5 υπέροχες Κυκλάδες κοντά στην Αθήνα

Κλείνουμε οικονομικά δωμάτια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πέντε Κυκλάδες της διπλανής πόρτας: την Άνδρο, την Κύθνο, την Τζια, την Σέριφο και την Τήνο.
5 υπέροχες Κυκλάδες κοντά στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη 

Καταπληκτικές οι παραλίες της Πελοποννήσου, δε λέμε, ωραίος και ο Σαρωνικός για τα πρώτα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα που δε μας πολυνοιάζει να βουτήξουμε σε κρυστάλλινα νερά, αλλά ελληνικό καλοκαίρι χωρίς λευκά καλντερίμια και μπλε παραθυρόφυλλα δεν υφίσταται. Γι’ αυτό κλείνουμε εισιτήρια και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά δωμάτια σε πέντε Κυκλάδες της διπλανής πόρτας, για τα Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν ως την άδεια.

(*) Οι τιμές των ακτοπλοϊκών είναι one way. Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Άνδρος

Πιθανότατα το πιο πράσινο απ’ όλα τα Κυκλαδονήσια, η Άνδρος έχει υπέροχες διαδρομές στην ενδοχώρα, και μονοπάτια αρκετά για να κοντράρουν τις φαντασμαγορικές της παραλίες –εκ των οποίων η Άχλα και ο Ζόρκος είναι τα δικά μας highlights, αν μας ρωτάτε. Προσθέστε σε αυτά μια κουκλίστικη, όσο και αρχοντική Χώρα, και την low budget εναλλακτική που λέγεται Μπατσί για την διαμονή σας, και έχετε την ιδανική αρχή για ένα ονειρεμένο weekend.

Τη συνέχεια θα τη διαβάσετε εδώ – Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο
και εδώ – Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget 

Πώς θα πάτε: Σε δύο μόλις ώρες και 17€ από το λιμάνι της Ραφήνας.
Πού θα μείνετε: Όσο πιο οικονομικά γίνεται, στο Μπατσί στα όμορφα Amorani Studios (από 27€ το δίκλινο), στο Blue Dolphin (από 40€ το δίκλινο με πρωινό) και στο Maistrali Studios (από 33€ το δίκλινο).

Τήνος

Σαράντα φαντασμαγορικές παραλίες με βελούδινη άμμο και διάφανα νερά. Άλλα τόσα ορεινά χωριά, να μη σου φτάνει ένα καλοκαίρι για να τα γυρίσεις όλα. Η Κάρδιανη με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά της. Ο Πύργος που αν δεν ήταν χωριό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και γλυπτικής τέχνης. Ο Βώλαξ με το σεληνιακό τοπίο των απόκοσμων βράχων που τον αγκαλιάζουν. Οι κοιλάδες με τους περιστερώνες. Η Καλλονή με τις πέτρινες καμάρες και τις λουλουδιασμένες αυλές της. Κι εσείς ακόμα σκέφτεστε την αυγουστιάτικη εμποροπανήγυρη κάθε φορά που ακούτε το όνομα της Τήνου; Κρίμα κι άδικο, να αναθεωρήσετε πάραυτα.
Διαβάστε περισσότερα - Τήνος: Best of… παραλίες, διαμονή και χωριουδάκια

Πώς θα πάτε:
Αν δεν βιάζεστε, από το λιμάνι του Πειραιά με την Blue Star σε τεσσερισήμισι ώρες και 31,50€. Αν βιάζεστε, από το λιμάνι της Ραφήνας με το Flying Cat σε μία ώρα και 45 λεπτά, και 48€. Από το λιμάνι της Ραφήνας υπάρχει επίσης η επιλογή των Cyclades Fast Ferries, που μας πηγαίνουν στην Τήνο σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες, και 24€.

Πού θα μείνετε: Στα κουκλίστικα στούντιο Ανεμίσματα (30€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα), στα όμορφα και καθαρά Katerina Rooms, λίγα βήματα μακριά από την παραλία της Αγκάλης (30€ το δίκλινο) ή στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του ξενώνα Φλώρα, επίσης στη Χώρα (30€ το δίκλινο).

