Οι S.O.S σειρές ταινιών για παιδιά και..."παιδιά"

Πέντε σούπερ σειρές ταινιών που θα κρατήσουν καλή παρέα σε μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα στις γιορτές.
Οι S.O.S σειρές ταινιών για παιδιά και...παιδιά
Οι γιορτές του Πάσχα είναι εδώ και οι σχολικές διακοπές μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ή να τους επιτρέψουμε να ψυχαγωγηθούν με δραστηριότητες όχι μόνο διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές. Και τι καλύτερο από μια ωραία ταινία;

Τώρα που το σκεφτόμαστε, υπάρχει κάτι καλύτερο από απλώς μια καλή ταινία: Μια καλή σειρά ταινιών. Αυτόν τον Απρίλιο, βρείτε το παιδί μέσα σας και απολαύστε οικογενειακές στιγμές, διοργανώνοντας μαραθωνίους που θα συναρπάσουν εσάς και τα παιδιά. Παρακάτω, έχουμε πέντε από τις πιο αγαπημένες σειρές ταινιών για μικρά και μεγάλα παιδιά που θα σας κρατήσουν την καλύτερη παρέα.

Ice Age

Με πέντε σπαρταριστές ταινίες, η animation σειρά ταινιών της Εποχής των Παγετώνων μας συστήνει τον ξεκαρδιστικό Σκρατ και μας μυεί στις περιπέτειες της πιο πολυσυλλεκτικής προϊστορικής παρέας, μιας οικογένειας με μαμούθ, τίγρεις και σκιουράκια, που εκτός από άφθονο γέλιο, προσφέρει και μηνύματα οικολογικής συνείδησης και οικογενειακής ενότητας. Εξαιρετική η ιδέα της Nova να προγραμματίσει… μαραθώνιο αφιέρωμα Ice Age, τις ημέρες των γιορτών: Από τη Μεγάλη Δευτέρα ως τη Μεγάλη Παρασκευή, θα προβληθούν κάθε βράδυ στις 21.00 κατά σειρά, τα Ice Age (2002), Ιce Age: The Meltdown (2006), Ice Age: Dawn Of Dinosaurs (2009), Ice Age Continental Drift (2012), ενώ την Κυριακή του Πάσχα στις 22.00 θα παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα του Ice Age Collision Course. Φυσικά, μπορούμε να τα απολαύσουμε όλα οπότε και όσες φορές θέλουμε, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand με το πάτημα ενός κουμπιού που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, η Nova φροντίζει τους μικρούς της τηλεθεατές, καθιερώνοντας και επεκτείνοντας την παιδική της ζώνη με μια ώρα περισσότερου προγράμματος (7.30-9.30 κάθε πρωί από τις 10 ως τις 21 Απριλίου).  

Harry Potter

Μεγάλωσε μια γενιά παιδιών (κάθε ηλικίας) και συνεχίζει να το κάνει: Ο μαθητευόμενος μάγος που εμπνεύστηκε η J.K. Rowling, ξεκίνησε το κινηματογραφικό του ταξίδι το μακρινό 2001 με την Φιλοσοφική Λίθο και συνέχισε με την Κάμαρα με τα Μυστικά, τον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν, το Κύπελλο της Φωτιάς, το Τάγμα του Φοίνικα και τον Ημίαιμο Πρίγκιπα, μέχρι να φτάσει στο μεγάλο (διπλό) φινάλε του, τους «Κλήρους του Θανάτου», δέκα χρόνια αργότερα. Η ιστορία της μαγείας, τα λατινικά… ξόρκια, η ατρόμητη παρέα του Χάρι, της Ερμιόνης και του Ρον, οι ιπτάμενες σκούπες, τα μαθήματα στο Χόγκουαρτς, ο καλοσυνάτος Ντάμπλντορ και ο… Ακατανόμαστος γεμίζουν οκτώ συναρπαστικές, σκοτεινές αλλά όχι… ακατάλληλες περιπέτειες που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.

