Σούπερ ιδέες για πικνίκ στην Αθήνα

Άνοιξη, λιακάδα, πράσινο, καλαθάκι με καλούδια, καλή παρέα και σάουντρακ το θρόισμα των φύλλων. Κι όμως, όλο αυτό μπορείτε να το ζήσετε και στην Αθήνα.
Σούπερ ιδέες για πικνίκ στην Αθήνα
Σε έναν λόφο πλάι στον αρχαιολογικό χώρο μια ανάσα απ’ το Θησείο ή στο ξέφωτο του πιο «hot» πάρκου της πόλης; Κάτω από τις φοινικιές του Εθνικού κήπου ή σε βασιλικά ανάκτορα, με φουλ… ξενάγηση στο πακέτο; Έχουμε πέντε μέρη, ιδανικά για να στρώσετε τραπεζομάντιλο και να βγάλετε κεφτεδάκια απ’ το ταπεράκι, για να απολαύσετε την ανοιξιάτικη εξοχή της Αθήνας. Και, εννοείται, όταν φεύγουμε, δεν αφήνουμε πίσω κανένα ίχνος, μην ξεχνιόμαστε!

Στο Τατόι

Στις πλαγιές της Πάρνηθας, κοντά σε έναν από τους σημαντικότερους εθνικούς δρυμούς της χώρας, ένα τεράστιο κτήμα που κάποτε φιλοξενούσε την θερινή κατοικία των τέως βασιλέων, σήμερα έχει γίνει ο απόλυτος φυσιολατρικός προορισμός για τα αθηναϊκά σαββατοκύριακα. Πέρα από το άραγμα στο γρασίδι για πικνίκ, θα χορτάσετε περιπάτους σε μονοπάτια ανάμεσα σε αριστοκρατικά κτίρια – μάλιστα η ActionPlus πραγματοποιεί οργανωμένες περιπατητικές ξεναγήσεις με 10€ τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του Μαΐου. 

ΚΠΙΣΝ

Βόλτες στο υδάτινο κανάλι, θέα από την κορυφή του κτιριακού συγκροτήματος της Όπερας, για ατένισμα στη θάλασσα, και… ξάπλες στο Ξέφωτο, τον ειδικά διαμορφωμένο σαν πλαγιά χώρο μας εγγυάται το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η δημοτικότητά του δεν εγγυάται ησυχία, αλλά το πικνίκ σας θα είναι μια ωραιότατη παραλλαγή του κλασικού: Ένα urban ραχάτι στο γρασίδι, με πολλές εκδηλώσεις, δωρεάν δραστηριότητες και αφορμές για εξερευνήσεις γύρω σας.

Πάρκο Τρίτση 

Η εικόνα εγκατάλειψης ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου έδειξε να αλλάζει αυτή τη χρονιά, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, οι λίμνες απέκτησαν και πάλι ζωή, η νέα διοίκηση εξασφάλισε χρηματοδότηση και εθελοντές φρόντισαν να καθαρίσουν την περιοχή. Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον αξίζει λοιπόν την ευκαιρία να… επιστρέψουμε στην αγκαλιά του, να γνωρίσουμε από κοντά το σύμπλεγμα λιμνών όπου συχνάζουν πολλά είδη πουλιών και να καθίσουμε για να απολαύσουμε ένα ανοιξιάτικο πικνίκ στο γρασίδι του.

Πνύκα

Ανηφορίστε τον όμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στρίψτε δεξιά στην οδό Πνύκας και μπείτε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή… ολόκληρο τον λόφο της Πνύκας. Μέρος του συμπλέγματος λόφων του Φιλοπάππου, ο συγκεκριμένος λόφος είναι ιδανικό σημείο, είτε για άραγμα ανάμεσα στα δέντρα, τα βράχια με θέα Ακρόπολη και τα σημεία όπου κάποτε αγόρευαν οι αρχαίοι αθηναίοι ρήτορες, είτε για πεζοπορία μέσα από τα μονοπάτια στον γειτονικό λόφο του Αστεροσκοπείου και του Φιλοπάππου με το ομώνυμο μνημείο και τη φοβερή θέα προς τα νότια προάστια. Το πικνίκ εδώ συνδυάζεται ιδανικά με θερινό σινεμαδάκι αμέσως μετά – το Σινέ Θησείον ήδη άνοιξε τις πόρτες του για φέτος.

Εθνικός κήπος

Πιο κέντρο… δεν γίνεται. Ο Εθνικός Κήπος, από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, μας υποδέχεται καλώντας μας να εξερευνήσουμε το δίκτυο των μονοπατιών του, κάτω από φοίνικες, πάνω από τεχνητές λιμνούλες και ανάμεσα από πολλούς τουρίστες, που με τα καπέλα, τις φωτογραφικές μηχανές και τα αντηλιακά τους, μας βάζουν κι εμάς σε κλίμα ταξιδιού. Απλώστε τραπεζομάντιλο και απολαύστε, εκτός από τσιμπολογήματα, και ένα καλό βιβλίο σε μια ήσυχη πράσινη γωνιά. Σημειώστε ότι τα Σαββατοκύριακα μπορεί να πετύχετε και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις – αυτό το Σάββατο 6 Μαΐου για παράδειγμα, οργανώνονται δωρεάν μαθήματα pilates το πρωί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v