Στο Φεστιβάλ Οινοξένεια θα ακούσεις άριες, θα δεις σινεμά και θα πιείς και το κρασί σου

Γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε οινοποιεία, ξεναγήσεις, σινεμά, μουσική. Όσα προλαβαίνεις να δεις μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου στο πληθωρικό οινικό φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ Οινοξένεια θα ακούσεις άριες, θα δεις σινεμά και θα πιείς και το κρασί σου

Το καλό κρασί το αγαπάμε, και τα φεστιβάλ που το τιμούν τα αγαπάμε κατιτίς παραπάνω, ιδιαίτερα αν έχουν ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα, όπως αυτό του φετινού Οινοξένεια.

Το Φεστιβάλ που διοργανώνει για δέκατη χρονιά ο Δήμος Αιγιαλείας είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή η οποία ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γευσιγνωσίες οίνου, ξεναγήσεις, επισκέψεις σε οινοποιεία πολιτιστικές δράσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών και άλλα τέτοια ωραία.

Αν βρεθείς λοιπόν αυτήν την εβδομάδα προς την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, ή αν θες να διοργανώσεις μια ωραιότατη εξόρμηση προς τα εκεί με αφορμή το Φεστιβάλ, δες παρακάτω μερικές από τις εκδηλώσεις που αξίζει να τσεκάρεις.

Ένα απόγευμα για μικρούς και μεγάλους: Φύση, τέχνη χρώματα, γευσιγνωσία οίνων

28 Αυγούστου, Οινοποιείο M20, Νερατζιές Αιγιαλείας, 18:00 - 21:00

Ανάμεσα στις αιωνόβιες ελιές, στον περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τέσσερα ξεχωριστά κρασιά σε μία μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας. Παράλληλα, τα πιτσιρίκια (ηλικίες από 6 έως 12 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια εικαστικών και φυσικής καλλιέργειας. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 699 523 4594

Βραδιά κλασικής μουσικής με άριες

29 Αυγούστου, Hotel Kanelli, 21:30

Στο Roof garden του ξενοδοχείου στα Σελιανίτικα Αιγίου θα απολαύσεις φημισμένες άριες της Όπερας από τη σοπράνο της όπερας της Βαρσοβίας, Justyna Reczeniedi και τη μετζοσοπράνο Barbara Kaczynska (από τη σχολή της διεθνούς φήμης καθηγήτριας φωνητικής Jagna Sokorska-Kwika), με ένα δροσερό ποτήρι κρασί από τις Πλαγιές της Αιγιάλειας.

Προβολή της ταινίας “Sideways”

29 Αυγούστου, Πλατεία Πλατάνου, 21.30

Στην πλατεία του χωριού το Φεστιβάλ στήνει τις οθόνες, τις μηχανές και προβάλλε την εμβληματική οινική ταινία Sideways του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη και πρεσβευτή των κρασιών της Αιγιάλειας, Alexander Payne, δοκιμάζοντας επιλεγμένους οίνους από τα οινοποιεία του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.

Αρχαιολογική περιήγηση – ξενάγηση στο Μουσείο Αιγίου

30 Αυγούστου, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, 09:30 - 22:30

Ώρα να ανακαλύψεις το πανέμορφο Μουσείο Αιγίου και τα σπάνια εκθέματά του. Η ξενάγηση στο Μουσείο, στα εκθέματα και τον Αχαϊκό αποικισμό θα γίνει από τον δρ. αρχαιολογίας κ. Aνδρέα Βόρδο. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αναχώρηση με τα Ι.Χ. προς το χωριό Κούμαρη (προσυγκέντρωση) και τον Αρχαιολογικό χώρο της Τραπεζάς, όπου θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια ξενάγηση από τον υπεύθυνο της ανασκαφής κ. Βόρδο, ανάμεσα στους αμπελώνες και με φόντο τη μαγευτική πανοραμική θέα.

