Τρυγητός στην Αττική: Οινικά μυστικά στην... πόρτα μας

Στο Γκάζι μετακομίζει στις 8 Σεπτεμβρίου ο αττικός αμπελώνας, για να μας μυήσει –μέρες που είναι– στα μυστικά του τρύγου και του κρασιού, με εκθέσεις φωτογραφίας, wine parties, ξεναγήσεις και γαστριμαργικές απολαύσεις.
Τρυγητός στην Αττική: Οινικά μυστικά στην... πόρτα μας
Στο Γκάζι μετακομίζει από τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, ο αττικός αμπελώνας, για να μας μυήσει –μέρες που είναι– στα μυστικά του τρύγου και του κρασιού. Η πλέον υποτιμημένη τουριστικά οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, που βγάζει όμως μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες κρασιού, τραβά για λίγο την κουρτίνα της εσωστρέφειάς της και μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο των κρασιών της.

Οι γευστικές περιπλανήσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Ταλιάνη, και θέμα «Αμπελώνες», η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο ως και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008 (Αίθουσα Δ13 «Σιδηρουργείο», ώρες λειτουργίας 18:00-22:00). Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως: γευσιγνωσίες αττικών κρασιών σε συνδυασμό με προϊόντα ελληνικής γης, θεατρικό δρώμενο, wine party με τους παραγωγούς του Κόσμος FM 93,6.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων «Τρυγητός στη Αττική», κορυφώνεται την Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008, με ξεναγήσεις στον Αττικό Αμπελώνα και παρακολούθηση τρύγου για να καταλήξει στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη στις 18.00 με ένα άκρως γευστικό ταξίδι για όλους, με κρασιά της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής, συνοδευόμενο από φαγητό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την εκπομπή «Νηστικό Αρκούδι», χορό και θέαμα.

Την ημέρα των εγκαινίων, τον αττικό αμπελώνα θα παρουσιάσει ο «δικός μας» Θόδωρος Λέλεκας.

Θα σας δούμε εκεί!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v