Την κάναμε… ταράτσα για ποτό

Τέσσερις φανταστικές ταράτσες μας σερβίρουν καθαρά ποτά και απίθανα κοκτέιλ, με θέα στα φώτα της αγαπημένης μας πόλης. Της Αθήνας, ντε.
Την κάναμε… ταράτσα για ποτό

Belleville 

Αγησιλάου 88, Μεταξουργείο



Στο κουκλίστικο νεοκλασικό της Αγησιλάου που πρωτογνωρίσαμε ως μεξικάνικο Meson el Mirador, πλέον απολαμβάνουμε σούπερ ποτάκια και κοκτέιλ με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, από την ταράτσα του arty και παρεΐστικου Belleville. Ωραίες funky μουσικές που δε σε ξεκουφαίνουν, φανταστικά γκράφιτι που σε υποδέχονται στους τοίχους στο εσωτερικό του, και τιμές που δεν ξεπερνούν τα 7€ για το απλό ποτό, και τα 8-9€ για τα κοκτέιλ συνθέτουν το προφίλ του. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, πρωινό και brunch.

Bios 

Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335



Είναι μια από τις πιο χαλαρές και κουλ ταράτσες της πόλης –όπως άλλωστε είναι και το υπόλοιπο Bios– και γι’ αυτό την αγαπάμε. Εντάξει, όχι μόνο γι’ αυτό: Και για την φανταστική της θέα στην Ακρόπολη, και για τις χρωματιστές της σαιζλόνγκ που φτιάχνουν σούπερ ατμόσφαιρα καλοκαίρι-στην-πόλη, και για τις «ψαγμένες» μουσικές που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές μελωδίες και «περίεργα» μπάσα, και για τις φρέσκιες της ιδέες σαν το παποτό, ήτοι παγωμένο ποτό σε ξυλάκι, που έκανε πάταγο πριν από τρία καλοκαίρια, ή το Silent Cinema που μετρά αισίως πέντε χρόνια ζωής στην πόλη. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Καταφύγιο 

Ακτή Κουμουδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612



Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά –και λιγότερο mainstream– μπαράκια του Μικρολίμανου, και απολαμβάνει καταπληκτική θέα στη θάλασσα από την ταράτσα του. Εκεί πάνω, εκτός από χαμηλά τραπεζάκια για κατ’ ιδίαν συζητήσεις, θα βρείτε και ψηλά σκαμπό σε μπάρες που διευκολύνουν το socializing. Οι μουσικές παίζουν χαμηλά, για να μην χρειάζεται να φωνάζετε στον διπλανό σας, ενώ οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Old Dog  

Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 7002652



Συζητήθηκε πολύ ως το πρώτο roof bar της περιοχής του όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο χρόνια, μετά σάρωσε και τις βραβεύσεις με τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ του, και έφερε τη μισή Αθήνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, μια δοκιμή αξίζουν οπωσδήποτε τα το Tawny με ρούμι, αγριοφράουλα και μπαχαρικά και Royal Hound, με τζιν, passion fruit και lime. Πλέον, μας κακομαθαίνει και με φαγητό –ζουμερά Burger και δροσερές σαλάτες, μεταξύ άλλων– ενώ ανοίγει σταθερά από το πρωί για καφεδάκια και τσιμπολογήματα. Απλώνει, εκτός από την ταράτσα, και τραπεζάκια έξω, κάτω από ψηλά δέντρα, διοργανώνει τακτικά και κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v