Τέλειες μονοήμερες εκδρομές για τον χειμώνα

Παίρνουμε τα βουνά και τα λαγκάδια, σε τέσσερις οικονομικότατες μονοήμερες εκδρομές που αποδεικνύουν ότι την άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις.
Τέλειες μονοήμερες εκδρομές για τον χειμώνα
της Ηρώς Κουνάδη

Οι χειμωνολάτρεις θέλουν να παίξουν (λίγο ακόμα) χιονοπόλεμο. Οι χειμωνομάχοι θέλουν να ξεχαστούν για να πάψουν να κλαίγονται ολημερίς ότι «τόσες και σήμερα για το καλοκαίρι είναι πολλέεες». Κι εμείς, που δεν θα αποκαλύψουμε σε ποιο στρατόπεδο ανήκουμε γιατί είμαστε ενωτικοί και δε θέλουμε να κακοκαρδίσουμε κανέναν, έχουμε τη λύση για όλους: Εκ-δρο-μή. Ακόμα και αν το ταμείο είναι μείον, πακετάρουμε σπιτικά σαντουιτσάκια, ή χθεσινοβραδινά κεφτεδάκια, φοράμε όλα τα ρούχα στην ντουλάπα μας, και ξεκινάμε για κάμπους και ραχούλες… δίπλα μας.

Για βουνολάγνους: Στην Πάρνηθα



Είναι δίπλα, είναι υπέροχη (όλες τις εποχές του χρόνου) είναι χιονισμένη (αυτές τις μέρες) και έχει τέλεια σημεία για χιονοπόλεμο. Αν θέλετε να περπατήσετε, αλλά πάσχετε από την χιονοφοβία των ημερών και ανησυχείτε πως θα σας καταπιεί καμιά περαστική χιονοστιβάδα, εμπιστευθείτε τους ειδικούς των καταφυγίων Μπάφι και Φλαμπούρι, που διοργανώνουν ομαδικές πεζοπορίες με εξειδικευμένο οδηγό (και κόστος γύρω στα 15€ το άτομο) σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Μπορείτε, επίσης, να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα δύο καταφύγια, αν θέλετε να πάτε την εκδρομή σας σε άλλο level –το κόστος δεν ξεπερνά τα 10€ το άτομο. Λεπτομέρειες εδώ κι εδώ

Για να ξεχάσετε ότι είναι χειμώνας: Στο Λουτράκι



Τι θα λέγατε για spa; Μην πάει ο νους σας στο κακό, υπάρχει ένα spa που δεν θα σας κοστίσει (καθόλου) μια περιουσία. Είναι το δημοτικό μεν, σούπερ ντιζαϊνάτο δε, Loutraki Thermal Spa, που σε απόσταση μιας μόνο ωρίτσας από την Αθήνα, προσφέρει υπηρεσίες pampering σε πολύ καλές τιμές.

Ενδεικτικά, για μία ώρα υδρομασάζ στις πισίνες με το ιαματικό νερό και χρήση της σάουνας, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 15€ το άτομο. Αν προσθέσετε άλλη μισή ώρα και χαμάμ στο πακέτο σας, η τιμή ανεβαίνει ελάχιστα, στα 18€ το άτομο. Το δε μασάζ με ηφαιστειακές πέτρες, που διαρκεί 45 λεπτά, κοστίζει 35€, ενώ η (πάντα λαχταριστή) σοκολατοθεραπεία προσώπου κοστίζει 30€ για 40 απολαυστικά λεπτά.

Το spa λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 20.00, ενώ καλό είναι να κλείσετε τηλεφωνικά ραντεβού καλώντας στο 27440 22215.

Για καλοφαγάδες (που δε θέλουν να πακετάρουν σαντουιτσάκια): Στο Ναύπλιο



Θα βολτάρετε στα κουκλίστικα σοκάκια της παλιάς πόλης. Θα ανεβείτε (μάλλον με το αυτοκίνητο, γιατί τα 999 σκαλοπάτια στους μηδέν βαθμούς μας πέφτουν βαριά) στο υπέροχο Παλαμήδι, ίσως το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο της Ελλάδας. Θα αράξετε για καφεδάκι σε κουκλίστικα στέκια σαν το Circulo και τον Σκαντζόχοιρο.



Και, βέβαια, θα δοκιμάσετε παραδοσιακή κουζίνα στα Φανάρια και τον Νούλη, και μεσογειακές λιχουδιές με ελληνικό twist και εκλεκτά κρασιά στο Κακαναράκης 1986. Και όλα αυτά, σε πολύ καλές τιμές (στα 15€ ή και λιγότερα το άτομο τα δύο πρώτα, στα 20€ περίπου το τελευταίο) και σε απόσταση μικρότερη των δύο ωρών από την Αθήνα.

Για βουνολάγνους που βαρέθηκαν την Πάρνηθα: Στη Ζήρεια



Διαβόητη τα τελευταία χρόνια για τις τιμές των δωματίων της, η Ορεινή Κορινθία είναι ένας από τους ωραιότερους κοντινούς προορισμούς –και με απόσταση μικρότερη της μιάμισης ώρας από την Αθήνα, γίνεται ωραιότατη μονοήμερη και μας απαλλάσσει από το (οικονομικό) βάρος των διανυκτερεύσεων.

Τι θα κάνουμε εδώ; Θα βολτάρουμε στις όχθες των δύο λιμνών της (η Στυμφαλία έχει το όνομα, και τον μύθο, η Δόξα, αν μας ρωτάτε έχει τη μεγαλύτερη χάρη σε φυσικό τοπίο), θα εξερευνήσουμε μικρά και μεγαλύτερα χωριουδάκια, όπως τα κοσμοπολίτικα Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, η ήσυχη Καστανιά και η υπέροχη Γκούρα.



Και για όσους παράκουσαν την αρχική συμβουλή μας περί σπιτικών σάντουιτς για τον δρόμο, οι τιμές του φαγητού δεν είναι αντίστοιχες με εκείνες της διαμονής. Οπότε, πιάνουμε άνετα τραπεζάκι για σπιτικά μαγειρευτά και εξαιρετικές πίττες στο Ορέξιον, στη Λαύκα, για ζουμερή σχάρα και λίγα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά στο Γεύση και Οίνος στο Κεφαλάρι, και για εξαιρετική τοπική κουζίνα και ντόπια, ζουμερά κρεατικά στο Κάτι Καλύτερο, στην Γκούρα. Σε καθένα από αυτά, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v