Μπαρόδρομοι… να τους πιεις στο ποτήρι

Κάθε βήμα και μπαράκι κάθε στάση και ποτό. Οκτώ μπαρόδρομοι στην Αθήνα ξεδιπλώνουν την νυχτερινή τους γκάμα.
Μπαρόδρομοι… να τους πιεις στο ποτήρι
Τα μπαράκια στη σειρά μας χορταίνουνε ποτά

Είναι ολά τόσο κοντά

Λα- λα –λα –λα

Και ποτήρια σαν τσουγκρούν

Κορίτσια, αγόρια συζητούν

Όμορφα που τα περνούν

Λα- λα- λα- λα

Ναι, καλά το καταλάβατε. Μας αρέσουν τόσο τα μπαράκια που απέχουν ένα σφηνάκι δρόμο, γιατί πολύ απλά μπορούμε σε λίγα μέτρα να μπούμε να βγούμε και να ξαναμπούμε όπου μας αρέσει και να έχουμε πληθώρα επιλογών γιατί η νύχτα – μπορεί – και να είναι μεγάλη.

Ιδού λοιπόν οκτώ «μπαρόδρομοι» σε Αθήνα και προάστια που προσφέρουν μπαράκια για κάθε γούστο και στιλ.

Κολοκοτρώνη και πέριξ

Η «μάνα» των μπαρόδρομων, έτσι απλά. Μια βόλτα σε αυτήν, ισοδυναμεί με μπόλικες επιλογές barcrawling για κάθε γούστο και αιτία. Σημειώνετε; Ξεκινάμε χαμηλά και ανεβαίνουμε: το «χριστουγεννιάτικο» Noel, ακριβώς απέναντι, το σχετικά νέο Borsalino, ο εναλλακτικός πολυχώρος και μπαρ Booze, το τοσοδούλι Montalbano, το Bank Job, το ροκάδικο La vie en Rock, το 9, η μπυραρία Barley Cargo, το Bar Tessera στη στοά της Πραξιτέλους και το ατμοσφαιρικό 42 στο τέλος, σε μια μικρή στοά διαμορφώνουν τον μπαρόβιο χαρακτήρα της. Αν πάλι θέλετε να λοξοδρομήσετε σε κάποιο στενάκι της, τότε κάντε το στη Θησέως για το Drunk Sinatra και την… κατάληψη στον πεζόδρομο, το μικρούλι Ippo Bar και το Homy ή στην Βουλής για το κεφάτο 7 Jokers ή το ουισκάδικο Barreldier.

Πραξιτέλους

Η πάλαι ποτέ «παρεξηγημένη» οδός, αποτελεί μια καθώς πρέπει πιάτσα. Πυλώνας της διασκέδασης εδώ το ομώνυμο Praxitelous Bar, το οποίο παίζει σούπερ μουσικές Παρασκευές και Σάββατα και μαζεύει πλήθος κόσμου που αράζει με μπύρα ή ποτό στο χέρι. Λίγο παραδίπλα το Key, προσφέρει την εναλλακτική του «μπες μέσα και χόρεψε», χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι οι παρέες δεν μαζεύονται κι εδώ απ'έξω για χάζι όλο νάζι. Τον μπαρόβιο χαρακτήρα της οδού συμπληρώνουν το κοκτεϊλικό Giraffe και το all day Clumsies.

Ηπίτου

Στο μικρό και προ μερικών ετών «άγνωστο» δρομάκι κοντά στο Σύνταγμα γίνονται πραγματάκια για τους μπαρόβιους της Αθήνας. Ευθύνη για αυτά φέρουν το κοκτεϊλικό Blue Bird με την χαρακτηριστική μπορντό τζαμαρία, το χαριτωμένο wine bar της Kiki που θυμίζει γκαλερί, και το παντός καιρού ομώνυμο Ipitou με τις easy listening μουσικές και τα φοβερά κοκτέιλ. 

