Δωρεάν Σεπτέμβριος: 11 καλά νέα

Συναυλίες, εκδηλώσεις για παιδιά, θερινό σινεμά, θέαμα στη νέα Λυρική Σκηνή, χορός στη θάλασσα και άλλες εντελώς δωρεάν εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.
Δωρεάν Σεπτέμβριος: 11 καλά νέα
Μια ποπ βραδιά με τους Onirama στην Κηφισιά ή μουσικές του παλιού ελληνικού σινεμά στη θάλασσα; Πειράματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ή μια νύχτα στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή; Ποδηλατική γιορτή ή δωρεάν θερινό σινεμά για νύχτες με θρίλερ κάτω από τα αστέρια; Οι προτάσεις μας για – εντελώς δωρέαν – εκδηλώσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα έχουν κάτι για όλα τα γούστα.

Οι Onirama στην Κηφισιά
Τα Μενάνδρεια 2017 υποδέχονται την ποπ μπάντα των Onirama στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 23/9 στις 20.30. Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων, οι Onirama θα ξεσηκώσουν την Κηφισιά – θα προηγηθούν οι μελωδίες της ανερχόμενης κηφισιώτισσας ερμηνεύτριας Μάνιας Μαυρή.



Το 8ο Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ποδήλατο με ελεύθερη είσοδο φιλοξενεί η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από τις 22 ως τις 24 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή 18.00-21.00 και Σαββατοκύριακο 10.00-21.00). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει shows, πίστες δοκιμών, εκδηλώσεις για παιδιά, καινοτόμα ποδήλατα και πολλές ακόμα εκπλήξεις για τους φίλους του πεταλιού.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Χαλάνδρι 
Οι Νύχτες Αλληλεγγύης του Φεστιβάλ Ρεματιάς στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου ρίχνουν αυλαία για φέτος στις 20 Σεπτεμβρίου στις 20.30, με μια μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που θα μας κρατήσει παρέα με όμορφες μελωδίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά για τις κοινωνικές δομές του δήμου και τους πρόσφυγες.

Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Τρένο στο Ρουφ
Από τις 11 ως τις 24 Σεπτεμβρίου, το New Wagon του Τρένου στο Ρουφ υποδέχεται χορογράφους, χορευτές και χορευτικές ομάδες για να παρουσιάσουν σύντομες προσωπικές performances για μικρές ομάδες θεατών, σε ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο Compartments Dance Project. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εδώ

6ο «Jazz στο Πάρκο» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης 
Ο δήμος Ιλίου διοργανώνει για 6η χρονιά μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της τζαζ στην Αθήνα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν πάνω από δέκα νέοι και παλαιότεροι έλληνες καλλιτέχνες του είδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Jazz Trio, Θεόδωρος Καπηλίδης Trio, Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio και Μπέλλος Σεραφείμ vocal quartet.

Η Βραδιά του Ερευνητή 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
Η Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της επιστήμης, έχει γίνει θεσμός την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη. Φέτος, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ετοιμάζει παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.



Συναυλία με τους Swingin Cats στο Πόρτο Ράφτη 
Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του καλοκαιριού, ο δήμος Μαρκοπούλου υποδέχεται στην πλαζ του Αυλακίου την ομάδα των Swingin Cats για μια συναυλία γεμάτη swing, χορό και μουσικές από τον ελληνικό κινηματογράφο. Η εκδήλωση ξεκινά την Τετάρτη 6/9 στις 21.00.

Δωρεάν μαθήματα από τους improVIBE 
Η μοναδική σχολή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στην Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με μια σειρά δωρεάν εισαγωγικών μαθημάτων στις 2, 5 και 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα, για να μας μυήσει στα μυστικά της improv comedy.

Δωρεάν θερινό σινεμά από το Athens Open Air Film Festival 
Το φετινό Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο άλσος Πετραλώνων, με την προβολή της ταινίας «Η Νύχτα του Δαίμονα» του Ζακ Τουρνέ, στο πλαίσιο του αφιερώματος British Gothic. Πρόκειται για κλασική ταινία τρόμου του 1957, στην οποία ένας ορθολογιστής ψυχολόγος παλεύει με δεισιδαιμονίες οι οποίες συνδέονται με μια σειρά θανάτων.



Θρύλοι της Κίνας στην Εθνική Λυρική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ 
Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τον Θίασο της Όπερας Κουν της Σαγκάης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανοίγοντας τις πόρτες της Νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (1/9 στις 21.30). Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν, η οποία συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Φόνισσα στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου
Το Σάββατο 16/9 στις 20.30, το Φεστιβάλ Γαλατσίου «Παρέα με τα αστέρια» παρουσιάζει τους Γιάννη Νικολαΐδη και Φωτεινή Φιλοσόφου στη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, στο θέατρο Άλσους Βεΐκου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v