύονται στην καθημερινότητα, καθώς αποφεύγει να εκφράσει «στα ίσα» την πραγματική αιτία που δεν αισθάνεται καλά πια.

Δεν κάνει πια σχέδια που σε περιλαμβάνουν
Αποφεύγει να οργανώσει ταξίδι μαζί σου τις ερχόμενες γιορτές ή ακόμη και τον ερχόμενο μήνα, αρνείται να δεσμευτεί σε συζητήσεις περί συγκατοίκησης, περί κατοικιδίων, περί παντός επιστητού, απλώς και μόνο επειδή τα συναισθήματα μέσα του/της, λένε πως δεν είναι σίγουρος/η ότι θα είστε μαζί στο μέλλον.

Βρίσκει δικαιολογίες
Έχει να πάει στους δικούς του, έχει πολλή δουλειά, είναι άρρωστο το σκυλάκι του, έχει πονοκέφαλο… πολλά έχει, εκτός από τη διάθεση να βγείτε ή να περάσετε μαζί τη μέρα.

Δε λέει «σ’ αγαπώ»
Σταματά εν ολίγοις να μιλά με τον ιδιαίτερο «κώδικα» που αναπτύσσουν όλα τα ζευγάρια σταδιακά, με τις δικές τους εκφράσεις, τα μοναδικά υποκοριστικά και τον δικό τους τρόπο να λένε το «σ’αγαπώ».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v