Η Αθήνα γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού!

Οι εκδηλώσεις των δήμων της Αθήνας κάνουν το τέλος του καλοκαιριού λίγο πιο… υποφερτό. Για την ακρίβεια, το κάνουν απολαυστικό και γεμάτο διασκέδαση.
Η Αθήνα γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού!
Ο Αύγουστος φεύγει, αλλά το καλοκαίρι δεν τελειώνει. Οι δήμοι της Αθήνας το παρατείνουν με ένα σωρό εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Φεστιβάλ τους. Δείτε παρακάτω και πάρτε ιδέες για να γεμίσετε το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου σας με συναυλίες, παραστάσεις και όμορφες βραδιές.

Στην Αθήνα…
Η Τεχνόπολη ανοίγει τις πύλες της και ετοιμάζεται για έναν Σεπτέμβριο γεμάτο μουσικές. Καλλιτέχνες όπως οι Νατάσσα Μποφίλιου, La Femme, Locomondo, Tonino Carotone, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Tom Odell θα βρεθούν στη σκηνή, ενώ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και φεστιβάλ, όπως το Athens School Festival, το Athens Bike Festival και το Athens Gypsy Jazz Festival με παράλληλο Meet Market. Ξαναρχίζουν δε και οι Κυριακές στην Τεχνόπολη, με πρόγραμμα εκπαιδευτικών και επιστημονικών εργαστηρίων, παραστάσεων, προβολών και μουσειοπαιδαγωγικών εκδηλώσεων για παιδιά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις τιμές εισόδου για κάθε εκδήλωση εδώ

Στην Κηφισιά…
Έρχονται τα Μενάνδρεια 2017, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 25 Αυγούστου ως τις 28 Σεπτεμβρίου. Συναυλίες – από παραδοσιακά μέχρι λάτιν και από αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι ποπ βραδιές με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ή τους Onirama – παραστάσεις, παιδικά θεατρικά έργα και άλλες εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν στο αίθριο του δημαρχείου και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, είτε με ελεύθερη είσοδο, είτε με συμβολικό εισιτήριο των 5€. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 

Στο Χαλάνδρι…
Επιστρέφουν οι Νύχτες Αλληλεγγύης του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Από τις 22 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, το θέατρο Ρεματιάς μας επιφυλάσσει συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη και των Χατζηφραγκέτα, παραστάσεις σε κείμενα του Μπρεχτ, του Άρη Αλεξάνδρου και του Γιάννη Ξανθούλη και μουσικές βραδιές με κινηματογραφικές νότες, ήχους της Φιλαρμονικής και τζαζ συναυλίες. Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν, εκτός από όσες θα δείτε με αστερίσκο στο αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Στου Παπάγου και στον Χολαργό…
Ξεκίνησε το 23ο Φεστιβάλ του δήμου, με την καρδιά της διασκέδασης να χτυπά στο Κηποθέατρο του Παπάγου. Παραστάσεις όπως η «Φιλιώ Χαϊδεμένου», οι «Επτά επί Θήβας», η Μήδεια, κωμωδίες όπως το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και συναυλίες με τους Κώστα Χατζή, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Φίλιππο Πλιάτσικα, Ορφέα Περίδη, Λιζέτα Καλημέρη κ.α. θα γεμίσουν το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Η είσοδος σε κάθε εκδήλωση κυμαίνεται από τα 8 ως τα 20€.

Στον Πειραιά…
Το Βεάκειο Θέατρο περιμένει τους κατοίκους του επινείου της Αθήνας για θέατρο και μουσική. Στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνονται θεατρικά έργα όπως το Γουρούνι στο Σακί του Φεϋντώ, οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, ο Μαγικός Αυλός για παιδιά, οι κωμωδίες «Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ» και «Για όνομα…», ο Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή, καθώς και θέατρο σκιών για μικρούς και μεγάλους. Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Νατάσσα Θεοδωρίδου, Ματούλα Ζαμάνη, Μπάμπης Στόκας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ευριδίκη, Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, Πωλίνα, Κώστας Μπίγαλης και Μελίνα Κανά. Σε ορισμένες εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν, σε κάποιες άλλες το εισιτήριο κυμαίνεται από 5 έως 18€. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Στο Περιστέρι…
Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά ο καθιερωμένος «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» με θέατρο σκιών για παιδιά, νοσταλγικές συναυλίες όπως αυτή με τους Πασχάλη, Ελπίδα, Δάκη, Μπέσυ Αργυράκη κ.α., αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, στο παραδοσιακό τραγούδι και στον Μάνο Λοΐζο, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη Γιορτή Πτηνών Συντροφιάς, ένα τριήμερο με εντυπωσιακά καναρίνια, παραδείσια, παπαγάλους και πολύχρωμα εξωτικά πουλιά. Τέλος, θα πετύχετε γιορτή ψωμιού για να μάθετε τα πάντα για το ψωμάκι. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Άλσος Περιστερίου με ελεύθερη είσοδο. Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Στο Αιγάλεω…
Ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου άλλη μία «Πολιτιστική Διαδρομή», το φεστιβάλ του δήμου που κρατά συντροφιά κάθε Σεπτέμβριο στους κατοίκους. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις όπως οι «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λουίτζι Πιραντέλο, Πλούτος, Ειρήνη και Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, Ηλέκτρα του Σοφοκλή, Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη κ.α. Στο μουσικό πρόγραμμα, θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη και την Big Band του δήμου Αθηναίων. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται με «εισιτήριο αλληλεγγύης», ήτοι με είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείου του δήμου. Δείτε το πρόγραμμα εδώ και εδώ

Στον Βύρωνα…
Το Φεστιβάλ Βράχων μας καλεί στο ομώνυμο θέατρο αλλά και στο θέατρο Συνοδινού, για να απολαύσουμε τον Χρήστο Θηβαίο, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και παραστάσεις όπως οι Φιλιώ Χαϊδεμένου, Επτά επί Θήβας και Άλκηστη. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.00 και το εισιτήριο διαφέρει ανάλογα την παράσταση ή τη συναυλία – δείτε εδώ το πρόγραμμα. 

Στο Γαλάτσι…
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Παρέα με τα αστέρια», όλες με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου, στο δημαρχείο, στον πολιστικό χώρο Καμίνι και στις πλατείες της περιοχής. Στο πρόγραμμα συναντάμε εκθέσεις ζωγραφικής, πολυπολιτισμικές βραδιές, παραδοσιακές συναυλίες, πεζοπορίες, ρεμπέτικες νύχτες, χορευτικές εκδηλώσεις, αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και θεατρικά όπως τα 2047, ο Θρήνος του Τελαμώνα και η Φόνισσα. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v