Το πιο hot μαγαζιά στις αθηναϊκές πλατείες

Αυτές είναι οι κορυφαίες γωνιές στις πλατείες της πόλης, όπου αράζει για καφέ και ποτό η μισή Αθήνα.
Το πιο hot μαγαζιά στις αθηναϊκές πλατείες
Sober, στην πλατεία Αβησσυνίας 
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0331 6539

Στο σημείο όπου κάποτε σέρβιρε καλό κρασί το Inoteka, άνοιξε φέτος το Sober, στο οποίο μένουμε… sober μόνο το πρωί (ανοίγει πλέον από τις 11 για καφεδάκι και light snacks). Αργότερα, ξεκινάμε τα ποτά και τα εξωτικά κοκτέιλ, που συνοδεύονται τέλεια με τις εξίσου εξωτικές ταϊλανδέζικες γεύσεις των πιάτων που ετοιμάζονται στην κουζίνα. Τα απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο του αθηναϊκού γιουσουρούμ – για τους «αμετανόητους» σερβίρονται και κλασικά μπέργκερ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30€ για κοκτέιλ και φαγητό.

Geppetto, στην πλατεία Βαρνάβα 
Στίλπωνος 2, Παγκράτι, τηλ: 21 0752 5665

Νέα άφιξη στην πιο hot πλατεία του Παγκρατίου, το Geppetto άνοιξε τις πόρτες του στη θέση του sushi bar της γειτονιάς και αποτελεί ένα στιλάτο, cozy cocktail-espresso bar, που λειτουργεί από νωρίς για καφέ και υγιεινά τσιμπολογήματα. Αργότερα, το γυρνάει σε κλασικά και δροσερά κοκτέιλ – δοκιμάστε την Paloma, οι φίλοι της τεκίλας θα μας θυμηθείτε, ενώ σερβίρει και ωραιότατη ροζ sangria. Οι μουσικές κινούνται σε chill out, jazz και ροκίζοντα μονοπάτια.

Μπλε Παπαγάλος, στην πλατεία Αυδή 
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1012 1099

Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στην πλατεία, ο ρετρό, νοσταλγικός Μπλε Παπαγάλος με την καλλιτεχνική του αύρα, απλώνει πλέον τις φερ φορζέ καρεκλίτσες του σε μεγάλο κομμάτι της πλατείας και μας καλεί για χαλαρά ποτά κάτω από τα δέντρα, με happy jazz και funk ήχους. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Black Duck Garden, στην πλατεία Κλαυθμώνος
Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 21 0325 2396

Έφερε αριστοκρατικό αέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανοίγοντας στο κοινό μία από τις ωραιότερες αυλές του κέντρου, αυτή του κτιρίου όπου έμειναν οι πρώτοι βασιλείς της Ελλάδας. Πέρα από τον «βασιλικό αέρα» όμως, το γλυκύτατο αυτό μπιστρό κατάφερε να διατηρήσει την χαλαρότητα ενός καθημερινού στεκιού στη γειτονιά του, εκεί όπου μπορούμε να απολαύσουμε από το πρωί καφέ και brunch και αργότερα καλό κρασί και ωραιότατα κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 10€.

Tailor Made, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι, τηλ: 21 3004 9645

Πολλά café ήρθαν, είδαν και απήλθαν στην αγαπημένη πλατεία του κέντρου την τελευταία δεκαετία, αλλά το Tailor Made παραμένει σταθερό σημείο συνάντησης για τα… σμήνη που έρχονται εδώ για να κάνουν χάζι στην πολυσύχναστη πιάτσα, πίνοντας εξαιρετικό μονοποικιλιακό εσπρέσο και καθαρά ποτά – δοκιμάστε το μαρτίνι με καφέ και θα μας θυμηθείτε.

Momo, στην πλατεία Κύπρου 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

Το πιο hip μαγαζί της Καλλιθέας διαθέτει ένα μοντέρνο, βιομηχανικής αισθητικής εσωτερικό χώρο, αλλά απλώνει τραπέζια στην πλατεία και – κυρίως – στην υπέροχη πίσω αυλή του, κάτω από τα δέντρα. Εδώ απολαμβάνουμε φοβερό brunch και καφεδάκι ως το απόγευμα και αργότερα σούπερ κοκτέιλ μαζί με τσιμπολογήματα, πρωτότυπα hot dogs, burgers και ζυμαρικά (περί τα 15€ συνολικά).

Pop up, στην πλατεία Νέας Σμύρνης 
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 1213 7681
Το αγαπημένο μας μπαράκι της πλατείας της Νέας Σμύρνης έχει κάτι από την αύρα των μαγαζιών του κέντρου: Προσεγμένο ποπ αρτ σκηνικό, φοβερές house μουσικές, ατμόσφαιρα πάρτι τα βράδια και σούπερ κοκτέιλ στα 7€ - δοκιμάστε το Dark and Stormy με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Κάθε Πέμπτη, τα κοκτέιλ στοιχίζουν 5€.

Chelsea Hotel, στην πλατεία Πλαστήρα
Αρχιμήδους και Πρόκλου, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 3374
Τρανό δείγμα του πώς μπορεί μία μικρή γωνίτσα μιας ανεκμετάλλευτης πλατείας να μεταμορφώσει όλη τη γειτονιά σε hipster πιάτσα, το Chelsea της πλατείας Πλαστήρα είναι ένα μικρό café bar με λίγα τραπεζάκια και πάγκους περιμετρικά του, στο πεζοδρόμιο, όπου ωστόσο γίνεται το αδιαχώρητο, όχι μόνο από τους Παγκρατιώτες, αλλά από όλη την Αθήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v