Μπαρ με θέα θάλασσα: Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά

Τσουγκρίζουμε φτηνά ποτά και μπύρες-από-το-μπουκάλι σε σούπερ χαλαρά και ανεπιτήδευτα μπαράκια πλάι στο κύμα. Ω ναι, υπάρχουν.
Μπαρ με θέα θάλασσα: Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν πιστεύουμε να πτοηθήκατε από το διήμερο φθινοπωρινό διαλειμματάκι; Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ, και τα μπαράκια που ακολουθούν το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα… και περιμένουν να σας το αναλύσουν, στην επόμενη επίσκεψή σας.

Skipper’s
Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 210 9880282



Η πιο σταθερή από τις σταθερές αξίες μας στην Παραλιακή, το πάντα χαλαρό και απροσποίητο Skipper’s απλώνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια τραπεζάκια στο ξύλινο ντεκ του, που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοφόρου, και αγναντεύει τα γιωτ και τα ιστιοφόρα της Μαρίνας του Αλίμου. Σερβίρει οικονομικότατα καφεδάκια (στα 2,50€ ο espresso freddo) που γίνονται καθαρά ποτά (στα 6,50€) και βαρελίσιες μπύρες όσο η ώρα περνά και οι upbeat, rock και mainstream μουσικές δυναμώνουν.

Charlotte 
Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 4173141



Είναι café, είναι bistro, είναι και wine bar (με το κρασί σε ποτήρι να ξεκινά από 3€) απλώνει και τραπεζάκια με φερ φορζέ πολυθρόνες πλάι στη θάλασσα του Μικρολίμανου. Παίζει ωραίες jazz funk μουσικές (τα βράδια συχνά-πυκνά και live) έχει και σούπερ ατμοσφαιρική διακόσμηση, κρατάει και τα ντεσιμπέλ σε λογικά επίπεδα, σε αντίθεση με τους περισσότερους γείτονές του. Ανοίγει από νωρίς το πρωί, για καφεδάκι, έχει και ωραία τσιμπολογήματα για την περίπτωση που πεινάσεις. Τι άλλο να ζητήσεις;

Cavo  
Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι, τηλ.: 22940 39018



Η κοντινότερη παραθαλάσσια επιλογή για τους εφορμώντες από τα βόρεια, το Cavo τυγχάνει και ένα από τα ωραιότερα café-bar δίπλα στη θάλασσα. Θα το βρείτε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι. Στα ξύλινα ντεκ του, που είναι χωρισμένα σε διαφορετικά επίπεδα, σερβίρονται δροσερά καφεδάκια από τις 10.00 το πρωί τα Σαββατοκύριακα (και από τις 17.00 τις καθημερινές), ελαφριά σνακ και λαχταριστά γλυκά αργότερα, και καθαρά ποτά (στα 7€) όταν ξεκινά να πέφτει το σκοτάδι.

Ινδιάνος 
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6986972042



Χαλαρό και «χύμα» μπαράκι πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, ο Ινδιάνος πιστεύει ακράδαντα ότι «Home is where the Beach is», αγαπάει πολύ τη reggae μουσική που του ταιριάζει γάντι, αλλά δε λέει όχι και σε κάτι από ροκ και soul-funk. Κάνει και συχνά πάρτι, καλώντας εγχώριες μπάντες για multi culti μουσικές βραδιές. Παραμένει, δε, ανοικτός όλη την εβδομάδα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v