Πέντε value-for-money πακέτα για Πάσχα στην Ευρώπη

Με τις τιμές των ξενοδοχείων να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις ελληνικές και την φετινή σύμπτωση του ορθόδοξου με το καθολικό Πάσχα, το «άγιο» αυτό τετραήμερο επιλέγουμε οικονομικά ταξίδια στην Ευρώπη.
Πέντε value-for-money πακέτα για Πάσχα στην Ευρώπη
της Έλενας Μπούλια

Οι λόγοι που φέτος το Πάσχα επιλέγουμε εξωτερικό είναι περισσότεροι του ενός. Καταρχήν, ο καιρός που ακόμα στις αρχές Απριλίου θα είναι κρύος και δεν θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε την ελληνική ύπαιθρο, όπως ορίζει η παράδοση για τις ημέρες εκείνες. Δεύτερον, γιατί το ορθόδοξο Πάσχα φέτος συμπίπτει με το καθολικό, αποτελώντας μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα αντίστοιχα έθιμα των Ευρωπαίων -τουλάχιστον- για τις Άγιες Ημέρες. Τρίτον, γιατί… όταν μπορεί κανείς με συνολικά χίλια ευρώ να περάσει πέντε αξέχαστες ημέρες ταξιδεύοντας σε ένα καινούργιο μέρος και να γνωρίσει τις ομορφιές και τα έθιμά του, ποιος ο λόγος να μείνει στην Ελλάδα –άλλωστε, εδώ ήμασταν και το τριήμερο που μόλις πέρασε.

Αν τα χίλια ευρώ σας ακούγονται… απάτη, είναι γιατί δεν έχετε διαβάσει ακόμα παρακάτω. Το άθροισμα προκύπτει με τον εξής απλό τρόπο: Αναζητήσαμε τα πιο value-for-money ξενοδοχεία σε κάποιες από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Κριτήριο για αυτά ήταν να είναι «αξιοπρεπή» -κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε τέσσερα αστέρια-, να συμπεριλαμβάνουν στην τιμή τους πρωινό -στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον- και να βρίσκονται σε πολύ κεντρικό σημείο. Έπειτα βρήκαμε τις οικονομικότερες πτήσεις για αυτές τις πόλεις, με αναχώρηση την 1η Απριλίου και επιστροφή στις 5 Απριλίου. Φροντίσαμε αυτά τα δύο κόστη να μην ξεπερνούν τα 600 ευρώ κατ’άτομο και υπολογίσαμε επιπλέον 400 ευρώ για ό,τι ξοδέψετε εκεί –φαγητό, ψώνια, εισιτήρια σε μουσεία και αξιοθέατα. Έτσι, προέκυψαν επτά εκπληκτικά και άκρως οικονομικά «ταξιδιωτικά πακέτα» για να περάσετε το καλύτερο Πάσχα της ζωής σας.

Κωνσταντινούπολη

Γιατί εκεί; Το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη έχει ιδιαίτερο χρώμα καθώς στην πόλη, στο Φανάρι, στεγάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η κατάνυξη είναι το χαρακτηριστικό των Άγιων Ημερών, καθώς όλες οι λειτουργίες τελούνται από τον ίδιο τον Πατριάρχη με την απαιτούμενη ευλάβεια.
Διαμονή
* Arden Hotel (φωτο): Πολυτελές, ζεστό, φιλόξενο και σε πολύ κεντρικό σημείο, στην παλιά πόλη Sultanahment, η διαμονή στο Arden Hotel για τέσσερα βράδια -από 1η έως 5 Απριλίου- ξεκινά από 500 ευρώ για ένα δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου πρωινού –κάνετε κράτηση εδώ.
* Taksim Gonen Hotel: Ακόμα πιο κεντρικά, πάνω στην πλατεία Taksim, το ομώνυμο ξενοδοχείο με τα λιτά, αλλά κομψά και λειτουργικά, δωμάτια προσφέρει δίκλινα τις ημέρες του Πάσχα και για τέσσερις διανυκτερεύσεις από 480 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού –κάνετε κράτηση εδώ.
Αεροπορικά εισιτήρια: Οικονομικότερη τιμή για 1η με 5 Απριλίου από την Olympic Air, στα 340 ευρώ ευρώ μετ’επιστροφής για ένα άτομο. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ
Σύνολο: Περί τα 600 ευρώ το άτομο, για την διαμονή σας και τα αεροπορικά εισιτήρια.
Τι άλλο θα κάνετε εκεί: Δείτε στα Σχετικά Άρθρα αφιέρωμα στην Κωνσταντινούπολη με τις πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Βαρκελώνη