Γευστικό ταξίδι στον χρόνο

1 Σεπτεμβρίου, Οινοποιείο Τετράμυθος, Άνω Διακοπτό, 18:00 - 21:00

Ένα γευστικό ταξίδι σε παλαιές εσοδείες με οδηγό τον κορυφαίο Έλληνα οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη. Σπάνιες εμφιαλώσεις, ώριμα λευκά και ερυθρά που αναδεικνύουν το συγκλονιστικό δυναμικό παλαίωσης των οίνων της Αιγιάλειας. Θα δοκιμαστούν και φιάλες μεγάλης συναισθηματικής αξίας που επέζησαν της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2007. Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η τηλεφωνική ή ηλεκτρονική κράτηση (26910-97500, [email protected]).

Προβολή του φιλμ Arcadia 1900

1 Σεπτεμβρίου, Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, 21:00 - 23:00

Εκατό χρόνια πριν, στη γειτονική Αρκαδία, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες για παραγωγή ποιοτικού κρασιού. Παρά τα διεθνή βραβεία, οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι διαπλεκόμενοι ανταγωνιστές ανατρέπουν τη θετική έκβαση. Ο σκηνοθέτης Κ. Σπυρόπουλος, ανασυνθέτει υπέροχα την εποχή και τους πρωταγωνιστές της. Στην ταινία, τον πατέρα αφέντη, υποδύεται ο μοναδικός Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Η παρουσία του σκηνοθέτη και των σύγχρονων ποιοτικών κρασιών των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια φωτίζουν την ταινία και την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.

Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW

2 Σεπτεμβρίου, Πέτρινο, Πλατεία Καλαβρύτων, 18:00 - 21:00

Η ζώνη της Ορεινής Αχαΐας και των πλαγιών της Αιγιάλειας, αναδύεται τελευταία ως μια από τις πιο συναρπαστικές οινικές περιοχές στην Ελλάδα, συνδυάζοντας τις σπάνιες (κυρίως αυτόχθονες) ποικιλίες όπως η Μαυροδάφνη, το Μαύρο Καλαβρυτινό, ο Σιδερίτης και το Λαγόρθι με την ηρωική αμπελουργία σε ακραία υψόμετρα και μεγάλες κλίσεις, πολύ συχνά, με την παρουσία παλαιών κλημάτων. Είναι ελάχιστες οι περιοχές στον κόσμο που μπορούν να επιδείξουν ανάλογη δυναμική και χαρακτηριστικά, παράγοντας ταυτόχρονα κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αυθεντικότητα. Το  masterclass θα παρουσιάσει ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης. Κρατήσεις θέσεων: Ηλέκτρα Τσίγκα, Τηλ: 6975539732 / E-mail: [email protected]

Cine… Τα τραγούδια μας

2 Σεπτεμβρίου, Κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, 21:00 - 21:00

Η Χριστίνα Τσιμπρή και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στα πιο εμβληματικά τραγούδια του παλιού και του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι δύο ερμηνευτές καλούν το κοινό σε μια μουσική διαδρομή με νοσταλγικές τζαζ, λαϊκές & ρετρό μελωδίες που ξεκινούν από τα ασπρόμαυρα καρέ των ταινιών της δεκαετίας του ’60 φτάνοντας στον σύγχρονο ήχο των soundtracks των τελευταίων δεκαετιών. Φυσικά, τα κρασιά των οινοποιών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια θα μας κρατούν συντροφιά.

Οδοιπορικό στο Κλήμα του Παυσανία

3 Σεπτεμβρίου, 10.00-18.00

Ο γεωπόνος Κώστας Μπακασιέτας (master αμπελουργίας – οινολογίας) μας υποδέχεται στο αρχαιότερο φυτό αμπέλου στην Ελλάδα, στο χωριό Παγκράτι, μας ξεναγεί και μας συνδέει με τις «Ημέρες Νεμέας» της γειτονικής αμπελουργικής περιοχής. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.00 από τα Καλάβρυτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v