Παραλίες με άμμο: Βουτιές στις καλύτερες της Αττικής

Πλούσια άμμος, όμορφα νερά, κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Οκτώ παραλίες στην Αττική υποδέχονται τις βουτιές μας στα… μαλακά. 
Παραλίες με άμμο: Βουτιές στις καλύτερες της Αττικής
Ένα από τα διλήμματα του καλοκαιριού- μετά το καρπούζι ή πεπόνι - είναι το εξής: άμμος ή βότσαλο; Για όσους οι παραλίες με βότσαλα αποτελούν… ναρκοπέδιο, η άμμος φαντάζει ιδανική λύση για βουτιές με άνεση. 

Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία λουομένων, βρήκαμε τις παραλίες που θα υποδεχτούν τις καλοκαιρινές σας βουτιές εντός Αττικής. 

Λεγραινά

Από τις πλέον ωραιότερες της παραλιακής Αθηνών Σουνίου, η παραλία των Λεγραινών βρίσκεται λίγο μετά το 60ο της χιλιόμετρο και διαθέτει ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο, διάσπαρτα θαμνάκια και διαυγή γαλανά νερά. 

Χάρακας

Διαθέτει πανέμορφα νερά, άμμο και αρκετό χώρο για να απλώσετε πετσέτες και να χαρείτε τον ήλιο με την ησυχία σας. Σχετικά πρόσφατες προσθήκες η καντίνα και το beach bar προσθέτουν έξτρα πόντους στην ηλιόλουστη εμπειρία. 

Κακιά Θάλασσα

Κάθε άλλο παρά… κακιά είναι. Απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, και είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω, και άμμο μέσα στο νερό, διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κούνιες για τα πιτσιρίκια. Αν δεν φυσάει Βοριάς, είναι από τις πιο καθαρές της Αττικής. 

Σχοινιάς

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε την οργανωμένη πλαζ «Καράβι», είτε να συνεχίσετε στο ελεύθερο τμήμα της παραλίας, στο οποίο τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν το νερό. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας, πέρα από την ψιλή άμμο, είναι πως είναι πολύ ρηχή, οπότε και σχετικά ασφαλής για τα πιτσιρίκια. 

Βάρκιζα (Yabanaki)

Η παραλία στο Yabanaki της Βάρκιζας φημίζεται όχι τόσο για τα νερά της, τα οποία είναι απλά ικανοποιητικά, όσο για την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών: τρία διαφορετικά beach bars που σερβίρουν δροσιστικά cocktails, επιλογές για water sports, τρία εστιατόρια και ένα ολοκαίνουριο παιδικό πάρκο. 

Βρωμοπούσι

Βρίσκεται 60 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας στην Κερατέα. Είναι αμμουδερή, με λίγο βότσαλο εκεί που σκάει το κύμα, ενώ μέσα είναι αρκετά καθαρή. Τα βραχάκια στην άλλη άκρη προσφέρονται για καταδύσεις και βουτιές. 

Αγία Μαρίνα

Όμορφα νερά και χρυσαφένια άμμος στην μικρή αυτή παραλία στο Κορωπί, περί τα 34 χλμ. από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Εδώ θα χρειαστεί να έρθετε νωρίς, διότι κοιτά προς την Ανατολή, με αποτέλεσμα να είναι σκιερή από το μεσημέρι και μετά.

Γαλάζια Ακτή

Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της Αθηνών Σουνίου, κοντά στο Λαγονήσσι, και προσφέρει ιδανικό σκηνικό για άραγμα στις ξαπλώστρες, παιχνίδια στην άμμο και βραδινό μπάνιο. Τα νερά είναι όμορφα και καθαρά, ενώ οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v