TastePlease: Οι σεφ της διπλανής πόρτας

Σου αρέσει το μαγείρεμα; Θες να… τραπεζώσεις κόσμο και να πληρωθείς γι’ αυτό; Μια νέα πλατφόρμα που λειτουργεί και στην Ελλάδα λύνει χέρια και ανοίγει την όρεξη.
TastePlease: Οι σεφ της διπλανής πόρτας

Τετάρτη 21 Φλεβάρη. Περιοχή: Αμπελόκηποι. Ώρα 19.00.

Ο σεφ Αλέξανδρος Πανδής και η ομάδα του Dining2perfection καλούν – άγνωστο – κόσμο σε ένα ωραιότατο σπίτι, έχοντας ετοιμάσει ένα μενού που θυμίζει αντίστοιχο γκουρμέ εστιατορίου, σε πολύ πιο οικείο όμως περιβάλλον.

Οι θέσεις έχουν κλείσει. Είμαστε έξι άτομα γύρω από ένα τραπέζι και ο Αλέξανδρος έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει το πρώτο πιάτο, ένα ελληνικό cheesecake με παντζάρι και Γκερεμέζι.

Τι γίνεται ρε παιδιά;

TastePlease γίνεται. Ήτοι μια σχετικά νέα πλατφόρμα, στην οποία εγγράφεσαι δωρεάν και ξεκινάς το γευστικό σου ταξίδι είτε από την πλευρά του επισκέπτη είτε από εκείνη του οικοδεσπότη. Vegan; Ελληνική; Παραδοσιακή; Μοντέρνα; Έθνικ; Όλες οι κουζίνες χωράνε εδώ.

Επιλέγεις τι κουζίνα σου αρέσει και ψάχνεις τι «παίζει» στην ευρύτερη περιοχή σου. Κλείνεις θέση, πληρώνεις με κάρτα και voila, όπως κι εμείς, βρίσκεσαι σε μια σπιτική τραπεζαρία, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, να συμμετέχεις σε ένα ωραιότατο δείπνο.

Γαστρονομική κοινωνικοποίηση. Τι καλύτερο;

Ο Αλέξανδρος είναι από τους πρώτους χρήστες που έστησαν τραπέζι μέσω της πλατφόρμας. Αν τσεκάρεις τώρα, τα τραπέζια που παίζουν στην Αθήνα – και στην Ελλάδα – οι (επαγγελματίες και μη) σεφ αυξάνονται και πληθαίνουν.

Και γιατί όχι; Η ιδέα είναι αρκετά νόστιμη (χα!) και απευθύνεται σε όλους. Ανεξαρτήτως από το αν έχεις πτυχίο στη Μαγειρική, μπορείς κι εσύ να στήσεις το δικό σου event μέσω της πλατφόρμας, να παρουσιάσεις το μενού σου και όσοι πιστοί – και πεινασμένοι – προσέλθουν. Η πλατφόρμα θα σου κρατήσει ένα 10% επί της πληρωμής ανά άτομο που θα συμμετέχει.

Ύστερα θα σε βαθμολογήσουν ανάλογα την εμπειρία τους και όπως γίνεται σε αντίστοιχες πλατφόρμες η συνολική σου βαθμολογία θα φανεί στο προφίλ σου αποτελώντας δέλεαρ ή… φόβητρο για τους επόμενους επίδοξους φαγανούς επισκέπτες.

Στο τραπέζι που στήθηκε εκείνο το βράδυ στους Αμπελόκηπους πάντως, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο όμορφα απ’ ό,τι περιμέναμε. Καμία άβολη στιγμή, κανένα τρακ, καμία ατάκα τύπου «κι εσείς με τι ασχολείσθε;», κανένα στομάχι αδειανό. Κανένα καμένο χταποδάκι. Κανένα maalox μετά.

Έχει πλάκα άλλωστε να συναντιέσαι με άλλους ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, αλλά και να μπορείς άφοβα να παρενοχλείς λεκτικά τον σεφ τη στιγμή που ετοιμάζει, για παράδειγμα, ένα τραγανό γουρουνάκι με πράσο και μάραθο ρωτώντας τον πληροφορίες για το πιάτο.

Ιδού και το μενού εκείνης της βραδιάς:



Ιδού και ο συντάκτης του άρθρου να το παίζει fit τρώγοντας σαλάτα:



Ιδού και το βλέμμα του όταν ο σεφ προσπαθεί – μάταια – να του εξηγήσει ότι το Γκερεμέζι είναι τυρί και όχι μπαράκι στο Μεταξουργείο:


Όταν στα σκάει το χταποδάκι με χειροποίητα ζυμαρικά:



Όταν γυρνάς την πλάτη στο γουρουνάκι με πράσινο και μάραθο:



Και μερικές ακόμα για να σας τρέξουν τα σάλια




 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Φωτογραφίες: FIlio Magenta, Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v