Toy Story

Η συγκινητική τριλογία της Pixar σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο τη μετάβαση σε μια νέα εποχή. Μια εποχή που από το παραδοσιακό animation της Disney, περάσαμε σε τεχνολογικά προηγμένο θέαμα, κατασκευασμένο στον υπολογιστή, αλλά χωρίς να στερείται καθόλου βαθιών νοημάτων και «ψυχής». Μέσα από τις τρεις ταινίες της σειράς, που κυκλοφόρησαν το 1995, το 1999 και το 2010 αντίστοιχα, οι μεγάλοι θα γυρίσουν τον χρόνο πίσω στην παιδική τους ηλικία και οι μικροί θα μυηθούν στον κόσμο των παιχνιδιών που… ζωντανεύουν. Στην πρώτη ταινία, παρακολουθούμε την παρθενική περιπέτεια των παιχνιδιών του μικρού Άντι, τον Σερίφη Γούντι, του Buzz Lightyear και της παρέας τους. Στο πρώτο σίκουελ, ο Γούντι κινδυνεύει να πωληθεί σε ένα μουσείο παιχνιδιών και οι φίλοι του αποφασίζουν να τον σώσουν, ενώ στο Toy Story 3, η συγκίνηση χτυπά κόκκινο καθώς ο Άντι ενηλικιώνεται και καλείται να αποχωριστεί τα παλιά του παιχνίδια. Σημειώστε ότι η εταιρία ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και Toy Story 4 που καταφτάνει το 2018.

Kung Fu Panda

Μπορεί ένα panda να γίνει… δάσκαλος των πολεμικών τεχνών; Στο Kung Fu Panda 1 (2008) sε μια μακρινή χώρα της Ασίας, ένα τεμπέλικο αλλά ονειροπόλο panda με το όνομα Πο χρίζεται ο εκλεκτός για να σώσει τον λαό από μια μεγάλη απειλή και πρέπει να πείσει τους πάντες – αλλά και τον εαυτό του – ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο Πο μας αποδεικνύει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά – ένα μήνυμα που καλό είναι να υπενθυμίζουμε σε εμάς και τα παιδιά μας. Στην δεύτερη ταινία (2011), ο Πο ψάχνει περισσότερα για την ταυτότητά του, αναζητώντας τους πραγματικούς του γονείς, ενώ στο Kung Fu Panda 3 (2016), ο Πο καλείται να επεκτείνει τις γνώσεις του και σε νέες πολεμικές τέχνες για να σώσει την Ειρηνική Κοιλάδα του, πάντα με το χιούμορ και τις σπαρταριστές ατάκες για τις οποίες αγαπήθηκε.

Το Χρονικό της Νάρνια

Από τις πιο θεαματικές μεταφορές επικών παραμυθιών στο σινεμά, οι τρεις περιπέτειες της Νάρνια, βασισμένες στα βιβλία του C.S. Lewis, απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Στο «Λιοντάρι, την Μάγισσα και την Ντουλάπα» (2005), παρακολουθούμε τέσσερα παιδιά να ταξιδεύουν μέσα από μια ντουλάπα σε έναν μυθικό κόσμο, τη Νάρνια, όπου καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ένα λιοντάρι για να αντιμετωπίσουν την Λευκή Μάγισσα που απειλεί τη χώρα με αιώνιο χειμώνα. Στον «Πρίγκιπα Κάσπιαν» (2008), τα τέσσερα παιδιά επιστρέφουν στη Νάρνια… 1300 χρόνια αργότερα, για να βοηθήσουν τον Κάσπιαν να διεκδικήσει τον θρόνο από τον διεφθαρμένο θείο του. Στην τελευταία περιπέτεια, τον «Ταξιδιώτη της Αυγής» (2010), οι δύο νεότεροι από την παρέα των τεσσάρων επιστρέφουν για άλλη μια φορά στη Νάρνια με τον ξάδερφό τους, για να ξανασυναντήσουν τον Κάσπιαν και να διασώσουν επτά άνδρες και να πολεμήσουν το κακό που απλώθηκε στο νησί. Αυτή την στιγμή, βρίσκεται στα σκαριά η τέταρτη περιπέτεια της σειράς, με τίτλο «Η Ασημένια Καρέκλα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v