13 συμβουλές για καλύτερο σεξ

Απλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στο κρεβάτι (και όχι μόνο) για να απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ και να μην «βαλτώσει» η ερωτική σας ζωή.
13 συμβουλές για καλύτερο σεξ
Ενθουσιασμός, πάθος, έντονα συναισθήματα, πολλή απόλαυση: Είναι όλα τους γνωρίσματα του σεξ στην πρώτη φάση κάθε σχέσης. Ρουτίνα, επανάληψη, έλλειψη φαντασίας, «ξεφούσκωμα» της απόλαυσης: Είναι όλα τους αναπόφευκτες συνέπειες της δύναμης της συνήθειας και του χρόνου που φθείρει τη σχέση, και μαζί της και το κρεβάτι σας.

Εκτός κι αν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και δεν επιτρέψετε στην ερωτική σας ζωή να πάρει την κατιούσα: Δοκιμάστε τα tips που ακολουθούν για να εκτινάξετε την απόλαυση κατά την διάρκεια του σεξ και να δώσετε νέα ώθηση στη λίμπιντό σας.

*Αγαπήστε το σώμα σας
Αν ντρέπεστε για το σώμα σας, δύσκολα θα σας εγκαταλείψουν τα αισθήματα συστολής κατά την διάρκεια του σεξ, αφού θα σκέφτεστε περισσότερο μήπως ο παρτενέρ σας παρατηρεί τις ατέλειές σας και λιγότερο την απόλαυσή σας. Γι’ αυτό, χρειάζεται αφενός να αγαπήσετε το σώμα σας και αφετέρου να δουλέψετε για να το κάνετε πιο υγιές: Η σωστή διατροφή και η άσκηση βοηθούν το σώμα όχι μόνο να είναι πιο όμορφο, αλλά και να λειτουργεί σωστά – και η καλή λειτουργία συνεπάγεται και καλύτερο σεξ.

*Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον
Το άγγιγμα της επιδερμίδας σας με αυτή του/της συντρόφου σας πριν το σεξ εντείνει την έκκριση της ορμόνης οξυτοκίνης και διεγείρει την ερωτική επιθυμία – τα έλαια και τα αρωματικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μασάζ θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο αισθησιακή.

*Πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει πάνω του/της
Η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων τονώνει την αυτοπεποίθηση και των δύο, βοηθώντας σας να απελευθερωθείτε, να νιώσετε επιθυμητοί και καλύτερα για τον εαυτό σας και να δράσετε πιο δυναμικά στο κρεβάτι.

*Πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει στο σεξ
Ή δείξτε το: Η γλώσσα (η «συμβατική» αλλά και αυτή του σώματος) μπορούν να αποκαλύψουν στον παρτενέρ σας ποιες από τις κινήσεις που επιχειρεί σας κάνουν να απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ, κι έτσι του δίνουν το πράσινο φως να τις επαναλάβει και να τους δώσει μια μόνιμη θέση στο… ρόστερ του.

*Δημιουργήστε περιβάλλον που ερεθίζει και τις πέντε αισθήσεις
Η αίσθηση του βελούδινου σεντονιού στα κορμιά σας, η απαλή τζαζ μουσική για soundtrack, τα αρωματικά κεριά ή έλαια στον χώρο, ο κατάλληλος φωτισμός, ακόμη και μερικά… αφροδισιακά τρόφιμα με τα οποία μπορείτε να πειραματιστείτε στο κρεβάτι είναι δείγματα ερεθισμάτων για καθεμία από τις πέντε σας αισθήσεις. Όσες περισσότερες «μπαίνουν στο παιχνίδι», τόσο πιο έντονη γίνεται η ερωτική εμπειρία.

*Αλλάξτε τη «ρουτίνα» του σεξ
Αν έχετε συνηθίσει να κάνετε σεξ μόνο το βράδυ, ξαφνιάστε τον/την σύντροφό σας, αποπλανώντας τον με πρωινά παιχνίδια. Αν τον τελευταίο χρόνο δεν κάνετε παρά σεξ στο κρεβάτι, δοκιμάστε άλλο δωμάτιο ή άλλο… έπιπλο. Αν πάλι έχετε επαναπαυθεί σε μία-δύο στάσεις, δοκιμάστε καινούριες και αφήστε τις διαφορετικές εμπειρίες να σας ανεβάσουν την διάθεση και να σας κάνουν να δείτε το σεξ με το ίδιο πρόσωπο… ελαφρώς ως μια ευχάριστη έκπληξη κάθε φορά.

