Το καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα όνειρο

Το Καρναβάλι της Βενετίας κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, κι εμείς χαζεύουμε φωτογραφίες και βρίσκουμε οικονομικούς τρόπους να… πεταχτείτε εκεί.
Το καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα όνειρο
της Ηρώς Κουνάδη

Όχι πως χρειάζεται κανείς ιδιαίτερη αφορμή για να βρεθεί στη Βενετία. Το καρναβάλι της, όμως, είναι μοναδικό στον κόσμο: Δεν έχει βραζιλιάνες και te la pongo, ούτε ντεμέκ πολιτική σάτιρα. Έχει, αντ’ αυτών, περίτεχνες βενετσιάνικες μάσκες, vintage κοστούμια (σκεφτείτε αρλεκίνους, δόγηδες, ντόμινα, σάτυρους, βαρόνους, μαρκήσιους, καζανόβες), αριστοκρατικά pallazzi που ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο μια φορά τον χρόνο, γι’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίσταση, και ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι που μετατρέπουν την πάλαι ποτέ Γαληνοτάτη σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ορίστε μια γεύση από το βενετσιάνικο καρναβάλι, μέσα από έντεκα φαντασμαγορικές φωτογραφίες.

Μαρκησίες και γόνδολες

Ποιο άλλο καρναβάλι απέχει μόνο λίγα βήματα από το νερό;

Και ποιο… μπαίνει στη θάλασσα;

Αυτές οι μάσκες πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους τον 13ο αιώνα

…Φτιάχνονται κυρίως από πορσελάνη, αλλά και με μια ειδική τεχνική επεξεργασίας γυαλιού

Στις πλατείες, το καρναβάλι κορυφώνεται

Και τα «άρματα» είναι γόνδολες

Εδώ ποτέ δεν θα ξεμείνεις από ενδιαφέροντα background για τις φωτογραφίες σου

…Ακόμα και αν η στολή σου δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο των ντόπιων

Οι μουσικές είναι, φυσικά, παραδοσιακές

…Και μερικές φορές, στα κανάλια έχει κίνηση

Πώς θα βρεθείτε εκεί

Ουσιαστικά η μόνη συμφέρουσα λύση είναι τα ταξιδιωτικά πακέτα, καθότι τις μέρες του καρναβαλιού οι τιμές (μεμονωμένων) αεροπορικών και ξενοδοχείων βρίσκονται στα ύψη. Σχεδόν όλα τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουν πακέτα για τη Βενετία, τα οποία περιλαμβάνουν αεροπορικά, διαμονή και ξεναγήσεις στην πόλη ή εκδρομές στα πέριξ. Αναχωρούν όλα το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Όσο για τις τιμές, ενδεικτικά: Το Manessis Travel στα 455€ το άτομο για τέσσερα βράδια, το Versus 395€ το άτομο για τρία βράδια και το Signature επίσης 395€ το άτομο για τρία βράδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v