Στο Μοναστηράκι, οι καφέδες μας έχουν θέα Ακρόπολη

Η βόλτα μας αυτό το Σάββατο ξεκινά με πεντανόστιμα μεζεδάκια σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την παλιά Αθήνα, και συνεχίζει με καφεδάκι… φάτσα στην Ακρόπολη.
Στο Μοναστηράκι, οι καφέδες μας έχουν θέα Ακρόπολη
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, θα ξυπνήσουμε νωρίς για να βολτάρουμε στο κέντρο, να περπατήσουμε στους ωραιότερους πεζόδρομους της πόλης, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Αποστόλου Παύλου και την Αδριανού προς το Μοναστηράκι –πόσο ακόμα θα μας επιτρέπει ο καιρός να το κάνουμε αυτό;– και να πιάσουμε, μεσημέρι πια, τραπεζάκι για μεζεδοκατάνυξη απέναντι από τη Μητρόπολη.

Μεσημέρι με μεζεδάκια στο Σερσέ λα Φαμ
Μητροπόλεως 46, κέντρο, τηλ.: 210 3222020



Ένας γλυκύτατος μεζεδο-καφενές βγαλμένος από την παλιά Αθήνα φροντίζει για τα μεσημεριανά –και όχι μόνο– τσιμπούσια μας, με τα απίθανα μεζεδάκια του να προσγειώνονται επάνω στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, ανάμεσα σε νοσταλγικές ταπετσαρίες, ρετρό μωσαϊκά και στιλάτους πολυελαίους. Το μενού αλλάζει τακτικά, και βρίσκεται αυτές τις μέρες σε φάση ανανέωσης εν όψει του χειμώνα, αλλά αν τα πετύχετε αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα σουτζουκάκια σχάρας με σάλτσα μαυροδάφνης, το ψαρονέφρι με σάλτσα Ρετσίνας και φέτα, το βελούδινο χούμους ρεβιθιού που έρχεται σερβιρισμένο σε βαζάκι μαρμελάδας, και τις πατατούλες με κασέρι και σαλάμι Λευκάδας. Για ένα πλήρες τσιμπολόγημα, με εξαιρετική κρητική ρακή, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Απόγευμα με καφεδάκι στην ταράτσα του Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192



Όσο ακόμα ο φθινοπωρινός καιρός μας κάνει το χατίρι (η πρόγνωση για το Σάββατο λέει 21 βαθμούς το απόγευμα) δεν χάνουμε ευκαιρία να ανέβουμε… στα ψηλά, για μερικά τελευταία ηλιοβασιλέματα με φόντο την Ακρόπολη. Το ολοκαίνουριο Anglais, στον έκτο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου ελάχιστα βήματα μακριά από την πλατεία στο Μοναστηράκι, αποτελεί το τέλειο σκηνικό για να τα απολαύσουμε: Ρετρό πλακάκια, παστέλ χρώματα, και συγκλονιστική θέα στον Παρθενώνα. Ανοίγει από τις 15.00 το μεσημέρι, για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι και φαγητό, ενώ αν θελήσετε και ένα… early drink ο κατάλογος με τα κοκτέιλ του περιλαμβάνει μικρά αριστουργήματα «βαφτισμένα» από την Ιστορία της Αγγλίας, όπως το General Montogomery με τζιν, εσπρέσο, λάιμ και τόνικ, το A Mindsummer Nights Dream με τεκίλα, μάνγκο και ταμπάσκο, και το The Crinoline με τζιν, φράουλα, λεμόνι και τόνικ. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

Βράδυ με κινηματογραφικές μουσικές στο ΚΠΙΣΝ

Μελωδίες από αγαπημένες ταινίες όπως ο Ε.Τ., ο Ταξιτζής, η Chinatown, το Βασικό Ένστικτο, η Λίστα του Σίντλερ, οι Επικίνδυνες Αποστολές, και πολλές ακόμη θα ερμηνεύσει στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ο Γάλλος βιρτουόζος πιανίστας και συνθέτης Jean-Michel Bernard, με τη συνοδεία της Κιμίκο Όνο στα φωνητικά και την Οσγκέ Ιλερί-Χριστόπουλος στο τσέλο. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v