Γιατί εκεί; Αν και περισσότερο φημισμένη για τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η Σεβίλλη, ωστόσο και η Βαρκελώνη έχει τις παραδόσεις της. Μία από αυτές είναι οι εορτασμοί της Κυριακής του Πάσχα, με μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ να λαμβάνουν χώρα σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης. Θα τα ανακαλύψετε καθώς θα κάνετε την βόλτα σας.
Διαμονή
* Ayre Hotel Rosellón (φωτο): Το κομψό design hotel Ayre βρίσκεται μερικά μόνο μέτρα από την περίφημη εκκλησία Sagrada Familia, την οποία σχεδίασε ο Gaudi και που έμεινε ανολοκλήρωτη καθώς ο Gaudi πέθανε στην πορεία της κατασκευής της –παρ’όλα αυτά είναι υπέροχη. Η διαμονή σας εκεί, σε δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 489 ευρώ για τέσσερα βράδια –στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται πρωινό. Κάνετε κράτηση εδώ.
* Wilson Boutique Hotel: Λίγο οικονομικότερο το συγκεκριμένο boutique hotel που προσφέρει για τις συγκεκριμένες τέσσερις νύχτες -1η με 5 Απριλίου- περιορισμένο αριθμό δίκλινων δωματίων, από 1.000 ευρώ στα 480 ευρώ για τέσσερα βράδια –στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται πρωινό. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Avinguda Diagonal, πολύ κοντά στην κεντρική αγορά της λεωφόρου Passeig de Gràcia. Κάνετε κράτηση εδώ.
Αεροπορικά εισιτήρια: Οικονομικότερη τιμή βρήκαμε στην Alitalia, με περίπου 250 ευρώ το άτομο -μετ’επιστροφής- αλλά ενδιάμεση στάση στην Ρώμη. Κάνετε κράτηση εδώ.
Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την Aegean, η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 447 ευρώ το άτομο, με την πτήση της επιστροφής μόνο να κάνει ενδιάμεση στάση στο Μόναχο. Κάνετε κράτηση εδώ.
Σύνολο: Από 500 έως 700 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο και την πτήση που θα επιλέξετε.
Τι άλλο θα κάνετε εκεί: Δείτε στα Σχετικά Άρθρα αφιέρωμα στην Βαρκελώνη με τις πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Βερολίνο

Γιατί εκεί; Αν θέλετε να «νιώσετε» Πάσχα στο Βερολίνο, μπορείτε να κάνετε Ανάσταση στην ελληνική εκκλησία Στέγκλιτς, όπου μετά το «Χριστός Ανέστη» γίνεται χαμός με τα βεγγαλικά, ακριβώς όπως στην Ελλάδα. Ωστόσο, αντιπροτείνουμε, αν προτιμάτε μία πιο πνευματική εμπειρία, να επισκεφθείτε είτε την πιο ήσυχη ρωσική εκκλησία της πόλης ή την ρουμάνικη, όπου όσοι έχουν βρεθεί εκεί λένε πως εντυπωσιάστηκαν από την υπέροχη εκκλησιαστική μουσική της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο παρέχει πολλές «θρησκευτικές» εναλλακτικές για το βράδυ της Ανάστασης.
Διαμονή
* Andel’s Hotel Berlin (φωτο): Με άψογο design και πανοραμική θέα από τους κοινόχρηστους χώρους του στο Βερολίνο, το μοντέρνο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται μερικές μόνο στάσεις -του τραμ- από την πολύ κεντρική πλατεία Alexanderplatz. Η διαμονή σας εκεί για τέσσερα βράδια σε δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 356 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάνετε κράτηση εδώ.
* Park Inn Berlin-Alexanderplatz: Κομψό και πολυτελές, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στην Alexanderplatz στο κέντρο του Βερολίνου, είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο της πόλης. Η διαμονή σας εκεί για τις τέσσερις νύχτες του τετραημέρου θα σας κοστίσει -από 940 ευρώ- 340,80. Στην τιμή, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται πρωινό. Κάνετε κράτηση εδώ.
Αεροπορικά εισιτήρια: Οικονομικότερη τιμή βρήκαμε στην εταιρία Air Baltic, στα 463 ευρώ για δύο άτομα, με ενδιάμεση στάση στη Ρίγα. Μπορείτε να κλείσετε τα συγκεριμένα εισιτήρια εδώ. εναλλακτικά, απευθείας πτήση για αυτές τις μέρες θα βρείτε μόνο από την Easy Jet, με το κόστος των εισιτηρίων να φτάνει τα 807,50 ευρώ για δύο άτομα. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια εδώ.
Σύνολο: Από 405 έως 570 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο και την αεροπορική εταιρία που θα επιλέξετε.
Τι άλλο θα κάνετε εκεί; Δείτε στα Σχετικά Άρθρα αφιέρωμα στο Βερολίνο με τις πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Πράγα

