Παραλίες Αττικής: Οργανωμένες βουτιές στις καλύτερες

Με γαλάζιες σημαίες ή χωρίς, για πιτσιρίκια ή για νεαροπαρέες, με φασαρία ή πιο χαλαρές, βουτάμε στις καλύτερες οργανωμένες παραλίες της Αττικής.
Παραλίες Αττικής: Οργανωμένες βουτιές στις καλύτερες
Οργανωμένες παραλίες. Για πολλούς μια ευκαιρία για… κράξιμο αναφορά με το πώς γίνεται να πληρώνουμε για κάτι που λογικά μας ανήκει: τη θάλασσα. Για άλλους, ευκαιρία για οργανωμένες βουτιές με όλες τις παροχές σε απόσταση αναπνοής (ξαπλώστρες, μπαρ, εστιατόριο, παιχνίδια).

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, δε σας ξεχνάμε και έχουμε εδώ τη λίστα με τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Αττική.  Αν τώρα είστε από εκείνους που θέλουν να τα έχουν όλα στο… πιάτο, διαβάστε παρακάτω και σημειώστε προορισμούς για τα Σαββατοκύριακά σας.

Καράβι

Σταθερά τιμημένη με Γαλάζια Σημαία, η παραλία του Σχοινιά προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών πέρα από τις παραδοσιακές βουτιές (beach bar, water sports, γήπεδο beach volley, φαγητό, σνακ, cocktails), γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον νεανικές – και… αρκετά θορυβώδες – αττικές παραλίες. Η είσοδος στο Καράβι είναι δωρεάν (ελάχιστη κατανάλωση 4€) και διαθέτει πάρκινγκ – επίσης δωρεάν.

Yabanaki

Σταθερή αξία στις πλήρως οργανωμένες παραλίες, η παραλία στο Yabanaki της Βάρκιζας φημίζεται όχι τόσο για τα νερά της, τα οποία είναι απλά ικανοποιητικά, όσο για την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών: τρία διαφορετικά beach bars που σερβίρουν δροσιστικά cocktails, επιλογές για water sports, τρία εστιατόρια και παιδικό πάρκο. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 5€, τα Σαββατοκύριακα 6€, ενώ οι ξαπλώστρες με ομπρέλα είναι δωρεάν τις καθημερινές και 10€ τα Σαββατοκύριακα.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Κοσμοπολίτικη και χλιδάτη, η πλαζ του Αστέρα στη Βουλιαγμένη συγκεντρώνει πλήθος κόσμου των νοτίων – και όχι μόνο – προαστίων. Δράση στο νερό και στην άμμο, water sports, μαθήματα yoga και pilates από το Holmes Place που λειτουργεί εδώ, τουρνουά βόλεϊ και beach games, περιποίηση ομορφιάς στο Orloff Spa και shopping στα καταστήματα της παραλίας, αλλά και gadgets και παιχνίδια με ελεύθερο Wi-Fi, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές κατά την διάρκεια της ημέρας. Αρκετά τσουχτερή η είσοδος (15€ τις καθημερινές και 25€ τα Σαββατοκύριακα).

Grand Beach Lagonissi

Καθαρή και αμμουδερή, η παραλία του Grand Resort Lagonissi προσφέρει όλες τις παροχές που θα περίμενε κανείς από ένα πολυτελές ξενοδοχείο και είναι ιδανική για οικογένειες και πιτσιρίκια. Εδώ θα κάνετε water sports, θα απολαύσετε το ποτό σας στο όμορφο bar Grand Pier (σχεδόν) πάνω στο νερό και θα βουτήξετε στην πισίνα απολαμβάνοντας σνακ από το pool bar. Η είσοδος τις καθημερινές είναι 8€ και τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες 17€ και περιλαμβάνει πρόσβαση και στην πισίνα καθώς επίσης ξαπλώστρες και ομπρέλα.

Παράλληλα, προσφέρεται η αγορά ειδικής κάρτας, η οποία σας προσφέρει και σνακ μαζί με την είσοδο και κοστίζει 12€ τις καθημερινές και 25€ τα σαββατοκύριακα.

Eden Beach

Η οργανωμένη παραλία του ξενοδοχείου Eden στη Σαρωνίδα έχει γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένια άμμο και πλούσιες παροχές όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, water sports ντους, αποδυτήρια, ναυαγοσώστη και beach bar. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και οι ξαπλώστρες με ομπρέλα κοστίζουν 6€ τις καθημερινές και 9€ τα Σαββατοκύριακα.

South Coast, Α’ Πλαζ Βούλας

Μία σούπερ οργανωμένη παραλία, χωρισμένη στα δύο για να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των οικογενειών όσο και τα party animals που θέλουν να χορέψουν στο S Beach και το Beachouse, τα δύο εντυπωσιακά beach bars του. Το θαλάσσιο πάρκο που έχει στηθεί στην αριστερή πλευρά της παραλίας, και υπόσχεται να ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια σας με τις τσουλήθρες, το τραμπολίνο, τα kayak, τα sea scooters, τον καταπέλτη και τις εγκαταστάσεις για αναρρίχηση. Η είσοδος κοστίζει 4€ τις καθημερινές και 5€ τα Σαββατοκύριακα και οι ξαπλώστρες με ομπρέλλα 2,5€ και 4€ τα Σαββατοκύριακα.

Balux House Project – Αστέρας Γλυφάδας

Εδώ έχει κάτι κάτι για όλους: Τα πιτσιρίκια θα εκτιμήσουν δεόντως τον παιδότοπο στο Baluxaki, στις ξαπλώστρες του House Project θα έχετε αφενός την παραλία στα πόδια σας και αφετέρου πρόσβαση στις βιβλιοθήκες και τέλος, η πισίνα του Balux Café με το ξύλινο ντεκ της είναι μια ολόκληρη όαση δροσιάς από μόνη της. Η είσοδος στην παραλία τις καθημερινές κοστίζει 7€ (συμπεριλαμβάνονται ξαπλώστρες, ομπρέλα και καφές ή χυμός), τα Σάββατα 7€ (χωρίς καφέ ή χυμό) και τις Κυριακές 10€ (επίσης χωρίς καφέ ή χυμό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v