Πώς θα γίνω πιο ελκυστική

Ναι, κι όμως, υπάρχουν μαγικές συνταγές. Κι είναι πολύ πιο απλές απ’ όσο μπορεί να νομίζεις.
Πώς θα γίνω πιο ελκυστική
Τι κάνει μια γυναίκα ελκυστική; Μην είναι το σπάνιο χάρισμα της ομορφιάς, το πηγαίο χιούμορ, η αυτοπεποίθηση που αποπνέει; Μήπως είναι κι αυτό –όπως και όλα– θέμα γούστου, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να γίνεις πιο ελκυστική στα μάτια των γύρω σου; Ναι, αλλά και όχι. Σίγουρα, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους τα ίδια πράγματα ελκυστικά, όμως υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που μπορούν να σε κάνουν πιο όμορφη/ σέξι/ ελκυστική για όλους.

Πρόσεξε τη διατροφή σου. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα κάνουν θαύματα για τον οργανισμό μας –κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται στην εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν είναι μόνο το βάρος που επηρεάζεται από το junk food, αλλά και η όψη της επιδερμίδας, η λιπαρότητα στο πρόσωπο και η υφή των μαλλιών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, δηλαδή, που σε ασχημαίνουν.

Ξεκίνα γυμναστήριο. Ή όχι απαραίτητα γυμναστήριο, αν το βαριέσαι αφόρητα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης (κολυμβητήριο, περπάτημα, ποδήλατο…) μπορεί να κάνει θαύματα τόσο στη σιλουέτα και –πολύ, μα πολύ σημαντικότερο– στην αυτοπεποίθηση σου.

Βρες το στυλ σου. Η μόδα συλλαμβάνει μια καινούρια ευφυή ιδέα κάθε εξάμηνο, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα ρούχα που θαυμάζεις στις πασαρέλες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ή να δείχνεις όμορφη. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα σωματότυπου: Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του, μοναδικό στιλ, με το οποίο κάποια πράγματα απλώς δεν ταιριάζουν –αυτό που λέμε «δεν τα υποστηρίζει». Δες στο Mama365.gr έξυπνα κόλπα και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις το προσωπικό σου στυλ.

Πειραματίσου με το μακιγιάζ. Αυτό που ισχύει στα ρούχα με το στιλ, ισχύει και με το μακιγιάζ. Δεν είναι όλα φτιαγμένα για όλες, και το φλογερό κόκκινο κραγιόν που ομορφαίνει την κολλητή σου μπορεί επάνω σου να δείχνει «ξένο». Κάνε πολλές διαφορετικές δοκιμές όταν έχεις ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, βγάζοντας φωτογραφίες ενδιάμεσα, για να αποφασίσεις μετά με την ησυχία σου τι σου ταιριάζει.

Κοιμήσου. Είναι η καλύτερη συμβουλή για όλα (από το πώς να έχεις καλύτερες ιδέες μέχρι το πώς να στρεσάρεσαι λιγότερο, να αρρωσταίνεις σπανιότερα και να έχεις λιγότερη κυτταρίτιδα) και –μάντεψε– ισχύει και για την ομορφιά μας. Δεν υπάρχει εμφανέστερο ψεγάδι στην επιδερμίδα από την θαμπάδα ενός ξενυχτισμένου.

Διάβασε. Ναι, η εμφάνιση μετρά για τις πρώτες εντυπώσεις (για να έρθει ας πούμε κάποιος να σου μιλήσει σε ένα μπαρ) δεν αρκεί, όμως, για τις… δεύτερες. Σκέψου πόσο ελκυστικούς βρίσκεις εσύ τους ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις απολύτως τίποτα να συζητήσεις, όσο ωραίοι και αν είναι. Μην ανησυχείς, δεν θα σου πούμε να διαβάσεις ντε και καλά Ντοστογιέφσκι, αν η ρωσική λογοτεχνία του 19ου αιώνα δεν είναι του γούστου σου. Διάλεξε εσύ τι απολαμβάνεις να διαβάζεις, πειραματίσου με είδη και διαφορετικές ιστορίες, και μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει θα έχεις μαζέψει ένα σωρό διαφορετικά θέματα συζήτησης.

Χαμογέλα. Τίποτα (μα τίποτα –ούτε καν ο ύπνος) δεν σε ομορφαίνει περισσότερο από την καλή σου διάθεση. Σκέψου πόσο όμορφοι φαίνονται πάντα οι φρεσκο-ερωτευμένοι φίλοι σου, επειδή «λάμπουν» από την χαρά τους. Ισχύει και το αντίθετο: Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, όσο και αν προσπαθείς με ρούχα, μακιγιάζ και μαλλιά δεν θα ομορφύνεις. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις πράγματα που σου φτιάχνουν την διάθεση και να περνάς καλά με θετικούς ανθρώπους, γιατί η ομορφιά πηγάζει πρωτίστως από μέσα μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v