Κύθνος

Ναι, αυτή η παραλία, που λέγεται Κολώνα, είναι τόσο υπέροχη όσο φαίνεται στην φωτογραφία. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή: Η Κύθνος έχει και μια ολόλευκη, κουκλίστικη κυκλαδίτικη Χώρα και ένα… αντίπαλο δέος με ασβεστωμένα σοκάκια και κατακόκκινα κεραμίδια, που λέγεται Δρυοπίδα, ένα εν μέρει επισκέψιμο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, και πολλές ακόμα ωραίες παραλίες, όπως ο Άγιος Δημήτριος και η Μεγάλη Άμμος.

Πώς θα πάτε: Σε μία ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Το εισιτήριο κοστίζει 15,50€.
Πού θα μείνετε: Στα φωτεινά, κυκλαδίτικα δωμάτια του Ειρηάννα (40€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) στα Λουτρά ή στα χρωματιστά στούντιο του Foinikas (45€ το δίκλινο) στον Μέριχα.

Τζια

Μπορεί να την έχετε στο μυαλό σας ως την απόλυτα κοσμοπολίτικη εναλλακτική για καλοκαιρινό weekend, και εντελώς άδικο δεν έχετε, αλλά η Τζια δεν είναι μόνο πολυτελή σκάφη και πανάκριβες αστακομακαρονάδες. Έχει μια πανέμορφη, και εντελώς γήινη, κυκλαδο-Χώρα, την Ιουλίδα, πολλές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια άμμο, και ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών που συνδέουν τα απομεινάρια τεσσάρων αρχαίων πόλεων μεταξύ τους. Αρκετά, δηλαδή, για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, και να περισσέψουν κιόλας.
Διαβάστε περισσότερα – Τζια: Και κοσμοπολίτικη και εναλλακτική

Πώς θα πάτε: Σε μία μόνο ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 11,50€.
Πού θα μείνετε: Μια από τις πιο low budget επιλογές σας είναι το Camping Kea, στην παραλία Πίσσες, που νοικιάζει έτοιμες στημένες σκηνές στη σκιά ψηλών δέντρων, λίγα μόνο βήματα μακριά από την παραλία προς 10€ το άτομο (20€ η σκηνή δύο ατόμων, δηλαδή). Αν προτιμάτε δωμάτιο, στο Cavo Perlevos Studios στον Οτζιά, τα δίκλινα κυμαίνονται στα 50€.

Σέριφος

Το πιο μακρινό από τα κοντινά Κυκλαδονήσια, η Σέριφος μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω σε ακτοπλοϊκά αν θέλετε να φτάσετε εκεί γρήγορα, θα σας ανταμείψει όμως με μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, και 72 (!) διαφορετικές παραλίες να τις πιείς όλες στο ποτήρι. Σαν να μην έφταναν αυτά, η ενδοχώρα είναι γεμάτη σταματημένα στο χρόνο χωριουδάκια και ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές, ενώ η βιομηχανική ιστορία του νησιού είναι ολοζώντανη στα παλιά μεταλλεία στο Μεγάλο Λιβάδι.
Διαβάστε περισσότερα – Σέριφος: Κυκλάδες… όπως παλιά 

Πώς θα πάτε: Αν βιάζεστε, με το Flying Cat σε δύο μόλις ώρες (αλλά και 43€). Αν δε βιάζεστε, σε τεσσερισήμισι ώρες και 28€ με τον Αδαμάντιο Κοραή της Zante Ferries.
Πού θα μείνετε: Στα ευρύχωρα δωμάτια του Porto Serifos (35€ το δίκλινο) στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Ίσαλος (40€ το δίκλινο) ή στα όμορφα Gorgona Studios (40€ το δίκλινο). Και τα τρία βρίσκονται στο Λιβάδι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v