Camping στο Αιγαίο: 6 οικονομικές και όμορφες λύσεις

Παραθαλάσσια ή μη, με δραστηριότητες ή χωρίς, οικονομικά σε κάθε περίπτωση, ιδανικά για χαλάρωση καλοκαιρινή. Ιδού έξι camping σε ισάριθμα νησιά του Αιγαίου. 
Camping στο Αιγαίο: 6 οικονομικές και όμορφες λύσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Το camping είναι εμπειρία. Όσοι το έχουν επιχειρήσει, γνωρίζουν ότι είναι ο πλέον παρεϊστικος, ζευγαριάρικος και – ενίοτε – περιπετειώδης τρόπος να ζήσεις τις καλοκαιρινές αποδράσεις. Αν μάλιστα το camping συνδυάζεται με εξόρμηση στα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, τότε προστίθενται έξτρα πόντοι απόλαυσης και καλοκαιρινής ραστώνης. 

Οποισδήποτε και αν είναι λοιπόν ο χαρακτήρας των διακοπών σας, ζευγαριάρικος, νεανικός, οικογενειακός, έχουμε επτά όμορφα camping να προτείνουμε σε ισάριθμούς προορισμούς στο Αιγαίο. 

Ένα… Coralli στη Σέριφο 

Σχεδόν παραθαλάσσιο, απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, με τη χρυσή αμμουδιά της παραλίας Λιβαδάκια για συντροφιά το Κοράλι συνδυάζει την ιδανική τοποθεσία στο πυκνό πράσινο της παρθένας νησιωτικής φύσης, το φιλικό προσωπικό, ανέσεις όπως εστιατόριο, πισίνα, lounge bar, mini market, πλυντήρια, εγκαταστάσεις barbecue αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων. Προσθέστε τις καλές τιμές, το δωρεάν parking, τη δωρεάν μεταφορά, τις δωρεάν ξαπλώστρες στην παραλία και τις ασφαλείς εγκαταστάσεις του και είστε απολύτως καλυμμένοι για τις τέλειες διακοπές. 

Far Out Club στην Ίο 

Ένα συγκρότημα εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, bungalows, camping και ένα δυνατό beach club για ολονύχτια πάρτι. Στην Ίο βρισκόμαστε άλλωστε. Πάνω ακριβώς από την παραλία του Μυλοπότα θα βρείτε έτοιμες, στημένες σκηνές με οροφές από bamboo για έξτρα σκιά και πολλές ελιές και ευκαλύπτους για καλοκαιρινή αίσθηση δροσιάς. Στις παροχές περιλαμβάνονται υπηρεσία παροχής πληροφοριών και εισιτηρίων, μίνι μάρκετ και πλυντήρια. 

Τιμές: Στα 8€ για την έτοιμη σκηνή κατ’ άτομο, ενώ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες σκηνών (π.χ. με κρεβάτια) που στοιχίζουν παραπάνω. Δείτε αναλυτικά εδώ. 

Το Camping Aegiali στην Αμοργό 

Θα το βρούμε μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την αμμουδιά της περιοχής της Αιγιάλης και διαθέτει άφθονες σκιερές θέσεις για να στήσετε σκηνή, οι οποίες όμως λιγοστεύουν τις «καυτές» περιόδους. Στον χώρο του camping θα βρείτε café-εστιατόριο (το οποίο διοργανώνει και φημισμένες βραδιές barbecue ή ρεμπέτικων με άφθονη ψημένη ρακή), χώρους για πλύσιμο ρούχων, μικρές αλλά καθαρές τουαλέτες, κουζίνα με πλυντήριο πιάτων και ένα μπαρ που μένει ανοιχτό ως αργά. 

Τιμές: 5,50€ την υψηλή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος) και 4€ την χαμηλή για κάθε ενήλικα, και 4€ και 3€ αντίστοιχα για την σκηνή.


Αγία Άννα  στην Εύβοια  

Μεγάλη η… χάρη του. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, περιτριγυρισμένο από πευκόφυτο δάσος, και υπερπλήρες δραστηριοτήτων που θα γεμίσουν τις μέρες των μικρών: αθλητισμός, τι δημιουργικές δραστηριότητες, πάρτι, παιχνίδια, εκδρομές, karaoke nights… Αν βαριέστε να στήνετε σκηνή, υπάρχουν και έτοιμες στημένες, αλλά και δωμάτια και bungalows. Όσο για εγκαταστάσεις; Στην κυριολεξία, τα πάντα: από πισίνες και γήπεδα, μέχρι υγειονομικές εγκαταστάσεις για βρέφη, τέσσερα διαφορετικά μπαρ και τέσσερα εστιατόρια. 

Τιμές: 8€ ανά άτομο και 7,5€ για τη σκηνή σας την περίοδο 1-17 Ιουλίου και 9€ και 8€ αντίστοιχα για την περίοδο 18-23 Αυγούστου. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.  

Το camping της Αντίπαρου  

Θέλετε και ελεύθερο θέλετε και… οργανωμένο; Το camping στην Αντίπαρο θα σας ικανοποιήσει πλήρως και με άκρως οικονομικό τρόπο, παρά το εκ πρώτης όψεως παράλογο αίτημά σας. Οι παροχές του είναι επαρκέστατες, και περιλαμβάνουν mini market, self service εστιατόριο και άφθονη σκιά από δέντρα, συν ειδικά διαμορφωμένους χώρους από μπαμπού για όσους επιθυμούν λίγη περισσότερη απομόνωση. Μια πανέμορφη παραλία συμπληρώνει το σκηνικό, ενώ τα βράδια διοργανώνονται πολύ συχνά αυτοσχέδια live. 

Τιμές: Από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Αύγουστο 8€ ανά ενήλικα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε σκηνή προς 2€. 

Surfing Beach στην Πάρο 

Οι φίλοι των θαλάσσιων σπορ βρίσκουν την χαρά τους στην παραλία της Σάντα Μαρία, αφού αφενός η θάλασσα της Πάρου είναι ιδανική για windsurf, αφετέρου το άψογα οργανωμένο Surfing Beach προσφέρει έναν τεράστιο χώρο τρία χιλιόμετρα από τη Νάουσα, σπαρμένο με δέντρα και άφθονες σκιερές γωνιές με καλαμωτές οροφές. Υπάρχουν επιπλέον χώροι με τηλεόραση, wifi, ζεστό νερό για ντους, χρηματοκιβώτια και δωρεάν μεταφορά στη Νάουσα ή το λιμάνι. Σημειώστε πως υπάρχουν και οι επιλογές των bungalows και των beach huts αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε την αίσθηση του… σπιτικού κρεβατιού. 

Τιμές: 7,50€ για κάθε ενήλικα την υψηλή περίοδο (ως 25/8) και 5€ την χαμηλή περίοδο – η μικρή σκηνή χρεώνεται 4€ και 3,20€ αντίστοιχα. Αναλυτικά οι τιμές εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v