*Γδυθείτε αργά
Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο: Αν για παράδειγμα δούμε ξαφνικά μία γυμνή φωτογραφία, εκκρίνεται αυτόματα μεγάλη ποσότητα ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, που όμως «ξεθυμαίνει» πολύ γρήγορα. Κρατήστε τις ορμονικές σας «δυνάμεις» για περισσότερο διάστημα ενεργές, παίρνοντας τον χρόνο σας στα προκαταρκτικά, ή ακόμη καλύτερα, πριν από αυτά: Γδύστε ή αφήστε τον/την σύντροφό σας να αφαιρέσει τα ρούχα της αργά και αισθησιακά, και σταδιακά θα νιώσετε την διαφορά ποιότητας στους οργασμούς σας.

*Μην σκέφτεστε πώς είναι το σεξ, κατά την διάρκεια του σεξ
Αυτό που κάνει την διαφορά στο να βιώνουμε την εμπειρία του σεξ στο έπακρο είναι να επιτρέπουμε στο σώμα και το πνεύμα να ενωθούν – ήτοι να το απολαμβάνουμε σωματικά και να συνειδητοποιούμε αυτή την απόλαυση, να αντιλαμβανόμαστε το αίμα που κυλά πιο έντονα, το σώμα μας να ερεθίζεται κ.ο.κ. Αν λοιπόν, αντί να εναρμονίζουμε το σώμα με το πνεύμα, αφήνουμε το τελευταίο να ταλανίζεται με σκέψεις όπως «είμαι καλός στο σεξ αυτή τη στιγμή;» ή «θα του/της αρέσει αυτό που κάνω;», χάνουμε το πραγματικό «νόημα».

*Κλείστε τα μάτια
Δοκιμάστε να καλύψετε τα μάτια τα δικά σας και του/της συντρόφου σας εναλλάξ κατά την διάρκεια του σεξ. Το μυστήριο και η αίσθηση της έκπληξης εκείνου που δεν μπορεί να δει πια τι τον περιμένει μπορεί να εκτινάξει την απόλαυση στα ύψη.

*Μιλήστε βρόμικα
Η τέχνη του “dirty talk” είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς αν κάποιος από τους δύο δεν έχει την ίδια «αίσθηση του βρόμικου», μπορεί να καταλήξει σε αμήχανα χαχανητά. Αν όμως υπάρξει συμβατότητα, μπορεί να πολλαπλασιάσει την απόλαυση του σεξ, καθώς του προσθέτει το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να έχει από μόνη της η σωματική επαφή: Λέξεις. Οι οποίες ως γνωστόν από τότε που… μίλησε ο άνθρωπος, μπορεί να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις και να διεγείρουν συναισθήματα.

*Μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας
Είναι το πρώτο βήμα ώστε να βάλετε τον «σπόρο» και να τον δείτε να παράγει καρπούς: Από το να γνωρίζει ο/η σύντροφός σας τις φαντασιώσεις σας μέχρι να μπει στον πειρασμό να τις δοκιμάσει για χάρη σας, η απόσταση είναι μικρότερη από ό,τι η ενοχικότητά σας φανταζόταν.

*Μη φοβού τα βοηθήματα
Από τα λιπαντικά και τα αρωματικά έλαια, μέχρι πιο… δραστικά sex toys, όπως δονητές, δαχτυλίδια πέους και χειροπέδες, τα ερωτικά βοηθήματα είναι προορισμένα για να βάλουν το εξτρά αλατοπίπερο στο κρεβάτι. Όσοι διστάζετε, θυμηθείτε πως δεν φτιάχτηκαν για να αντικαταστήσουν τον έναν εκ των δύο συντρόφων, αλλά για να εντείνουν την απόλαυση και των δύο.

*Παίξτε… μόνοι σας
Ίσως να ακούγεται από μία άποψη αντιφατικό, αλλά ο αυνανισμός και ο solo πειραματισμός μπορεί να βελτιώσει την ερωτική σας ζωή. Κι αυτό γιατί, γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα σας και εξερευνώντας τις επιθυμίες του μόνοι σας, θα έχετε στην συνέχεια καλύτερη ιδέα για το πώς να καθοδηγήσετε τον παρτενέρ σας να σας ικανοποιεί καλύτερα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v