Γιατί εκεί; Γιατί μπορείτε να κάνετε Ανάσταση στην ορθόδοξη εκκλησία της πόλης, η οποία ιδρύθηκε από τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Ο ναός, μάλιστα, θεωρείται από τους Τσέχους ότι έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς εκεί κατέφυγαν διωκόμενοι σημαντικοί εκτελεστές των Ναζί, όταν η Τσεχοσλοβακία βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή. Οπότε, και πιστοί στην παράδοση θα μείνετε και θα γνωρίσετε το ορθόδοξο Πάσχα στο εξωτερικό.
Διαμονή
* Archibald City (φωτο): Τοποθετημένο σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, λίγα μόνο λεπτά από την κεντρική πλατεία Wenceslas, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Έτσι, για τέσσερις διανυκτερεύσεις εκεί, από 1η έως 5 Απριλίου, σε δίκλινο δωμάτιο θα πληρώσετε 341 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάνετε κράτηση εδώ.
* Golden Tulip Prague Terminus: Πολυτελέστερο, πλήρως ανακαινισμένο αλλά διατηρώντας το ρομαντικό art nouveau στιλ του, το ξενοδοχείο αυτό απέχει λίγα μόνο λεπτά με τα πόδια από τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης. Η διαμονή σας εκεί για τέσσερις νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 399,60 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάνετε κράτηση εδώ.
Αεροπορικά εισιτήρια: Οικονομικότερη είναι η πτήση της Lufthansa, με 288,50 ευρώ το άτομο, η οποία περιλαμβάνει ενδιάμεση στάση στη Φρανκφούρτη. Εναλλακτικά, για απευθείας πτήση, μπορείτε να επιλέξετε την Czech Airlines, με περί τα 415 ευρώ το άτομο. Μπορείτε να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια εδώ.
Σύνολο: Από 460 έως 615 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο και την αεροπορική εταιρία που θα επιλέξετε.
Τι άλλο θα κάνετε εκεί; Δείτε στα Σχετικά Άρθρα αφιέρωμα στην Πράγα με τις πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Φλωρεντία

Γιατί εκεί; Γιατί στην πανέμορφη, αναγεννησιακή αυτή πόλη η Ανάσταση αποτελεί σημαντικό γεγονός και γιορτάζεται με το εκρηκτικό έθιμο της «ανατίναξης του αμαξιού», το οποίο λαμβάνει χώρα στην κεντρική Πιάτσα Ντουόμο. Εκεί, την Κυριακή του Πάσχα, δύο λευκά βόδια σέρνουν στην πλατεία μία επίχρυση άμαξα, η οποία είναι γεμάτη πυροτεχνήματα, τα οποία λίγο αργότερα εκρύγνυνται σε ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ο θρύλος λέει ότι αν τα πυροτεχνήματα είναι επιτυχημένα, οι αγρότες της περιοχής θα έχουν καλή σοδειά.
Διαμονή
* Grand hotel Cavour (φωτο): Τοποθετημένο σε εξαιρετικό σημείο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας, το ξενοδοχείο αυτό εντυπωσιάζει με την αρχοντιά τους που παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές. Το δωμάτια είναι κομψά και περιποιημένα, με χειροποίητα έπιπλα αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η διαμονή σας εκεί για όλες τις ημέρες του Πάσχα θα κοστίσει 460 ευρώ για ένα δίκλινο χωρίς πρωινό, ενώ με το πρωινό η τιμή ανεβαίνει στα 564 ευρώ. Κάνετε κράτηση εδώ.
* Hotel Paris: Το ξενοδοχείο φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο απέχει μόνο πέντε λεπτά από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Το ντεκόρ τόσο των κοινόχρηστων χώρων όσο και των δωματίων παραπέμπει σε μεσαιωνικά σκηνικά, ωστόσο εκεί θα βρείτε όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η διαμονή σας εκεί σε δίκλινο δωμάτιο θα κοστίσει 468,60 ευρώ για τέσσερις διανυκτερεύσεις, από 1η έως 5 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. Κάνετε κράτηση εδώ.
Αεροπορικά εισιτήρια: Οικονομικότερη είναι η πτήση της Alitalia, στα 292 ευρώ το άτομο, η οποία, ωστόσο, πραγματοποιεί ενδιάμεση στάση στην Ρώμη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εδώ.
Σύνολο: Περί τα 530 ευρώ το άτομο.
Τι άλλο θα κάνετε εκεί; Δείτε στα Σχετικά Άρθρα αφιέρωμα στην Φλωρεντία με τις πιο χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

* Σημείωση: Οι ανωτέρω αναγραφόμενες τιμές ίσχυαν την στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v