Bowling: Στο κυνήγι της… τρύπιας μπάλας

Το άθλημα με τις καλοστημένες κορίνες, τις βαριές μπάλες και τα περίεργα παπούτσια είναι μία από τις αγαπημένους διεξόδους για διαφορετική διασκέδαση στο τέλος της μέρας. Συγκεντρώσαμε τους καλύτερους διαδρόμους «απογείωσης», που μας περιμένουν για strike.
Bowling: Στο κυνήγι της… τρύπιας μπάλας
του Γιώργου Κόκουβα

Το bowling, αγαπημένο χόμπι πολλών, καλεί τον κάθε παίκτη να ρίξει με κάθε του «μπαλιά» όσες περισσότερες κορίνες μπορεί στο τέρμα του διαδρόμου, κερδίζοντας τους αντίστοιχους πόντους. Το bowling εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τους βασικούς του κανόνες που ισχύουν μέχρι και σήμερα, το 1895 στη Νέα Υόρκη. Πιστεύεται δε ότι στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι είχαν επινοήσει ανάλογες δραστηριότητες για να περνούν την ώρα τους.

Στην Ελλάδα το δημοφιλές σπορ έφτασε το 1972, σε μία αίθουσα του ξενοδοχείου Apollon Palace στο Καβούρι. Την ίδια χρονιά άρχισαν να εμφανίζονται μία-μία σαν τα μανιτάρια οι αίθουσες bowling και μέχρι σήμερα, υπάρχουν σταθεροί φίλοι αλλά και επαγγελματίες του αθλήματος, που το τιμούν ανελλιπώς με τα strike και τα spare τους.

Επειδή ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς ονειρεύεστε ήδη την στιγμή που θα πατήσετε το γυαλιστερό παρκέ ενός διαδρόμου, περνάμε αμέσως στο πρακτικό κομμάτι. Ποιες είναι οι «οάσεις» με τις κορίνες μέσα στην πόλη και πόσο θα σας κοστίσει μία παρτίδα bowling; Συγκεντρώσαμε έξι προτάσεις για bowl-διασκέδαση, που θα ζήλευε και ο φαν του είδους Fred Flinstone και σας τις παρουσιάζουμε.

*Σημείωση: Οι τιμές που αναφέρονται αφορούν ενήλικες. Για ειδικές μαθητικές τιμές, επικοινωνήστε με τις αίθουσες.

Bowling Center Πειραιά, Προφήτης Ηλίας
Το ιστορικό «γήπεδο» bowling του Μεγάλου Λιμανιού βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία από το 1972. Εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη αίθουσα bowling της Ελλάδας, καθιστώντας τον λόφο «γενέθλιο χώρο» του παιχνιδιού.

Στο Bowling Center (Προφ. Ηλίας, Καστέλα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4138006) θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε στα throws στο υπόγειο του συγκροτήματος που φιλοξενεί τους διαδρόμους. Αυτό που θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε όμως από αυτό το μέρος είναι η θέα από το café-restaurant του Bowling Center. Μόλις ανεβείτε από το υπόγειο προς τα μπαλκόνια του café, το βλέμμα σας θα «χαθεί», όσο θα χαλαρώνετε ανάμεσα στις παρτίδες.

Super Bowl, Αγ.Ιωάννης Ρέντη 
Οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις bowling της χώρας «στρατοπέδευσαν» στου Ρέντη, απέναντι από τα Village. Με τριάντα διαδρόμους και ατέλειωτο παιχνίδι από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 2.00 τα ξημερώματα, το Super Bowl (Καναπιτσερί 10, Ρέντη, τηλ.:210 5615043) χρεώνει τις πρωινές σας «μπαλιές» 3,5 ευρώ, ενώ τα απογεύματα των καθημερινών το κάθε παιχνίδι κοστίζει 5 ευρώ ανά άτομο. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η τιμή ανεβαίνει στα 5,80 ευρώ, ενώ οι Πέμπτες είναι ημέρες προσφοράς, καθώς με 10,80 ευρώ μπορείτε να παίξετε όσο θέλετε, αρκεί να είστε τέσσερα άτομα.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης τριάντα τραπέζια μπιλιάρδου και δέκα τραπέζια ping-pong για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και σε αυτά τα hobbies, ενώ λειτουργεί και café για όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το παρκέ.

Cosmos 1 (Αγ.Ιωάννης Ρέντης) και Cosmos 2 Bowling  (Μπουρνάζι)
Στο κέντρο bowling Cosmos 1 (Θηβών 226 & Παρνασσού - Άγιος Ιωάννης Ρέντης, τηλ.:210 4257201) θα βρείτε 14 διαδρόμους για να ξεδιπλώσετε τα ταλέντο σας στα strike. Η τιμή ξεκινά τις καθημερινές από τα 3,5 ευρώ τα πρωινά και μετά τις 5μ.μ. φτάνει τα 4,5 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα, ένα παιχνίδι θα σας στοιχίσει 4,5 ευρώ μέχρι τις 2μ.μ. και τα απογεύματα 5 ευρώ.

Στο Cosmos 2 Bowling (Τεύθιδος 7, τηλ.: 210 5785900), μία ανάσα από την πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι, βρήκε τον φυσικό του χώρο ο κόσμος του bowling. Με διοργανώσεις τουρνουά για ερασιτέχνες αλλά και πιο «ψαγμένους» σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και με τους υπεύθυνους του κέντρου να προτίθενται να σας μάθουν αφιλοκερδώς τα κόλπα του bowling αν είστε «πρωτάρηδες», η ενασχόλησή σας με το σπορ θα γίνει παιχνιδάκι.

Στο Cosmos 2 υπάρχει και εξειδικευμένο ProShop για όσους θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα εργαλεία (ειδικά παπούτσια, μπάλες, αλλά και στέκες για μπιλιάρδο). Παράλληλα, υπάρχουν ειδικές τιμές για άτομα με ειδικές ανάγκες και διεξάγονται ειδικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Blanos Bowling , Γλυφάδα 
Στο κέντρο Bowling Blanos (Δούσμανη & Βασ. Γεωργίου 81, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8980159) το παιχνίδι παίρνει άλλες διαστάσεις. Στις εγκαταστάσεις του ξεκινά τον Οκτώβρη μαθήματα η Ακαδημία Bowling για παιδιά γεννημένα από το 1994 ως το 2002, ενώ διοργανώνονται επιτυχημένα παιδικά πάρτι αλλά και roller skating events στην ειδική αίθουσα του κέντρου.

Το «εισιτήριο» για τον διάδρομο στοιχίζει 5 ευρώ τις καθημερινές και 5,5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη η Γλυφάδα «μυρίζει» bowling nights με την ειδική τιμή των 3,5 ευρώ.

Village Fun&Bowl, The Mall, Μαρούσι 
Στον εμπορικό «παράδεισο» της Νερατζιώτισσας, τα Village επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη για τους φαν του bowling. Στον 3ο όροφο του Mall βρίσκεται το Village Fun&Bowl με 14 διαδρόμους έτοιμους για strike «απογείωσης», αλλά και άλλα interactive games.

Παράλληλα, μεγάλες οθόνες παίζουν τα κινηματογραφικά τρέιλερ, προσφέροντάς σας μια εμπειρία παιχνιδιού και θεάματος ταυτόχρονα. Ο χώρος λειτουργεί από τις 10π.μ. ως τις 2μ.μ. και η τιμή για κάθε παιχνίδι bowling βρίσκεται στα 5,30 ευρώ τις καθημερινές ή στα 5,80 ευρώ για τα Σαββατόβραδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v