Τέλειες εκδρομές στα νησάκια της άνοιξης

Στην Ύδρα, την Άνδρο, την Κύθνο και την Αίγινα κάνουμε… πρόβα καλοκαιριού, βολτάροντας σε κουκλίστικα χωριά και επιχειρώντας τα πρώτα μας πλατσουρίσματα.
Τέλειες εκδρομές στα νησάκια της άνοιξης
Τα πρώτα μας πλατσουρίσματα στην Ύδρα

Αν υπήρχε βραβείο για το πιο απόλυτα ανοιξιάτικο νησί, η Ύδρα θα το κέρδιζε ασυζητητί. Είναι σταθερά η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις πρώτες ηλιόλουστες εξορμήσεις μας, τα πρώτα ουζάκια πλάι στο κύμα, τις πρώτες βόλτες με κοντομάνικα σε πλακόστρωτα δρομάκια, τις πρώτες απόπειρες πλατσουρίσματος στις τοσοδούλες παραλίες της με τα ζεστά (σε σχέση με εκείνα του Αιγαίου) νερά του Σαρωνικού.



Και μπορεί να έχει κομμάτι τσιμπημένα εισιτήρια (στα 28€ one way) έχει όμως και βολικότατα δρομολόγια (στις 19.15 φεύγει το τελευταίο δελφίνι από Πειραιά τις Παρασκευές, στις 18.55 από το νησί τις Κυριακές) και καλές τιμές στα δωμάτια αυτή την εποχή, μετά την πασχαλινή φρενίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός

Δωμάτιο με θέα: Στα 45€ κυμαίνονται τα υπέροχα νησιώτικα δίκλινα του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα, γύρω από μια όμορφη αυλίτσα. Λιτά αλλά περιποιημένα, στα 55-60€ το δίκλινο, είναι τα δωμάτια του Andrea Pension και του Sidra Hotel.

Περπατώντας στα λουλουδιασμένα μονοπάτια της Κύθνου

Η… Κυκλάδα της διπλανής πόρτας έχει ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών, που ενώνει τα κουκλίστικα χωριά της μεταξύ τους αλλά και με τις υπέροχες παραλίες της και με τις αρχαίες πόλεις της. Περιττεύει μάλλον να αναφέρουμε πως αυτή την εποχή τα μονοπάτια βρίσκονται στα καλύτερά τους, όχι μόνο γιατί η άνοιξη τα πλημμυρίζει με χρώμα, αλλά και γιατί τα 40άρια του καλοκαιριού και ο ήλιος που μας βαράει κατακούτελα λάμπουν διά της απουσίας τους.



Εκτός, όμως, από τα μονοπάτια, έχει και μια από τις ωραιότερες κυκλαδίτικες Χώρες, με τα κουκλίστικα, πλακόστρωτα σοκάκια της να ελίσσονται ανάμεσα σε φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και λουλουδιασμένα café που απλώνουν τραπεζάκια έξω, και ένα… αντίπαλο δέος που λέγεται Δρυοπίδα, με τα κατακόκκινα κεραμίδια της να κάνουν τέλεια αντίθεση με το υπόλοιπο κυκλαδίτικο τοπίο. Στην Κύθνο θα φτάσετε σε μία ώρα και 40 λεπτά, από το Λαύριο, πληρώνοντας 16€ one way. Το τελευταίο δρομολόγιο είναι Παρασκευές στις 17.15, και Κυριακές από την Κύθνο στις 16.00.

Διαβάστε περισσότερα - Κύθνος: Κυκλαδίτικη βουτιά κοντά στην Αθήνα

Δωμάτιο με θέα: Η Kontseta στον Μέριχα έχει όμορφα, φωτεινά στούντιο με θέα στη θάλασσα, στα 50€ το δίκλινο. Στην πίσω πλευρά του νησιού, το Kanala View Studios προσφέρει ευρύχωρα διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, στα 58€ το δίκλινο.

Η άνοιξη στην πόρτα μας… στην Αίγινα

Μία μόνο ώρα (και 8-9€) μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, και βρίσκεσαι να βολτάρεις σε μια απολύτως νησιώτικη προκυμαία, και σε πλακόστρωτα δρομάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά. Μια… ποδηλατάδα μακριά από εδώ, ένα γλυκύτατο ψαροχώρι με ασβεστωμένα σπιτάκια απλώνει τραπέζια στην παραλιακή περαντζάδα του και μας σερβίρει τα πρώτα ουζάκια-στον-ήλιο της χρονιάς στο πιο νησιώτικο σημείο του νησιού. Και sightseeing έχει το πακέτο, σε έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς της Ελλάδας, αυτόν της Αφαίας, αλλά και ανοιξιάτικα πικνίκ στο λουλουδιασμένο λόφο της Παλιαχώρας με τα μεσαιωνικά εκκλησάκια της και τα χωμάτινα μονοπάτια.



Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μονοήμερη στην Αίγινα

Δωμάτιο με θέα: Μέσα στην πόλη της Αίγινας, το Aqua Mare έχει ωραιότατα, περιποιημένα δίκλινα στα 30€, και το Kalokenti Studios φωτεινά διαμερίσματα στα 55€ το δίκλινο με θέα θάλασσα (ή 50€ χωρίς). Αν προτιμάτε να μείνετε στην Πέρδικα, δύο από τις καλύτερες επιλογές σας είναι τα Alvi Studios (38€ το δίκλινο) και Perdika Mare (30€ το δίκλινο). 

Οι Κυκλάδες στην πιο πράσινη εκδοχή τους, στην Άνδρο

Μια ενδοχώρα με τρεχούμενα νερά δεν είναι ακριβώς αυτό που έχει ο μέσος Αθηναίος στο μυαλό του όταν αναφέρεται στις Κυκλάδες. Κι όμως, η Άνδρος είναι ακριβώς αυτό: Χωρίς να απαρνείται στο ελάχιστο τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα της –έχει άλλωστε μια υπέροχα γαλανόλευκη Χώρα, με πλακόστρωτα σοκάκια και επιβλητικά αρχοντικά– σε γοητεύει (και) με διαδρομές σε φόντο πράσινο, στα μονοπάτια και τους δρόμους που συνδέουν μεταξύ τους τα πανέμορφα χωριά της. Για να συμπληρωθεί το πακέτο της… καλοκαιρινής πρόβας, έχει και υπέροχες αμμουδιές για να λιαστείτε ή να επιχειρήσετε τα πρώτα σας πλατσουρίσματα. Το εισιτήριο έχει 19€ one way, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί από τη Ραφήνα Παρασκευές στις 17.30 και να επιστρέφει από την Άνδρο Κυριακές στις 19.00.



Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Δωμάτιο με θέα: Στη Χώρα, στα περιποιημένα δωμάτια του Vassiliki Studios (46€ το δίκλινο στούντιο). Στους (τέλειους την άνοιξη) Μαίνητες, στις φανταστικές μεζονέτες του Μαινάδες (60€ η μεζονέτα 4 ατόμων). Στο σούπερ low budget Μπατσί, στον Ξενώνα Άδωνις (από 25€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v