Τα καλύτερα events για να απολαύσεις την ελληνική Φύση

Η άνοιξη φτιάχνει το κλίμα, η ελληνική φύση βάζει τα χρώματα κι εμείς κλείνουμε θέση σταπιο απολαυστικά και φυσιολατρικά events που έρχονται.
Τα καλύτερα events για να απολαύσεις την ελληνική Φύση

Λουλουδάκια, μελισσούλες, πευκόφυτα δάση, ανοιξιάτικη φύση και λοιπά ρομαντικά και ξεκούραστα για το μάτι και βάλσαμο για την ψυχή ξανοίγονται μπροστά μας.

Πού;

Στα κατά τόπους φυσιολατρικά events που ανθίζουν – χα!- και αυτήν την εποχή καλώντας μας σε βουνά, κορφές, δάση και φαράγγια.

Ακόμα να κλείσετε θέση;

Hiking στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών



Πάνω στο φαράγγι του Ασωπού, ένα πανέμορφο μονοπάτι που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά υλικών και εργατών κατά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής στα τέλη του 19ου αιώνα μας καλεί να το ανακαλύψουμε. Κινείται στο μεγαλύτερο κομμάτι του παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή και απολαμβάνει καθηλωτική θέα και φυσική ομορφιά.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25€, περισσότερα εδώ.

Η ζωή ποδήλατο στη Λίμνη Δόξα



Σε μια από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου ο καιρός επιβάλλει ποδηλατάδα και οι φαν του σπορ έχουν να απολαύσουν… Δόξα και τιμή. Υπέροχα χρώματα, καθαρός αέρας και μπόλικη φύση εγγυώνται πως θα γυρίσετε πίσω έχοντας πάρει οξυγόνο και ενέργεια για αρκετό καιρό.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35€, και θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το δικό σας ποδήλατο. Περισσότερα εδώ.

Ο Λούσιος την Άνοιξη είναι…



Μαγεία; Όνειρο; Παραμύθι; Απλά γ****τος; Θα το διαπιστώσετε κάνοντας – τι άλλο;- ράφτινγκ στα νερά του (και του Αλφειού) σε μια χορταστική κατάβαση που θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς. Το τοπίο είναι και εδώ πανέμορφο: κατακόρυφα βράχια, καταρράκτες, παρόχθια βλάστηση με πυκνά δέντρα και νεράιδες. Το τελευταίο δεν είναι σίγουρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€. Περισσότερα εδώ.

Στο Τελέθριο γίνονται τα καλύτερα



Περπατήματα. Το ίδιο και στο φαράγγι της Μπολοβίναινας, το οποίο μπορεί να έχει από αστείο όνομα αλλά είναι πέρα για πέρα επιβλητικό, χωμένο στα πυκνά δάση της Βόρεια Εύβοιας, στην κοίτη του ποταμού Νηλέα. Η πεζοπορία ξεκινά από τη νότια είσοδό του και είναι περίπου 9 χιλιόμετρα. Για το υπόλοιπο της ημέρας, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στις ιαματικές πηγές της Αιδηψού, για να ανανήψετε.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 125€ ανά άτομο, για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνει διανυκτέρευση στο Hotel Kastri, με πλούσιο πρωινό και δύο γεύματα σε ταβέρνες πλάι στο κύμα. Περισσότερα εδώ.

Στην κορυφή του Κιθαιρώνα



Ο πευκόφυτος ορεινός όγκος μετά του όρους Πατέρα (κάτσε φρόνιμα), των Γερανείων Ορέων και της Πάρνηθας είναι μια μυθική τοποθεσία, και η ανάβαση στην ύψους 1409 μέτρων κορυφή του εμπειρία φυσιολατρικής απόλαυσης. Το μονοπάτι ανάβασης είναι ό,τι πρέπει για αρχάριους και οι ώρες πορείας είναι συν πλην τέσσερις.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15€, περισσότερα εδώ.

Ή του Πάρνωνα;

Είναι η αγάπη (για τη φύση) ένα ταξίδι από κορφή σε κορφή τελικά. Δεύτερη κορυφή που καλούμαστε να κατακτήσουμε, αυτή του Πάρνωνα. Ανεξερεύνητος και αυθεντικός, χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία και στους πρόποδές του βρίσκονται χωριά χτισμένα από πέτρα, μοιρασμένα σε όλες τις πλευρές του. Η αφετηρία της διαδρομής είναι η Βαμβακού, ενώ τέλος το Καταφύγιο, όπου και διανυκτερεύουμε. Όπως μας πληροφορεί η εταιρεία διοργάνωσης, αν έχει ξαστεριά θα υπάρχει και σεμινάριο πάνω στη νυχτερινή φωτογράφιση, για να μην ξαναβγάλετε ποτέ το φεγγάρι σαν κουτσουλιά σε ωκεανό.

Το κόστος διαμορφώνεται στα 77€, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο. Περισσότερα εδώ.

Εκεί ψηλά στον Υμηττό

Κάτι πετάει. Τι όμως; Θα το ανακαλύψετε στο οικογενειακό πρόγραμμα της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, η οποία αναλαμβάνει να σας γνωρίσει στους φτερωτούς επισκέπτες της άνοιξης. Δε γνωρίζουμε κατά πόσο αυτοί θα μείνουν εκεί για χειραψία, όμως σίγουρα θα μάθετε για το μακρινό τους ταξίδι, τι προσφέρουν και τι μπορείτε να κάνετε εσείς γι’ αυτούς. Παράλληλα, θα ψάξετε τα ίχνη τους, θα συλλέξετε υλικά από τη φύση και μαζί με τα πιτσιρίκια θα φτιάξετε τις δικές σας φωλιές, όχι για να μείνετε, αλλά για να τις πάρετε μαζί ως αναμνηστικό.

Η οικονομική συμμετοχή είναι με τη μορφή δωρεάς των 10€ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Ένωσης. Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v