Πώς να «σκοτώσετε» την ώρα στο πλοίο

Αργείτε να πιάσετε λιμάνι και η βαρεμάρα έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο. Δείτε πώς θα περάσετε τον χρόνο στο πλοίο ευχάριστα και εποικοδομητικά.
Πώς να «σκοτώσετε» την ώρα στο πλοίο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το μόνιμο πρόβλημα σε μεγάλης διάρκειας ταξίδια, το πώς θα περάσει πιο γρήγορα ο (άφθονος) χρόνος μέχρι να πιάσουμε λιμάνι, δεν είναι και τόσο σύνθετο όσο νομίζουμε – και σίγουρα όχι άλυτο.

Πέρα από την σταθερή αξία του «κοιμάμαι και έχει ο Θεός», υπάρχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ασχολίες που θα αφ’ ενός θα σας διασκεδάσουν αφ’ ετέρου θα κάνουν τις μπόλικες ώρες εν πλω πιο… ανώδυνες.

Επιτραπέζια και travel games καταστρώματος

«Κλασσικά» επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και νεώτερες βραβευμένες κυκλοφορίες για να σας κρατήσουν παρέα και να ακονίσουν το μυαλό σας εν ώρα ταξιδιού:

* Ναυμαχία
Αθάνατο παιχνίδι για δύο παίκτες, στο οποίο καλείστε να βυθίσετε τα πλοία του αντιπάλου επιτιθέμενοι στα τυφλά. Απλό σε σύλληψη, άκρως εθιστικό σε εφαρμογή και ιδανικό για ταξίδια. Παίζετε καλύτερα στο κατάστρωμα για να… εγκλιματιστείτε Κοστίζει περί τα 6€ και θα το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ή θα το φτιάξετε μόνοι σας, όπως οι παλιοί στο σχολείο.

* Hanabi

To καλύτερο επιτραπέζιο παιχνίδι για το 2013, είναι ένα πολύ απλό (οι κανόνες του μαθαίνονται μέσα σε μάξιμουμ 15’) και πολύ εθιστικό και συνεργατικό card game το οποίο παίζεται με 2 έως 5 παίκτες . Σκοπός σας είναι να κατεβάσετε και να «κολλήσετε» κάρτες με πυροτεχνήματα στην σειρά τους και στο χρώμα τους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τις συμβουλές που θα σας δώσουν οι συμπαίκτες σας μιας και εσείς δεν μπορείτε να δείτε τις κάρτες που έχετε στο χέρι σας. Στο τέλος του παιχνιδιού αθροίζονται οι πόντοι από τις κάρτες που «κολλήσατε» και ανάλογα με το σκορ το παιχνίδι σας λέει κατά πόσο έχετε κερδίσει ή όχι. Κοστίζει περίπου 6€ και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

* Οι άποικοι του Κατάν με ζάρια
Το γνωστό παιχνίδι που έχει… εθίσει όσους το έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά, στη μίνι εκδοχή του με ζάρια για να το έχετε παντού και πάντα μαζί σας. Για τους μη γνωρίζοντες, ο σκοπός του παιχνιδιού εν συντομία είναι να αποικήσετε το ερημονήσι που λέγεται Κατάν, και το οποίο λυμαίνονται κι άλλοι καπετάνιοι που έχουν ναυαγήσει εδώ. Νικητής είναι αυτός που θα χτίσει την μεγαλύτερη αποικία και θα κατατροπώσει τους αντιπάλους του. Την μίνι εκδοχή με ζάρια θα την βρείτε στην Κάισσα με 10€, ενώ αν δεν είστε φαν των ζαριών υπάρχει στην ίδια τιμή και μία έκδοση μόνο με κάρτες.

«Κολληματικές» εφαρμογές και παιχνίδια
 
Αν έχετε smartphone, τότε υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών τα οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» και να παίξετε είτε μόνοι σας είτε με την παρέα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας:

* Πες βρες

Εθιστικό app για δύο (ή και περισσότερα) άτομα το οποίο κυκλοφορεί για όλα τα λογισμικά smartphone και χωρίζει τους παίκτες σε δύο ομάδες. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να μαζέψει τους περισσότερους πόντους, βρίσκοντας τις περισσότερες απαντήσεις της λίστας, πριν τελειώσει ο χρόνος. Έτσι για παράδειγμα, η μία ομάδα καλείται να βρει τις απαντήσεις στην ερώτηση «Δέκα χώρες που το όνομά τους ξεκινά από Β», ενώ η άλλη έχει τις δέκα αυτές χώρες στην οθόνη του smartphone και σβήνει κάθε σωστή απάντηση. Μετά από δέκα γύρους, η ομάδα με την μεγαλύτερη βαθμολογία (κάθε σωστή απάντηση ‘πιάνει’ από 1 μέχρι 5 βαθμούς) κερδίζει. Κατεβάστε το εδώ για Android και εδώ για iPhone – iPad.

* Mind the Buzz
Ακόμα ένα εθιστικό ελληνικό app τύπου trivia game με παραπάνω από έξι χιλιάδες ερωτήσεις χωρισμένες σε έντεκα κατηγορίες γνώσεων (Επιστήμη, Κινηματογράφος, Γεωγραφία, Ιστορία, Αθλητικά κ.α.) το οποίο μπορεί να παιχτεί είτε είστε solo είτε συνεργατικά με την παρέα σας στο πλοίο. Σε κάθε περίπτωση, η βαθμολογία που «χτυπάτε» όταν τελειώσει στο παιχνίδι συγκρίνεται με τις βαθμολογίες των υπόλοιπων παικτών από όλη την Ελλάδα και σας δίνει κίνητρο για ακόμα μια παρτίδα, και ακόμα μία, και ακόμα μία… Κατεβάστε το από εδώ.

* Grand Theft Auto: Vice City

Το κλασσικό παιχνίδι για Playstation μεταφέρεται σε Android και iPhone συσκευές και είναι τόσο αχανές που πιθανώς θα χρειαστείτε… δύο ταξίδια για να το τερματίσετε. Κοστίζει 5€ και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ για Android και από εδώ για iPhone.

Βιβλία και περιοδικά

Η ανάγνωση στις διακοπές αποτελεί σταθερή αξία – για τους περισσότερους εξ ημών, αφού μπορούμε να διαβάσουμε όσα βιβλία δεν διαβάσαμε όλη την υπόλοιπη χρονιά. Πάρτε ιδέες για τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στην σχετική στήλη του In2life. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα κορυφαία βιβλία για αυτό το καλοκαίρι: Εξίσωση θανάτουInferno του Dan Brown και Πόλη των Παιδιών

Οι μελωδίες του ταξιδιού

Γεμίστε το mp3 ή το κινητό σας με τις αγαπημένες σας μουσικές, τους πιο καλοκαιρινούς ήχους ή τα album που κατεβάσατε καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα αλλά ποτέ δεν βρήκατε τον χρόνο να ακούσετε. Να η ευκαιρία.

Ταινίες/σειρές στο netbook – laptop – tablet

To σενάριο είναι γνωστό, παίρνετε μαζί στο πλοίο το netbook/laptop/tablet σας, αφού έχετε ήδη φροντίσει από την προηγούμενη ημέρα να το… φορτώσετε με ό,τι σειρά ή ταινία θέλατε να δείτε τον χειμώνα, αλλά δεν είχατε χρόνο. Σειρές που βλέπονται νεράκι είναι μεταξύ άλλων τα Breaking Bad, House, American Horror Story, Game of Thrones, Fringe και Black Mirror, ενώ για ταινίες πάρτε ιδέες από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v