7 ελληνικά project ζητούν crowdfunding

Επτά ιδιαίτερες πρωτοβουλίες και projects ελληνικού ενδιαφέροντος αναζητούν την δική σας βοήθεια στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες crowdfunding.
7 ελληνικά project ζητούν crowdfunding
Η ιδέα πίσω από το διαδικτυακό crowdfunding, που εξελίσσεται σε χρηματοδοτική τάση των startups τα τελευταία χρόνια, είναι απλή. Κάποιοι βάζουν την έμπνευση και τον χρηματικό στόχο, και το κοινό (δηλαδή όλοι εμείς) στηρίζουμε με ό,τι ποσό επιθυμούμε εφόσον πιστεύουμε σε αυτή.

Αναζητήσαμε λοιπόν τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά projects που αναζητούν crowdfunders στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες του διαδικτύου και σας παρουσιάζουμε επτά «σχέδια» που αξίζουν τον κόπο – και το ποσό που ο καθένας έχει να διαθέσει. 

Ανασκαφές στα Αντικύθηρα 

Μια ομάδα εθελοντών – καθώς η οικονομική κρίση… έπαυσε τις επίσημες αρχαιολογικές εργασίες στο νησί – έχει αναλάβει να μεταβαίνει στα Αντικύθηρα κάθε καλοκαίρι και να συνεχίζει τις ανασκαφές στις οχυρώσεις, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Άρη Τσαβαρόπουλο. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει ένα Αρχαιολογικό Πάρκο που θα δώσει νέα τουριστική και πολιτισμική πνοή στη «Φωλιά των Πειρατών», όπως αποκαλούταν το νησί.
Info: Η καμπάνια τρέχει στο GoFundMe με τελικό στόχο τα 3.000€. Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό συνεισφοράς. 

Care About Greece 

Η εμπνεύστρια αυτού του project χρησιμοποιεί την αγάπη της και την ικανότητά της στην δημιουργία μουσικών κομματιών για να στηρίξει οικονομικά μη κυβερνητικές οργανώσεις και σωματεία της Ελλάδας που χρειάζονται χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ανά διαστήματα, ανεβαίνουν νέες δημιουργίες στο σχετικό κανάλι στο Youtube, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Τα έσοδα από το crowdfunding πηγαίνουν σε οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Φιλανθρωπική οργάνωση Θεόφιλος κ.α.
Info: Η καμπάνια τρέχει μόνιμα στο GoFundMe με στόχο τις 10.000€. Δεν υπάρχουν ελάχιστες συνεισφορές, αλλά με 12, 30 ή 50€ αποκτάτε status χάλκινου, αργυρού και χρυσού επιπέδου αντίστοιχα, με δικαίωμα downloading των κομματιών από το Vimeo. 

Mykonos Biennale 
Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Μύκονο για να "σπάσουν τα σύνορα" με προβολές στο Σινέ-Μαντώ, εκθέματα και performances σε μοναστήρια, μουσεία, παλιά κυκλαδίτικα σπιτάκια, ανεμόμυλους – ακόμη και στη γειτονική Δήλο. Θα υπάρχουν επίσης εργαστήρια και internship προγράμματα για νέους, και για όλα αυτά, η μυκονιάτικη Μπιενάλε ζητά τη στήριξή μας.
Info: Τελικός χρηματικός στόχος είναι τα 60.000 δολάρια. Οι συνεισφορές ξεκινούν από τα 10€ (χαρίζοντας εύφημη μνεία) και φτάνουν τα 8.000€ (χαρίζοντας οκταήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί). 

Υποτροφίες φτωχών οικογενειών
 
Το ζευγάρι των ιδιοκτητών ενός φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφάσισε, με τη βοήθεια όλων των πιθανών donators, να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά 10 άπορων οικογενειών να φοιτήσουν δωρεάν και να μάθουν ξένες γλώσσες, να συμμετάσχουν στις εκδρομές και στις εκδηλώσεις του χώρου.
Info: Ο στόχος είναι τα 5.000€. Οι συνεισφορές δεν έχουν ελάχιστο ποσό, αλλά από 20€ και πάνω δίνονται διάφορα ευχαριστήρια δώρα, από κάρτες μέχρι 50% έκπτωση σε φοίτηση αγγλικής γλώσσας. 

Ένα λεωφορείο για την Κιβωτό του Κόσμου 
Η «Κιβωτός του Κόσμου» χρειάζεται ένα 25θέσιο λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών από τα σπίτια φιλοξενίας στα σχολεία τους και στο κεντρικό κτήριο του οργανισμού. Ο Κιβωτός είναι ΜΚΟ Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιών που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.
Info: Οι συνεισφορές ξεκινούν από 1€ στο Groopio 

Πολυχώρος απασχόλησης παιδιών στη Θεσσαλονίκη 
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από τη Θεσσαλονίκη είναι η δημιουργία ενός μοναδικού πολυχώρου απασχόλησης για παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπου θα μπορούν να παίζουν, να μοιράζονται και να μαθαίνουν μέσα από παιδική χαρά, δημιουργικά εργαστήρια, δραστηριότητες και παροχή babysitting σε γονείς που δουλεύουν.
Info: Θα βρείτε την καμπάνια στο Indiegogo. Τελικός χρηματικός στόχος είναι τα 15.000€, και οι συνεισφορές με ανταπόδοση ξεκινούν από τα 5€ (με δώρο ένα Bracelet Mommy) και φτάνουν τα 150€ (με δώρα όπως t-shirts, face painting, σεμινάρια μαριονέτας ή κοστουμιών, e-books και μετάλια). 

Scan a Pappet-Save a Pet 
Μία δασκάλα και οι μαθητές στη Ρόδο είχαν την εξής ιδέα για να διορθώσουν την κατάσταση με τα άνω των 300 αδέσποτων σκύλων στο νησί: Να δημιουργήσουν ένα site καταγραφής τους και διασύνδεσής τους με ανθρώπους που θέλουν να τα υιοθετήσουν. Παράλληλα, δημιουργούν «pappets», χάρτινα pets με QR codes που μοιράζονται σε κομβικά καταστήματα και σημεία της Ρόδου, ώστε κάθε άνθρωπος που ψάχνει να υιοθετήσει σκυλάκι να μπορεί με ένα scan να βρεθεί στο site.
Info: Η καμπάνια «τρέχει» στο Indiegogo, ο στόχος είναι τα 600€ (για την κατασκευή ιστοσελίδας και pappets) και με συνεισφορές ανώ των 10 ή των 50€, στέλνονται φωτογραφίες ή γίνονται «virtual υιοθεσίες» αντίστοιχα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v