5 πόλεις-διαμάντια στην Γερμανία

Παραμυθένια κάστρα, γραφικές κωμοπόλεις και κουκλίστικα μεσαιωνικά κέντρα, σε μια λίστα με τους προορισμούς… «σιγανά ποταμάκια» της Γερμανίας.
5 πόλεις-διαμάντια στην Γερμανία
Μία βόλτα στους λόφους της Χαϊδελβέργης με φόντο το συγκλονιστικό της Κάστρο. Ένας περίπατος… στον Μεσαίωνα, στα πλακόστρωτα σοκάκια του Rothenburg. Κεντροευρωπαϊκό φολκλόρ και καπνιστή μπύρα στη Βαμβέργη ή ρομαντζάδα στη Γκόσλαρ με το κουκλίστικο ιστορικό κέντρο και τα ξυλόγλυπτα σπιτάκια της… Η Γερμανία δεν είναι μόνο το Βερολίνο, και πέντε πανέμορφες πόλεις-διαμάντια στην περιφέρεια το αποδεικνύουν, βάζοντάς μας σε πειρασμό για τα επόμενα ταξίδια μας.

Χαϊδελβέργη

Αυτή η πόλη, μια ανάσα από την Φρανκφούρτη, καταστράφηκε εντελώς τον 17ο αιώνα, αλλά χτίστηκε από το μηδέν και έγινε εξίσου – αν όχι ακόμα πιο – εντυπωσιακή. Το σκηνικό εδώ περιλαμβάνει μία «θάλασσα» κεραμοσκεπών με ένα κάστρο να στεφανώνει την μία πλευρά της πόλης, μισογκρεμισμένο, αλλά ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά που θα επισκεφθείτε ποτέ. Κάτω από το κάστρο απλώνεται μία κουκλίστικη μπαρόκ πόλη που στεγάζει ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Γερμανίας, ενώ η περίφημη γέφυρα στην άκρη της, οδηγεί στον αντικρινό λόφο και το Μονοπάτι των Φιλοσόφων, μια διαδρομή με υπέροχη θέα προς το Κάστρο.

Rothenburg ob der Tauber

Το πιο… compact μεσαιωνικό μέρος που θα δείτε, το Rothenburg σε ένα ήσυχο κομμάτι της Βαυαρίας, είναι μια παραμυθένια κωμόπολη με ιδιαίτερη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, παμπάλαια κτίρια, πλακόστρωτα σοκάκια, όμορφες πλατείες, συντριβάνια, φρούρια, ό,τι πρέπει δηλαδή για σκηνικό παραμυθιών. Και όντως, εδώ γυρίστηκαν πολλές ταινίες – με γνωστότερη όλων την τελευταία περιπέτεια του Χάρι Πότερ. Μην χάσετε τη διαδρομή στη Ρομαντικό Οδό, τον πιο φημισμένο για την γραφικότητά του δρόμο της Γερμανίας. Κι αν θέλετε περισσότερο παραμύθι, επισκεφθείτε το Kathe Wohlfahrt, το μεγαλύτερο γιορτινό κατάστημα της Γερμανίας, που έχει… Χριστούγεννα όλο τον χρόνο.

Μπάμπεργκ

Γνωστή ελληνιστί και ως Βαμβέργη, αυτή η μικρή πόλη της Βαυαρίας είναι χτισμένη σε χαμηλούς λόφους της περιοχής, με πανέμορφα σπίτια και κτίρια, και μια παλιά πόλη προστατευμένη από την UNESCO, καθώς σε αυτή δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ίχνος μοντέρνας επέμβασης. Η πόλη είναι γνωστή και για τις πολλές ζυθοποιίες της – μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε την φοβερή καπνιστή μπύρα. Εδώ θα επισκεφθείτε επίσης έναν από τους μεγαλύτερους ρομαντικού ρυθμού καθεδρικούς της χώρας, χτισμένο τον 10ο αιώνα, καθώς και τα επιβλητικά ανάκτορα και τον πύργο Άλτενμπουργκ.

Goslar

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους γερμανούς ταξιδιώτες, αλλά με φήμη που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας όλο και περισσότερο, η Goslar βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία, και είναι γνωστή για τις επιβλητικές πύλες και τα τείχη της παλιάς πόλης, τα σπιτάκια με τις ξυλόγλυπτες προσόψεις, το μεσαιωνικό αυτοκρατορικό παλάτι και τους όμορφους ναούς της. Μάλιστα, οι εκκλησίες φτάνουν τις 47, δίνοντας στην πόλη το προσωνύμιο «Ρώμη του Βορρά». Ιδιαίτερη εμπειρία είναι η επίσκεψη στο Rammelsberg με τα επισκέψιμα μεταλλεία, που προστατεύονται από την UNESCO ως πολιτιστική κληρονομιά.

Δρέσδη

Μία από τις πιο παραμυθένιες μεγαλουπόλεις της Γερμανίας, η Δρέσδη είναι χτισμένη στην κοιλάδα του Έλβα στη Σαξονία. Πύργοι, τρούλοι, παλάτια, εκκλησίες, επιβλητικά κτίρια και στο βάθος ο ποταμός, είναι το επικό σκηνικό που θα αντικρίσετε κοιτάζοντας από τη βόρεια όχθη προς την πόλη. Στα κορυφαία αξιοθέατα συγκαταλέγονται ο Ναός της Παναγίας, το ανάκτορο Τσβίνγκερ, η γοητευτική Όπερα Ζέμπερ, η Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων, το Κάστρο της πόλης και το «Μπαλκόνι της Δρέσδης» από όπου θα απολαύσετε πανοραμική θέα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v