Ονειρεμένα weekends στην Εύβοια

Στη Λίμνη, την Χιλιαδού, τον Λιμνιώνα και τις Πετριές, βρίσκουν στέγη τα πιο οικονομικά καλοκαιρινά μας Σαββατοκύριακα.
Ονειρεμένα weekends στην Εύβοια
της Ηρώς Κουνάδη 

Είναι δίπλα μας, είναι οικονομικότατη (δίκλινα των 35€ είχαμε καιρό να δούμε) και είναι και πανέμορφη. Γιατί, είπαμε, το σκέφτεστε ακόμα να κανονίσετε το επόμενο καλοκαιρινό σας Σαββατοκύριακο στην Εύβοια;

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα δίκλινο δωμάτιο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (29 και 30).

Λίμνη και Ροβιές, στη Βόρεια Εύβοια

Η Λίμνη είναι ένα κουκλίστικο παραθαλάσσιο χωριό με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και μια παραλιακή περαντζάδα ιδανική για απογευματινές βόλτες και ουζάκια πλάι στο κύμα. Στις δε Ροβιές συγκεντρώνονται τα πιο low budget καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας. Και τα δύο χωριά αποτελούν ιδανική βάση για να εξερευνήσετε ομορφιές όπως το καταπράσινο φαράγγι του Δρυμώνα, με τους καταρράκτες του, και το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς.

Διαβάστε περισσότερα - Βόρεια Εύβοια: Ο θησαυρός στην αυλή μας

Πού βουτάμε; Στην ωραιότατη, μεγάλη παραλία των Ροβιών, αν βαριόμαστε να ξεμακρύνουμε, αλλά και στις παραλίες της χερσονήσου της Λιχάδας, που αξίζουν τα έξτρα χιλιόμετρα. Εδώ τα Γιάλτρα, το Γρεγολίμανο και ο Άγιος Γεώργιος συνδυάζουν το βαθύ γαλάζιο των νερών με το πράσινο των δέντρων που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Πού μένουμε; Στα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο του Lappas Rooms (35€ το δίκλινο) ή του ξενοδοχείου Ζάγκας (35€ το δίκλινο) και στα ευρύχωρα δωμάτια του Katerina’s Bungalows (40€ το δίκλινο). Και τα τρία στις Ροβιές.

Χιλιαδού, στην Κεντρική Εύβοια

Φωτό: Nikos Mavris, Panoramio
Γνωστό και μη εξαιρετέο επίνειο του ελεύθερου κάμπινγκ, η Χιλιαδού είναι μια υπέροχη παραλία που βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου. Ή για την ακρίβεια, είναι περισσότερες από μία παραλίες: Δίπλα στη μεγάλη παραλία υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία γυμνιστών, από την οποία ξεκινά ένα απότομο μονοπάτι που σας φέρνει σε μια τρίτη, μικρότερη κι ακόμα ομορφότερη παραλία. Προσθέστε στο παζλ κι ένα μικρό φαράγγι που καταλήγει στην μεγάλη κεντρική παραλία, κι έχετε το ιδανικό σκηνικό για όσες καλοκαιρινές εξερευνήσεις μπορείτε να στριμώξετε σε ένα Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα - Χιλιαδού: Βουτώντας από τη Δίρφη στο Αιγαίο

Πού μένουμε;
Αν όχι στη σκηνή μας (επειδή, ας πούμε, δεν είμαστε λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, ή δεν βρήκαμε χώρο να τη στήσουμε) τότε στα όμορφα δωμάτια του Casa Laios (60€ το δίκλινο) ή στο Aeraki Rooms (από 50€ το δίκλινο).

Λιμνιώνας, στην κεντρική Εύβοια

Φωτό: NorthEviaGuide.gr
Παραμένουμε στην ακτή του Αιγαίου, απομακρυνόμαστε στην ουσία λίγα χιλιόμετρα, για να… πιάσουμε θέση σε μια ακόμα μαγευτική παραλία πλάι στην οποία λίγα ταβερνάκια, ένα-δυο ξενοδοχεία και ένας λιλιπούτειος οικισμός φροντίζουν για τα απολύτως απαραίτητα. Σαββατοκύριακο απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας, σαν να λέμε.

Πού βουτάμε; Στα γαλήνια νερά που έδωσαν στο χωριό το όνομά του: Διάφανα και γαλαζοπράσινα, χωρίς καθόλου κύματα και ζεστά ακόμα και για τους πιο κρυοφοβικούς εξ ημών.

Πού μένουμε; Στα πανέμορφα δωμάτια του Λιθόκτιστον (55€ το δίκλινο).

Πετριές και Άγιοι Απόστολοι, στη Νότια Εύβοια

Εκεί στο νότο… το σκηνικό είναι υπέροχα θαλασσινό, μερικές από τις καλύτερες παραλίες ολόκληρης της Εύβοιας βρίσκονται σε απόσταση βολής, και οι τιμές είναι ωραιότατες. Οι Πετριές είναι ένα όμορφο ορεινό χωριουδάκι, οι δε Άγιοι Απόστολοι είναι η θαλασσινή όψη του νομίσματός τους, με ωραία ουζερί να μας σερβίρουν μεζεδάκια πλάι στο κύμα.

Διαβάστε περισσότερα - Παραλίες Εύβοιας: Δροσερές βουτιές στις καλύτερες

Πού βουτάμε;
Δύο από τις ωραιότερες παραλίες της Νότιας Εύβοιας βρίσκονται σε απόσταση οδηγήματος: Το Κλιμάκι με τα εκπληκτικά διάφανα νερά και τον αμμώδη βυθό του που δημιουργεί το εφέ της πισίνας, και η απεραντοσύνη του Χερόμυλου (φωτό, επάνω) με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι του.

Πού μένουμε; Στα βγαλμένα από κουκλόσπιτο δωμάτια του Ξενώνα Τριανταφυλλιά (35€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) ή στα χρωματιστά και περιποιημένα δωμάτια του Argo Hotel (32€ το δίκλινο με πρωινό). Και τα δύο στους Αγίους Αποστόλους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v