Η βόλτα του Σαββάτου: Τέχνη στα Κάτω Πετράλωνα

Βολτάρουμε στα Κάτω Πετράλωνα, δοκιμάζοντας πειραγμένα ελληνικά μεζεδάκια, πίνοντας σούπερ κοκτέιλ και αναζητώντας απαντήσεις στη Documenta 14.
Η βόλτα του Σαββάτου: Τέχνη στα Κάτω Πετράλωνα
της Ηρώς Κουνάδη

Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για σαββατιάτικες βροχές, κι εμείς, εξακολουθώντας να ελπίζουμε πως πέφτει έξω, σχεδιάζουμε το τέλειο ανοιξιάτικο Σάββατο… χωρίς πολύ εξωτερικό χώρο, αλλά με μπόλικες βόλτες, γενναίες δόσεις τέχνης, μεζεδάκια και κοκτέιλ.

Πρωί με Documenta στο Μουσείο Μπενάκη

Δεν είναι έκθεση, είναι γεγονός –και μάλιστα πολυσυζητημένο. Η Documenta 14 φιλοξενείται, μεταξύ άλλων αθηναϊκών κτιρίων και χώρων, και στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, η υπέροχη αυλή του οποίου γίνεται ο καμβάς επάνω στον οποίο «ζωγραφίζονται» οι ιστορίες της έκθεσης μοντέρνας τέχνης. Παράλληλα, στο εσωτερικό του μουσείου τρέχει η έκθεση κινούμενης εικόνας Παρατοξικά Παράδοξα, το εισιτήριο για την οποία κοστίζει 8€.

Μεσημεριανό στη Βόλτα
Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3459172



Ένα γλυκύτατο μεζεδοπωλείο στρώνει τα τραπεζάκια του με κόκκινα πουά τραπεζομάντιλα, αφήνει τον ήλιο να μπει από τις μεγάλες τζαμαρίες και «πειράζει» την ελληνική παράδοση, σε ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα. Το μενού περιλαμβάνει νοστιμιές όπως λουκάνικο από κουνέλι, cheesecake ντομάτας, με βάση από χαρουπόψωμο, κρέμα από ελληνικά τυριά, ελιές και κάπαρη, χοιρινό με κεδρόμηλο και σπιτικό πουρέ πατάτας, καγιανά με αυγά ποσέ, και τάρτα με κρεμμύδια, μαϊντανό και κάρδαμο. Για σούπερ γεύμα, συνοδεία κρασιού ή μπυρών από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες (κάποιες δυσεύρετες στην Αθήνα) θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Απογευματινά κοκτέιλ… Επί της Δεξαμενής
Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, τηλ.: 210 3466772



Απλώνει τραπεζάκια μέσα κι έξω, πλάι στα πέτρινα σκαλάκια που ανηφορίζουν το λοφάκι από πάνω του, φτιάχνει χαλαρή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και σούπερ κοκτέιλ… επίσης από νωρίς. Μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζουν, μεταξύ άλλων, τα Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και σε εκείνα που έχουν ως βάση ελληνικά αποστάγματα, όπως το τσιπουράτο Παν.Τσιμπ. που εγγυόμαστε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπατε το τσίπουρο ως τώρα, είτε τυγχάνετε λάτρεις είτε όχι. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ ενώ το απλό ποτό κοστίζει 5€.

Και βραδινά κοκτέιλ στο Upupa Epops  
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Το στέκι που πρωτοαγαπήσαμε το φθινόπωρο που μας πέρασε, έχει ακόμα σκεπασμένη την φανταστική αυλίτσα του, για να μην φοβόμαστε μπόρα, και εξακολουθεί να σερβίρει φοβερά και τρομερά κοκτέιλ, υπό τους ήχους ταξιδιάρικων μουσικών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι. Αν πεινάσετε, παίζουν νοστιμότατα burger, πίτσα και λοιπά τσιμπολογήματα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v