Οι πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας

Σμαραγδένια νερά σε φόντο πράσινο, άμμος και βότσαλο, κοσμικές και απομονωμένες, αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας.
Οι πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας
Η «βασίλισσα» του Ιονίου έχει τόσες παραλίες που αποτελεί… κατόρθωμα να καταφέρει να τις επισκεφθεί κάποιος όλες – ακόμα και ντόπιος να είναι. Ήρεμες και πολύβουες, με βότσαλο ή με άμμο, δύσβατες και μη, σε πανέμορφα φυσικά τοπία και πλαισιωμένες από επιβλητικό φυσικό περιβάλλον, ιδού οι αγαπημένες μας.

Εσείς σε ποιες θα βουτήξετε φέτος;  

Σιδάρι
Canal D'amour-2
“Canal d’ amour”, κανάλι της αγάπης. Δε θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστό όνομα γι’ αυτόν τον μικρό, ρομαντικό κολπίσκο, η λιλιπούτεια αμμουδιά του οποίου αγκαλιάζεται από δύο βράχους που εκτείνονται σε μεγάλο μήκος μέσα στο νερό, δημιουργώντας το κανάλι.

Ίσσος
Issos Beach
Διετέλεσε σκηνικό του Τζέιμς Μποντ-ικού «Για τα μάτια σου μόνο». Ίσως η εντυπωσιακότερη παραλία της Κέρκυρας, μια χρυσαφένια αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων, σχηματίζοντας εξωτικούς αμμόλοφους.

Άγιος Γόρδιος

Καταγάλανα νερά, χρυσή άμμος και το καταπράσινο φυσικό τοπίο συνθέτουν το σκηνικό στην παραλία του Άη Γόρδη, η οποία στο αριστερό της μέρος, μετά την φυσική αψίδα διαθέτει και μια δεύτερη, απομονωμένη που προσφέρεται για γυμνισμό.

Μυρτιώτισσα
Myrtiotissa Beach, Corfu
Ξανθιά άμμος, πλούσιος βυθός ό,τι πρέπει για καταδύσεις και ένα ήρεμο ρυάκι που αναβλύζει από τα βράχια κάνουν την Μυρτιώτισσα μια από τις ομορφότερες παραλίες της δυτικής ακτής.

Γλυφάδα
Corfu
Αρκετά πολυσύχναστη, η… γείτονας της Μυρτιώτισσας έχει ωραιότατη αμμουδιά πλαισιωμένη από λόφους, πεύκα και ελαιώνες και πλήρη οργάνωση. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε την ησυχία σας μπορείτε να πορευτείτε προς το νοτιότερο άκρο της που είναι πιο απομονωμένο.

Μπαρμπάτι

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά που καθρεφτίζουν μέσα τους τη γοητεία του βουνού,  άμμος και στρογγυλά βότσαλα, αρκετά beach bars και νερά τόσο δροσερά ώστε να… αναζωογονούν.

Αυλάκι

Βοτσαλωτή, με καθαρά και ζεστά νερά, και όσο ήρεμη πρέπει για να χαλαρώσετε, η παραλία Αυλάκι διαθέτει ελάχιστη οργάνωση και λίγα ταβερνάκια σε κοντινή απόσταση.

Γιαλισκάρι

Απάνεμη και ήσυχη στη δυτική πλευρά της Κέρκυρας, η παραλία στο Γιαλισκάρι είναι μικρή και αμμώδης, με ψιλό βοτσαλάκι και τιρκουάζ νερά.

Παλαιοκαστρίτσα

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι πανέμορφες και ιδιαίτερες παραλίες απλώνονται στην τουριστική Παλαιοκαστρίτσα, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με άμμο, βότσαλα, και κρυστάλλινα (αν και… παγωμένα) νερά.

Κοντογυαλός

Η «παραλία του Πέλεκα» όπως είναι γνωστή από το χωρίο που την… φιλοξενεί, έχει μεγάλη αμμουδιά, γαλαζοπράσινα ρηχά και ζεστά νερά και αρκετή ησυχία. Το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Κερασιά

Από τις «μυστικές» και ήσυχες παραλίες του νησιού, η Κερασιά προσφέρεται για δροσερές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της και είναι στρωμένη με λευκό βότσαλο που κάνει άψογη αντίθεση με τα τιρκουάζ και σκούρα μπλε νερά της.

Πόρτο Τιμόνι

Δύο απομονωμένες παρθένες παραλίες με βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά, χωρίζονται από μια λωρίδα γης και συνθέτουν ένα ονειρεμένο φυσικό τοπίο για όσους τολμήσουν να το επισκεφθούν είτε με βαρκάκι από την παραλία των Πάγων είτε από το (κάπως δύσβατο) μονοπάτι από το χωριό Αφιώνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v