Τα κορυφαία οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα

Οκτώ οργανωμένα camping μας προ(σ)καλούν για καλοκαιρινές διακοπές στη φύση της ηπειρωτικής Ελλάδας και των Κυκλάδων.
Τα κορυφαία οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα
Ένα ρετρό κάμπινγκ στις Κυκλάδες. Ένα άψογα οργανωμένο συγκρότημα για οικογενειακές διακοπές στη φύση της Εύβοιας. Νεανικές γωνιές για σκηνές με φόντο τιρκουάζ νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές στην Χαλκιδική, το Πήλιο και την Μεσσηνία. Από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Θεσσαλία και από οάσεις κοντά στην Αττική μέχρι την Πελοπόννησο και τα πιο «cool» κυκλαδονήσια, αυτά είναι ορισμένα από τα κορυφαία οργανωμένα camping της Ελλάδας.

Ερωδιός, Μεσσηνία 

Στη Γιάλοβα της Μεσσηνίας, κοντά στα τιρκουάζ νερά του Ιονίου και την φαντασμαγορική Βοϊδοκοιλιά, ο Ερωδιός διαθέτει θέσεις για σκηνές, έτοιμες σκηνές ή και τροχόσπιτα προς ενοικίαση, καθώς και bungalows, αν δεν αποχωρίζεστε την άνεση ενός κρεβατιού. Το κόστος για απλή θέση camping κυμαίνεται στα 7,50€ ανά άτομο ανά ήμερα για ενήλικες, συν 5€ η μικρή σκηνή, συν 4€ το αυτοκίνητο. Παρέχεται επίσης ηλεκτρισμός με χρέωση 4€, ενώ στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται εστιατόριο, café bar και μίνι μάρκετ. Διοργανώνονται, τέλος, βραδιές – πάρτι με μουσικές από λάτιν ως παραδοσιακές.

Camping Αντίπαρος

Κύρια… αρτηρία της ζωντάνιας του κυκλαδίτικου νησιού, το Camping της Αντιπάρου δεν φημίζεται για τις απόλυτα οργανωμένες ανέσεις του, αλλά για την «χύμα», χαλαρή διάθεση και την εγγυημένη διασκέδαση καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής, σε ένα εντελώς νεανικό περιβάλλον. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και μόλις 100 μέτρα από το κέντρο της Χώρας του νησιού, ενώ δεν του λείπει και το πράσινο φόντο. Τουαλέτες με ζεστό νερό, μίνι μάρκετ, σελφ σέρβις εστιατόριο με ελληνικά πιάτα και άφθονος χώρος (23.000 τ.μ.) για να στήσετε σκηνή στην σκιά των δέντρων περιλαμβάνονται στα «συν» του κάμπινγκ. Για περισσότερη απομόνωση, επιλέξτε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους από μπαμπού για να στήσετε σκηνή. Η τιμή ανά βραδιά για ενήλικες κυμαίνεται από 6 ως 8€, αναλόγως περιόδου αλλά ανεξαρτήτως μεγέθους σκηνή – για θέση αυτοκινήτου και για ενοικίαση σκηνής, θα πληρώσετε από 2€. Σημειώστε, τέλος, ότι δεν γίνονται κρατήσεις.

Coralli Camping, Σέριφος 

Πάνω στην χρυσή αμμουδιά της παραλίας Λιβαδάκια στη Σέριφο, το Κοράλλι συνδυάζει την παρθένα φύση του νησιού και την σκιά των δέντρων με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, πέντε λεπτά από το λιμάνι. Ενδείκνυται για παρέες αλλά και οικογένειες, παρέχει δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι με λεωφορείο, έχει δωρεάν χώρο στάθμευσης, μίνι μάρκετ, θυρίδες ασφαλείας, περιοχή BBQ, κοινόχρηστα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, δωρεάν wifi, εστιατόριο, lounge bar και ειδυλλιακή πισίνα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-8€ ανά ημέρα για τους ενήλικες, δωρεάν για παιδιά ως 12 ετών, ενώ ισχύει έκπτωση 15% για διαμονή άνω των δύο εβδομάδων. Η ενοικίαση μικρής σκηνής στοιχίζει 4-6€.

Club Agia Anna, Εύβοια 

Με χρυσό βραβείο Οικογενειακού τουρισμού στα Tourism Awards 2015, το camping της Αγίας Άννας μέσα στο δάσος, κοντά στην ομώνυμη παραλία, ενδείκνυται για διαμονή στη φύση με τα παιδιά, χωρίς να στερηθείτε ή να γκρινιάξουν για έλλειψη ανέσεων: Εδώ θα βρείτε έτοιμες, πολυτελείς εξωτικά διακοσμημένες σκηνές, ήσυχες καμπάνες με ιδιωτικές αυλές, πισίνες με pool bar και ειδικά προγράμματα για παιδιά. Έξτρα «συν», το άνετο πάρκινγκ, τα εστιατόρια, ο χώρος BBQ, τα πλυντήρια, οι γιγαντοοθόνες, κι όλα αυτά μέσα σε 70 πευκόφυτα στρέμματα. Οι θέσεις camping στοιχίζουν από 4,50 ως 9€ το άτομο ανά βραδιά ανά ενήλικα και 7-10€ για την θέση της σκηνής. Υπάρχουν ακόμη ειδικές θέσεις αποκλειστικά για νεανικές παρέες ως 6€ το άτομο, ενώ τα παιδιά ως 12 ετών μένουν δωρεάν. Για το αυτοκίνητο πληρώνετε 2,30-5,50€ και για ρεύμα 3,60€. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ

Thalatta, Καλαμίτσι Χαλκιδικής 

Εντυπωσιακό, εναλλακτικό και καταπράσινο, το village camp Thalatta βρίσκεται στο νότιο μέρος της Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, και είναι μόλις 10 ετών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του πλαισιώνονται από βραχώδεις κολπίσκους, χρυσοκόκκινες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Οι επιλογές διαμονής κυμαίνονται από κλασική σκηνή και τροχόσπιτο μέχρι τροχοβίλες, ενώ στα κτίριά του βρίσκονται lux ντουζιέρες και τουαλέτες με ζεστό νερό όλη την ημέρα, πλυντήρια, κουζίνες, παιδική χαρά, σελφ σέρβις εστιατόριο, ψητοπωλείο, ουζερί, beach bar, supermarket, κανπνοπωλείο, internet café, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, beach volley, τένις, γυμναστήριο, πισίνα, σάουνα και δυνατότητα οργανωμένων θαλάσσιων και extreme sports. Η ημέρα κατ’ άτομο στοιχίζει από 4,20 ως 7,50€ αναλόγως περιόδου σε premium θέση, ή 3,40-6,00€ για economy θέση. Οι θέσεις των σκηνών ξεκινούν από 2,70 και φτάνουν τα 8,50€ αναλόγως θέσης και περιόδου αντίστοιχα. Δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο για σκηνές ή και καταλύματα εδώ

Camping Nopigia, Κρήτη

Στον Κίσσαμο του νομού Χανίων, στην τοποθεσία Νωπήγεια, κοντά στη φύση και στη θάλασσα, θα βρείτε το πλήρως οργανωμένο camping με σκηνές τριών διαφορετικών κατηγοριών, ορισμένες εκ των οποίων είναι εξοπλισμένες με μαξιλάρια, στρώματα, ηλεκτρικό και ψυγείο, καθώς και τραπέζια με καρέκλες στον κήπο. Διαθέτει ηλιόλουστη βεράντα, πισίνα με σνακ μπαρ, δωρεάν wifi, ξαπλώστρες, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, εστιατόριο. Σημειώστε ότι πολύ κοντά βρίσκονται δύο από τις πιο συγκλονιστικές παραλίες της Ελλάδας, τα Φαλάσσαρνα και το Ελαφονήσι. Η διανυκτέρευση ανά ενήλικα στοιχίζει 6-7€ αναλόγως περιόδου, και η θέση σκηνής 3,50-4,50€. Για ενοικίαση εξοπλισμένης σκηνής δύο ατόμων, υπολογίστε περί τα 16-25€ αναλόγως περιόδου.

Αρμενιστής, Χαλκιδική 

Στις χρυσαφένιες αμμουδιές του δεύτερου ποδιού, ο Αρμενιστής αποτελεί το πιο εναλλακτικό, νεανικό μέρος της Σιθωνίας, όπου μπορείτε να επιλέξετε διαμονή σε σκηνή, τροχόσπιτο ή ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο με κλιματισμό και διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο. Υπάρχουν επίσης και Youth Hostel σκηνές με κρεβάτια, ενώ στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται παιδική χαρά, θερινό σινεμά και εργαστήριο χειροτεχνίας και δημιουργικού παιχνιδιού για τους μικρούς παραθεριστές, café, εστιατόριο και μπαρ, γήπεδα για beach volley, beach tennis, ποδόσφαιρο και μπάσκετ (με διοργάνωση τουρνουά), και μια παραδεισένια τιρκουάζ παραλία που ενδείκνυται και για θαλάσσιο σκι, wakeboard, σερφ, θαλάσσιο ποδήλατο με τσουλήθρα και καγιάκ. Θα βρείτε τέλος, φυσικά, καθαρά ντους και τουαλέτες, σούπερ μάρκετ (με κρεοπωλείο), δωρεάν wifi και ιατρείο πρώτων βοηθειών για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Όσο για τις τιμές; Η διανυκτέρευση ενηλίκου στοιχίζει περί τα 4,20-6,60€ αναλόγως περιόδου, και η θέση για σκηνή κυμαίνονται από 4,45 ως 7,50€ περίπου, αναλόγως μεγέθους και περιόδου. Σημειώστε ότι ισχύει προσφορά για 3+1 (ή 7+2 ή 10+3) διαντυκτερεύσεις δώρο.

Papa Nero Camping, Πήλιο 

Σε απόσταση «βολής» και από την βόρεια Ελλάδα και από την Αθήνα, η παραλία Παπά Νερό βρίσκεται στην ομορφότερη πλευρά του Πηλίου, αυτή που βρέχεται από το Αιγαίο. Δίπλα στην υπέροχη ακτή, απλώνονται 20 στρέμματα με θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα μέσα στο πράσινο. Εδώ θα βρείτε επίσης εστιατόριο, café bar, μίνι μάρκετ, ψησταριές και χώρο μαγειρέματος, πάρκινγκ, καθαρές τουαλέτες με ζεστό νερό και πρίζες, ηλεκτρικό ρεύμα και για τις σκηνές και internet. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται ο κοσμοπολίτικος Άγιος Ιωάννης, ενώ στο ανατολικό Πήλιο «φωλιάζουν» κι άλλα τιρκουάζ μυστικά, όπως η Νταμούχαρη, ο Μυλοπόταμος και η Πλάκα. Οι τιμές ανά βραδιά ανά ενήλικα κυμαίνονται στα 5-6€, η θέση σκηνής 2-3 ατόμων στα 4-5€ και 4 ατόμων και πάνω στα 5,50-7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v