Πάμε για ποτό… με το μετρό!

Μερικά από τα ωραιότερα μπαράκια της Αθήνας κρύβονται γύρω από τους σταθμούς του μετρό και ανοίγουν από νωρίς, για να προλάβουμε το τελευταίο δρομολόγιο.
Πάμε για ποτό… με το μετρό!

Spoiled 

Στάση: Δάφνη (κόκκινη γραμμή)
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, τηλ.: 210 9757386



Αν μας ρωτάτε, πιστεύουμε ότι σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου –κι αν δεν πιστεύετε εμάς, θα σας πείσει μια δοκιμή του Little Prince με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας, ή του Captain Barbossa, με ρούμι Sailor Jerry, σιρόπι κανέλας, μήλο και Vinsanto. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο εδώ, για να πάρετε μερικές ακόμα ιδέες. Κατά τα λοιπά, το Spoiled είναι μικρούλι, στιλάτο και κεφάτο, απλώνει και τραπεζάκια στη στοά που το φιλοξενεί για (ψευδ)αίσθηση καλοκαιριού. Φιλοξενεί συχνά-πυκνά και events σαν αυτό της ερχόμενης Κυριακής που υπόσχεται να μας μυήσει στην περουβιανή κουζίνα και τα κοκτέιλ με βάση το περουβιάνικο Pisco.

Μπαραλλού

Στάση: Αργυρούπολη (κόκκινη γραμμή)
Μαρ. Γερουλάνου 115, τηλ: 21 1213 7370



Μας συστήνεται ως «εναλλακτικό στέκι» και τιμά τον τίτλο του στο έπακρο, με σούπερ κουλ αταίριαστα έπιπλα, με πολλές και διαφορετικές μπύρες στα ποτήρια μας, αλλά και με οινόμελα και ρακόμελα να ρέουν άφθονα, σπιτικά tapas για να μην κατέβουν όλα αυτά ξεροσφύρι, και με ωραίες μουσικές που ροκίζουν, ξεφεύγοντας από τη νόρμα της funk-o-jazz. Φτιάχνει, βέβαια, και κοκτέιλ τα οποία αξίζουν μια και δυο και τρεις δοκιμές –στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγεται το φρουτένιο Passionate Rum Punch. Έχει και ωραιότατες τιμές: από 3,50€ οι μπύρες, 6€ τα ποτά, 7€ τα κοκτέιλ.

Τζώννυ Ντέπυ

Στάση: Χολαργός (μπλε γραμμή)
Μεσογείων 234, τηλ.: 21 0654 2082



Το πιο «κεντρίζον» μπαράκι του Χολαργού έχει μια υπέροχη, στενόμακρη αυλίτσα, στην οποία απλώνει χρωματιστές καρέκλες, τραπεζάκια, και ξύλινους πάγκους ντυμένους με αφράτες μαξιλάρες. Έχει, επίσης, για όνομα το πιο χολιγουντιανό λογοπαίγνιο της Αθήνας –συγχαρητήρια για τη σύλληψη αξίζουν στους ιδιοκτήτες του, που τυγχάνει να ακούν σε αυτά τα ονόματα. Δυο βήματα από την έξοδο του σταθμού του μετρό στον Χολαργό, ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια, και το γυρνά όσο περνά η ώρα σε καλοφτιαγμένα ρακόμελα και ιδιαίτερα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 7€. Έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα, αν πεινάσετε, παίζει και ωραίες «γκρουβάτες» μουσικές που δυναμώνουν όσο περνά η ώρα.

Kika

Στάση: Περιστέρι (κόκκινη γραμμή)
Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, τηλ: 210 5737300



Μοσχοβολιστός μιλανέζικος καφές για τους «πρωινούς» τύπους και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κοκτέιλ για τους βραδινούς. Τα δυνατά χαρτιά του Kika, όμως, δεν σταματούν εδώ: Μας αρέσουν και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz και η ποπ διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, η οποία συναγωνίζεται σε «δροσιά» τα τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Δοκιμάστε το mojito στην αυθεντική του συνταγή από την κουβανέζικη Bodeguita όπου μια φορά κι έναν καιρό το έπινε ο Hemingway, την special μαργαρίτα ή τις τροπικές εκδοχές τους, με γεύσεις όπως μάνγκο, λίτσι, παπάγια και τζίντζερ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. Σημειώστε, επίσης, ότι στο απογευματινό aperitivo, καθημερινά 19.00 με 22.00 και Σαββατοκύριακα 14.30 με 17.00, ο μπουφές του γεμίζει με πάσης φύσεως pasta, pizza και λαχταριστές μπρουσκέτες για να τσιμπολογήσουμε ελεύθερα, συνοδεύοντας τα κοκτέιλ μας.

Pastore 

Στάση: Νέος Κόσμος (κόκκινη γραμμή)
Ευστρ. Πίσσα 91, τηλ.: 211 4060010



Κυριολεκτικά δυο βήματα από το μετρό του Νέου Κόσμου, απλώνει τα τραπεζάκια του και έξω στον πεζόδρομο, έχει και ωραίο εσωτερικό χώρο, με αύρα Ιταλίας –την οποία αγαπά πολύ και η κουζίνα του, που ξεφουρνίζει μεταξύ άλλων και πεντανόστιμη πίτσα. Μας σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, και σούπερ κοκτέιλ αργότερα: δοκιμάστε για παράδειγμα το Pillow Talk, με ρούμι, λεμόνι, bitters και πουρέ μανταρινιού, ή το Dolce & Verde, με βότκα, sourz, πουρέ μήλου και αγγούρι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€.

Και έξτρα μπόνους...

Brokies 

Στάση: Κάντζα (μπλε γραμμή)
Λεωφ. Λαυρίου 7, τηλ.: 210 6040829



Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε «δίπλα στο μετρό», καθότι απέχει ένα εικοσάλεπτο περπάτημα, το Brokies όμως είναι από τα μπαράκια εκείνα που κάνουν τις (απομακρυσμένες) γειτονιές τους προορισμούς. Στιλάτο και… γκρουβάτο, παίζει ωραίες funk και freestyle μουσικές, έχει ένα φανταστικό κηπάκι στο οποίο απολαμβάνουμε καφεδάκια όσο ακόμα ο απογευματινός ήλιος λάμπει, φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ, σαν το Zombie-γίγας (στα 12€, αλλά και όσο δύο μεγάλα κοκτέιλ σε μέγεθος), σερβίρει και ένα καταπληκτικό brunch κάθε μέρα από τις 11.00 ως τις 18.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v