Πόσο σεξ κάνουν συνήθως τα ζευγάρια;

Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ζευγάρι και πόσο μειώνεται η συχνότητα με το πέρασμα του χρόνου; Ένας παγκοσμίου φήμης σεξολόγος έχει τις απαντήσεις.
Πόσο σεξ κάνουν συνήθως τα ζευγάρια;
Είναι ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς όλους: Πόσο συχνά κάνουμε σεξ, και πόσο «κανονική» (αν τη συγκρίνουμε, ας πούμε, με τον μέσο όρο) είναι η συχνότητα αυτή; Ο κορυφαίος σεξολόγος Dr Harry Fisch έχει την απάντηση: Το μέσο ζευγάρι, λέει, κάνει σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Σύμφωνα με τις έρευνες του δρ. Fisch, οι περισσότεροι άνδρες δεν καταφέρνουν να κρατηθούν όσο χρειάζεται για να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους, με αποτέλεσμα ναι μεν η συχνότητα του σεξ να είναι ικανοποιητική, η διάρκειά του όμως όχι.

Για την ακρίβεια, το 45% των ανδρών φτάνει σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης, χρόνος που δεν είναι αρκετός για την μέση γυναίκα, η οποία χρειάζεται από πέντε έως επτά λεπτά για να έρθει σε οργασμό.

Ο δρ. Fisch επίσης λέει ότι ο μέσος άνδρας έχει στύση έντεκα φορές την ημέρα, και ότι αρκετοί νεαροί άνδρες θεωρούν φυσιολογικό το να κάνουν σεξ πολλές φορές τη μέρα. Η εμπειρία του, όμως, έχει δείξει ότι αυτό δεν είναι σύνηθες.

Το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ κάθε μία με τρεις μέρες στη δεκαετία των 20, και αυτή η συχνότητα πέφτει στις δύο φορές την εβδομάδα ανάμεσα στα 30 και τα 50. Τα παντρεμένα ζευγάρια άνω των 50 ετών τείνουν να κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Τέλος, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στην αρχή της σχέσης τους, αλλά η συχνότητα αυτή μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: Daily Mail
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v