Γεωργάκη Ολυμπίου

Στον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου στο Κουκάκι, τα στέκια παρατάσσονται το ένα δίπλα στο άλλο με αφετηρία το ξακουστό Μπελ Ρέυ με τον hipster κόσμο και τα φωτογενή κοκτέιλ. Σειρά παίρνουν στο barcrawling τα μικρούλια Ασύμμετρο και Σπιρτόκουτο και η παλιά καραβάνα της περιοχής, το παρεΐστικο Κουκί, ενώ όσο προχωράμε τα νέο-καφενεία Πατρίδες, Κηφήνας, Αυλή, Παντιέρα και Valparaiso τιμούν την νύχτα όπως της αρμόζει και αντικαθιστούν τα πρωινά καφεδάκια με ρακές, μπίρα και κοκτέιλ.  

Καλαμιώτου

Η φοιτητική οδός, είναι ένας ολοζώντανος πεζόδρομος στον οποίο συγκεντρώνονται σε λίγα βήματα ορισμένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια του κέντρου. Το Dude, μικρό και παρεΐστικο, μια ευθεία αναφορά στην ταινία Big Lebowski, το κεφάτο all day Chaplin με τα γκουρμέ κοκτέιλ, το στιλάτο Kuko's The Bar, το πολυπρόσωπο Faust με τον θεατράλε χαρακτήρα του και η τελευταία άφιξη του… δρόμου, το εντυπωσιακό Otto, στην αναπαλαιωμένη εξοχική κατοικία του βασιλιά Όθωνα.

Αρχελάου

Σε χαλαρούς ρυθμούς, τα μπαράκια της πολυσύχναστης οδού του Παγκρατίου ενδείκνυνται για άραγμα και κουβεντούλα. Το Τρίγωνο, συνδυάζει φτηνά ποτά και χαρακτήρα νεοκαφενείου, το Small 8 είναι ένα all day café bar με ωραία τζαζ υποκρουση, το Musique Cafe and More είναι για καφεδάκι, φαγητό και ποτάκι, το Σποράκι είναι μια συμπαθέστατη ιρλανδέζικη pub που της αρέσει να ροκάρει, ενώ το Mint είναι μικρούλι και ιδανικό για κουβέντες.

Αιμιλίου Βεάκη

Όλα τα μπαράκια στην... πίστα βγαίνουν στον πιο μπαρίστικο δρόμο του Περιστερίου, ο οποίος σφύζει ζωής και νεαρόκοσμου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το Kika Cafe Aperitivo στο οποίο απολαμβάνουμε την αγαπημένη ιταλική συνήθεια, το Mind the Cup το οποίο εκτός από εξαιρετικό καφέ σερβίρει εξίσου ωραία κοκτέιλ, το Manor House με την εκπληκτική του ταράτσα, το Sherlock, το Whatever και το ροκάδικο Iguana δίνουν το στίγμα μιας οδού που μοιάζει να φτιάχτηκε για μπαρόβιους.

Γυφτοπούλου

Στον όχι και τόσο παγωμένο βορά, στο Χαλάνδρι, ο πεζόδρομος της Γυφτοπούλου ενδείκνυται για «μπύρα στο χέρι και άραγμα στην πλατεία» ή σε κάποιο από τα μπαράκια που κατά σειρά την περιστοιχίζουν. Το Κομμωτήριο Μπαρ, το οποίο σερβίρει φθηνές επώνυμες ελληνικές και γερμανικές μπύρες, το καφενείο Τρεις και ο Κούκος επίσης για μπύρες, το Κομπολόι, το White Monkey με τα φοβερά tiki cocktails, τις feelgood μουσικές και την δυνατή συλλογή από ρούμια και το Big Mouth με την δροσερή του ταράτσα και τον all day χαρακτήρα του ζωντανεύουν τον πιο εναλλακτικα… γοητευτικό δρόμο του Χαλανδρίου.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v