Σαββατιάτικη βόλτα στην παλιά Αθήνα

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στο Μοναστηράκι, πιάνουμε τραπέζι για μεζεδάκια στα Καραμανλίδικα του Φάνη και χορεύουμε σε ένα street party στην Αιόλου.
Σαββατιάτικη βόλτα στην παλιά Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Καλοκαιρινός προβλέπεται ο καιρός του Σαββάτου, κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε κατεβαίνοντας με το μετρό στο Μοναστηράκι, για να βολτάρουμε στα δρομάκια του, να χαζέψουμε όλο και κάποιο θέατρο του δρόμου που θα έχει στηθεί στην πλατεία, και εν συνεχεία να πιάσουμε τραπεζάκι για μεσημεριανό σε ένα υπέροχο ρετρό μεζεδοπωλείο.

Μεσημεριανό στα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Γεράνι, τηλ: 2103254184

Στα μαρμάρινα τραπεζάκια αυτού του γλυκύτατου παντοπωλείου-μεζεδοπωλείου, η παλιά Αθήνα συναντά την Κωνσταντινούπολη πάνω από μεζέδες με πρωταγωνιστές τον παστουρμά και το σουτζούκι. Αγαπημένη μας γωνιά, όσο ακόμα οι μεσημεριανές λιακάδες καλά κρατούν, είναι η στενόμακρη αυλίτσα στο πίσω μέρος, το απόλυτα αστικό ρετρό σκηνικό για τα σαββατιάτικα φαγοπότια μας.



Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Απίθανα χειροποίητα ντολμαδάκια, καυτερό σουτζούκι «πύραυλο» όνομα και πράγμα, θεσπέσιο καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τραγανά παστουρμαδοπιτάκια, μυρωδάτα αυγά μάτια με σουτζούκι, μεταξύ άλλων. Συνοδεύουμε με ωραιότατα κρασιά, ή μυρωδάτο τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο, με κερασμένο γιαουρτάκι με γλυκό του κουταλιού στο τέλος. Οι γλυκατζήδες, σημειώστε ότι εξαιρετικός είναι και ο χειροποίητος μπακλαβάς –Βηρυττού (ήτοι χωρίς σιρόπι) ή πολίτικος (με σιρόπι).

Απογευματινή βόλτα στο Θησείο

Για να κάψουμε τις θερμίδες του μεσημεριανού, θα περπατήσουμε ως το Μοναστηράκι, και εν συνεχεία μέσα από τον πολύβουο πεζόδρομο της Αδριανού προς το Θησείο, απ’ όπου μπορούμε να ξεστρατίσουμε είτε προς τον λόφο του Φιλοπάππου, για να απολαύσουμε ένα από τα τελειότερα αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα, είτε προς την Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να αράξουμε στα πεζούλια της ακούγοντας τις μουσικές των πλανόδιων, και χαζεύοντας τα φώτα της Ακρόπολης να ανάβουν.

Βράδυ με Barbecue Street Party

Το καθιερωμένο BBQ Street Food Party του Μama Roux, «πιστό» στο φθινοπωρινό του ραντεβού, επιστρέφει στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Αιόλου. Φαγητό, ποτό, μουσική, όλα σε street εκδοχή, με έμπνευση από τον Αμερικάνικο Νότο, υπόσχονται να μας τηλεμεταφέρουν στο κλίμα χαράς της Νέας Ορλεάνης, της πιο ζωντανής πόλης του κόσμου.



Όπως σε κάθε Street Food Party, το φαγητό βγαίνει στο δρόμο. Οι κλασσικές γεύσεις Gumbo Soup, Corn on the Cob και Southern Potato Salad παντρεύονται με Burgers και Super Burrito ενώ το street food menu θα ολοκληρώσουν τα Τexas BBQ πιάτα. Ο κατάλογος των cocktails θα ανανεωθεί με homemade υλικά για να απογειώσει τη Southern εμπειρία, ενώ για τους fans της μπύρας θα υπάρχει ειδικό beer station, όπου θα ρέει άφθονη.

Οι Gumbo Ya Ya feat. Sugahspank, η μπάντα του John Higgins που γνωρίσαμε μέσα από τα Street Food Parties του Μama-Roux, θα παίξει live Rythmes & Blues μουσικές μετατρέποντας τον πεζόδρομο της Αιόλου σε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από γεύσεις, μυρωδιές και funky μουσικές. Λεπτομέρειες εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v