Αυτά είναι τα φθηνότερα ποτά στο κέντρο

Στο Θησείο, τα Εξάρχεια, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο, τα ποτά μας κοστίζουν 5€ ή και λιγότερα. Βάζετε στοίχημα;
Αυτά είναι τα φθηνότερα ποτά στο κέντρο
Κόκκινος Λωτός 
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3801380



Η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό όταν μας ρωτάνε «πού να πάμε για φτηνά ποτά;», ο λαοφιλής Λωτός φτιάχνει φοβερά και τρομερά κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε με λιγότερα από 5€ όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Δοκιμάστε το Zombie, ή το Μοχίτο Φράουλα, ή αφήστε τους μπάρμεν να αυτοσχεδιάσουν –το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σας εντυπωσιάσει. Αν προτιμάτε το ποτό σας straight, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 4,50€. Παίζει και ωραίες μουσικές, μακριά από τις βαρετές jazz-o-funkιές που μαστίζουν την Αθήνα. Γεμίζει σχεδόν καθημερινά, αν όμως έρθετε αρκετά νωρίς (πριν τις 21.00) ή αρκετά αργά (μετά τη 1.00) έχετε αυξημένες πιθανότητες για μια θέση στον ήλιο… ή στο μπαρ.

Drugstore 
Παλλάδος 17, Ψυρρή, τηλ.: 6979709743



Με μότο του «φθηνότερα από το να μείνεις σπίτι», το πολύχρωμο, κεφάτο, βγαλμένο από τα φοιτητικά μας χρόνια Drugstore υπόσχεται πως όσο περισσότερο πίνεις τόσο λιγότερα πληρώνεις. Για του λόγου το αληθές, τα τρία ποτά εδώ κοστίζουν 10€, τα πέντε 15€, τα οκτώ ποτά μόλις 19,5€ (που σημαίνει λιγότερα από 2,50€ το καθένα). Αν προτιμάτε να βολτάρετε στου Ψυρρή με ποτό ανά χείρας, το take away δεν ξεπερνά τα 2,50€ το ποτό (από το πρώτο ποτό) και τα 3,50€ για το κοκτέιλ. Ο χώρος νοικιάζεται επίσης για πάρτι και εκδηλώσεις, χωρίς κόστος –πληρώνετε μόνο ό,τι πιείτε. Περισσότερα εδώ.

Πικάπ 
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079



Ίσως το πιο κουλ μπαράκι του Θησείου, το Πικάπ παίζει ωραίες μουσικές που ροκίζουν (της συνομοταξίας των Killers, Black Keys, Thievery Corporation και πάει λέγοντας) και δυναμώνουν όσο περνά η ώρα. Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια, και δε μας χρεώνει περισσότερα από 5€ για το κάθε ποτό αργότερα. Μας αρέσει, εκτός όλων των άλλων, και για τη διακόσμησή του με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, το νοσταλγικό μωσαϊκό στο πάτωμα και το φωτιστικό που είναι φτιαγμένο από παλιές κασέτες στο ταβάνι.

Blackbird
Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ.: 2103300557



Τα ποτά του κοστίζουν 5€, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που το αγαπάμε. Μικρούλι, στιλάτο και μονίμως γεμάτο, το εξαρχειώτικο Blackbird στολίζεται με παλιά εξώφυλλα του Rolling Stone και υπερ-κουλ τοιχογραφίες, και αγαπάει την καλή ροκ(ίζουσα) μουσική απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και Rolling Stones έχουμε ακούσει εδώ, και Skatalites, και Killers, και Offspring, και Eric Clapton, και metal αφιερώματα. Τα live που άφησαν εποχή τον περασμένο χειμώνα αναμένεται να ξαναμπούν σύντομα δυναμικά στο πρόγραμμα –μείνετε συντονισμένοι, εδώ.

Συντρίμμι 
Αμφικτύονος 33, Θησείο, τηλ.: 213 0446962



Στην κουκλίστικη μονοκατοικία του 19ου αιώνα με την εσωτερική αυλίτσα που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το Paralelo 33, βρίσκουμε πλέον ένα πανέμορφο συνεργατικό καφενείο που λέγεται Συντρίμμι, και σερβίρει από το πρωί ως το βράδυ ωραία καφεδάκια, νόστιμα τσιμπολογήματα από έλληνες μικροπαραγωγούς για να συνοδεύσουμε τις ρακές και τα κρασάκια μας, και φθηνά ποτά στα 5€. Φιλοξενεί συχνά-πυκνά και βραδιές με ζωντανή μουσική (με μπουζούκι και κιθάρα, ενίοτε και ούτι και κανονάκι) και βραδιές αφήγησης, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ

500 Μίλια Μακριά  
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3413563



Ένα από τα ομορφότερα café-bar του Μεταξουργείου, χειροποίητο όπως και τα υπόλοιπα στη γειτονιά του, απλώνει τα τραπεζάκια του στον σούπερ ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Σαλαμίνος τα ηλιόλουστα μεσημέρια, έχει και έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο. Μας σερβίρει από νωρίς ωραία καφεδάκια (στα 2€) και καθαρά ποτά (στα 5€) αργότερα, υπό τους ήχους μουσικών που ροκίζουν –παίζουν όμως σε ιδανικά χαμηλή ένταση. Είναι, επίσης, απολύτως pet friendly, οπότε μπορείτε άνετα να φέρετε μαζί και τους τετράποδους φίλους σας. Αν πεινάσετε, σερβίρει νοστιμότατα τσιμπολογήματα, αλλά και ζουμερά burgerίδια. Διοργανώνει και πολλά ενδιαφέροντα events, πάρτι, βραδιές παιχνιδιού και άλλα τέτοια –μείνετε συντονισμένοι, εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v